UEFA'DAN DEVLER LİGİNE YENİ FORMAT!

Şampiyonlar Ligi’nde gerçekleşecek format değişikliğine ilişkin detayları duyuran UEFA, 2024-25 sezonu itibariyle 32 yerine 36 takımın turnuvada mücadele edeceğini açıkladı...
Haberin yayılanma tarihi:13 Nisan 2024, Cumartesi

8 FARKLI TAKIMA KARŞI MAÇ OYNANACAK;

Dörder takımlı grup aşaması iptal edilirken bunun yerine tüm takımların birlikte sıralandığı lige geçilecek. Tüm maçlar oynandıktan sonra lig tablosunda oluşan sıralamaya bakılacak. İlk 8 sırayı alacaklar direkt olarak son 16 turuna yükselecek. 9-24. sıradakiler bu tura kalmak için kendi aralarında iki ayaklı eleme turunda eşleşecek.

Eleme turunda 9-16 sıralamasında olanlar, 17-24’tekilere karşı seri başı kabul edilecek. Buradan çıkacaklar, seri başı kabul edilecek ilk 8 takımlarıyla kura sonucu son 16 turunda eşleşecek. Sıralamada 25 ve aşağısındaki takımlar elenecek, Avrupa Ligi’ne de gidemeyecek. Üç takımla hem içerde hem dışarda iki kez karşılaşılan rövanşlı sistem terk edilecek, lig aşamasında her takım 4’ü içerde 4’ü dışarda olmak üzere 8 farklı takıma karşı maç oynayacak. Rakipleri belirlemek için takımlar dört torbaya yerleştirilecek, bu torbaların her birinden iki rakiple biri evinde biri deplasmanda olacak şekilde karşılaşacak.

EK KONTENJANI KAÇIRDIK

Şampiyonlar Ligi’ne katılan takım sayısı 32’den 36’ya çıkarken, yeni 4 ekibin hangi kıstaslara göre belirleneceği de UEFA tarafından açıklandı. Buna göre UEFA Ülkeler Sıralaması’nda beşinci durumdaki ülkenin liginden ekstra bir takıma yer açılacak.

Mevcut durumda Fransa ligi dördüncüsü Lille takımı, bu kontenjana hak kazanıyor. Devler Ligi eleme turlarından gelecek takım sayısı bir artırılarak da ikinci bir kontenjan açılacak. Diğer iki yeni ekip içinse içinde bulunduğumuz sezonki başarı kıstas alınacak.

UEFA Ülke Puanı’nda bu sezon en çok puanı toplayan iki ülkeden birer takıma, Devler Ligi’ne direkt giriş bileti verilecek.

Avrupa kupalarında sezona çok iyi başlayan Türkiye, bu sıralamanın bir süre 1.’si olarak devam etmişti. Ancak önce Beşiktaş ve Adana Demirspor’un vedası, ardından Galatasaray’ın elenmesiyle sezonluk tabloda 8.’liğe kadar düşüldü ve Şampiyonlar Ligi’ne fazladan takım gönderme şansı kalmadı. Mevcut duruma göre Roma ve Dortmund ek kontenjanları alıyor.

Mynet

Etiketler: CL   UEFA   Şampiyonlar ligi   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki