3 BÜYÜKLERİN GURUR GÜNÜ!

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, Spor İstanbul’un “Dünya Engelliler Günü” kapsamında düzenlediği Dostluk Kupası'nda bir araya geldi...
Haberin yayılanma tarihi:03 Aralık 2021, Cuma

DOSTLUK KAZANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan Spor İstanbul, Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla tekerlekli sandalye basketbol etkinliği düzenledi. İBB Fatih Spor Kompleksi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Dostluk Kupası'na, Türk sporuna yüz yılı aşkın süredir hizmet veren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri katıldı.

3 Büyükler Tekerlekli Sandalye Basketbol Maçı Yaptı

Bu çerçevede Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin tekerlekli sandalye basketbol takımları, etkinlikte parkeye çıktı. Dostluk Kupası'nın ilk maçında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyunculardan oluşan karma takımlar karşı karşıya geldi.

Engelli Bireyler İçin Farkındalık Yaratıldı

İkinci bölümde ise İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Güneş, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBBSK Genel Sekreteri ve Spor İstanbul YK Üyesi Erdem Aslanoğlu, İBB Erişilebilirlik Uygulamaları ve İletişim Uzmanı Adem Kuyumcu ile İBB Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Mustafa Baştimur, tekerlekli sandalyeye oturarak sporcularla maç yaptı.

Maçlarda Skor Tutulmadı

Skor tabelasının aktif edilmediği karşılaşmalarda kazanan dostluk oldu. Etkinliğin sonunda katılımcı kulüplerin yöneticilerine, takım kaptanlarına ve sporcularına; dostluk kupası, madalya ve plaket takdim edildi.

Spor İstanbul 9 Bin Engelliye Ulaştı

Spor İstanbul, pandemi öncesi dönemde şehrin dört bir yanındaki tesislerinde 12 farklı branşta tüm engel gruplarında, 9 bin İstanbullu vatandaşa spor hizmeti sundu. Tesislerde verilen hizmetlerin yanı sıra organize edilen etkinlikler ile engelli vatandaşlara yarışma deneyimi kazandırıldı. Bu müsabakalarda başarı elde edenlerin ise ilgili federasyonlara yönlendirilerek lisanslı sporcu olmaları sağlandı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki