Abdullah Avcı Dönemi Resmen Başladı!

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı için Vodafone Park'ta imza töreni düzenledi....
Haberin yayılanma tarihi:10 Haziran 2019, Pazartesi

Orman ve Avcı, törende yeni dönemle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Törende ilk olarak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman açıklama yaptı.

"Sevgili hocam, Başakşehir'den zaten ayrılmıştı ama..." 

Orman, "Abdullah Avcı, Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Başakşehir kulübüne başta Göksel Gümüşdağ olmak üzere çok teşekkür ediyoruz. Stadımız yokken de bizlere kapılarını açarak büyük destek olmuşlardı. Sevgili hocam, Başakşehir'den zaten ayrılmıştı ama biz yine de nezaketen Başakşehir tarafıyla da bu konuyu konuştuk. Hocamızla da oturup kısa sürede ne yapacağımız konusunda bir noktaya kadar getirdik" dedi.

Avcı'dan Gümüşdağ'a teşekkür

Orman'dan sonra Avcı açıklamalarda bulundu. Avcı, "Zarif sözleri için Fikret Oman'a, sıcak karşılaşmadan dolayı Beşiktaş camiasına çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bana büyük destek olan Göksel Gümüşdağ başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanan Beşiktaş kulübüne imza atmanın gururunu yaşıyorum. Beni hayatta tutan 3 tane şey var: Dürüstlük, sadakat ve refah" diye konuştu.

Taviz vermeyeceği şeyleri açıklayan Abdullah Avcı, şunları söyledi: 

"2 şeyden taviz vermeyeceğim: Beşiktaş'ın mazisine layık bir duruş ve oynattığı oyunla taraftarının saygısını, rakip taraftarın gıpta ile baktığı bir takım hazırlama. Beşiktaş çok kaliteli oyuncu grubuna sahip. Yeni sezonla ilgili çalışmalarımız var. Oyun planına, organizasyona uygun oyuncu profilleri üzerinden transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bunu yönetime sunup, süreci aynı şekilde takip edeceğiz"

"Oğuzhan'ı alırken Avcı'nın görüşünü almıştık"

Soruları yanıtlayan Orman, "Hocamızın hocalık tarafına baktığımız zaman, artık devir değişti. Teknolojinin kullanıldığı, kişilerin değil takımın kazandığı düzenler. Bunun Türkiye'deki açılımını da Abdullah hocamız yapmıştır. Okan Buruk ve Erol Bulut'u çok beğeniyorum. Oğuzhan Özyakup'un transferinde Abdullah Avcı'nın görüşünü almıştık. Şenol hoca ile 4 sene çalıştık. Artık Beşiktaş'ın yeni bir sayfa açması gerekiyordu. Abdullah hocamızın da aynı şekilde. İki tane bembeyaz sayfa açıyoruz." dedi.

Abdullah Avcı: Taraftar çok büyük güç, özellikle Beşiktaş taraftarıyla bunu net bir şekilde yaşayıp görmüş biriyim. Desibel rekorları kırıldı burada. Umarım aynı şekilde bizim oynatacağımız oyunla, onların coşkusuyla beraber, taraftarın da oyuna çok önemli katkısı olacaktır.

Fikret Orman: Abdullah Avcı kariyer olarak Şenol Güneş'i takip ediyor. Şenol hocanın da buraya gelmeden önce şampiyonluğu yoktu. Abdullah hoca da inşallah ilk şampiyonluğunu burada kazanacak.

Abdullah Avcı: Gökhan Keskin ve Şenol Fidan bizlerle beraber çalışacak. Oğuzhan yetenekli bir oyuncu fakat eksikleri var. İletişim kurarak eksikleri giderip Oğuzhan'ı Türk futboluna tekrar kazandıracağız.

Abdullah Avcı: Bugün oyunun her iki yönünü de doğru oynamak gerekiyor. Beşiktaş kendi seyircisinin önünde rakip sahada daha fazla oynayan yeri geldiğinde savunma yapabilen bir takım olacak. Savunmada dar hücumda geniş ve sayısal olarak fazla bir Beşiktaş izleyeceksiniz. Şampiyonlar Ligi'ni de, Dünya Kupası'nı da izlediğinde futbol buraya gitmiştir. Kafamda oyun sistemi ve oyuncu profili var, Coşkulu, istediğini saha içinde alan, seyircisinin de desteğiyle birlikte sonuna kadar mücadele eden bir Beşiktaş takımı göreceğiz.

Fikret Orman: Ligimizin değerini yükseltmek de işimizin bir parçası. Dünya apayrı bir yere gidiyor. 2024'ten itibaren Şampiyonlar Ligi'nde format değişecek gibi duruyor. Eski düzenle gittiğimiz sürece, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimiz Moldova, Azerbaycan takımları olacak.

Fikret Orman: Biz bir sayfa açtık, federasyon da bir sayfa açtı, hayırlı olsun. İnşallah bunları bitireceklerini temenni ediyorum. Bütün kulüpler adına söylüyorum bunu, kurullar adaletli karar verecek ve kararlarını açıklayacak. Spor siyaseti açısından karar vermeyecekler. Türkiye çekilmez bir lig haline gelebilir. O yüzden herkes görevini layıkıyla yapmalı.

Abdullah Avcı: Şu anda mevcut kadro üzerinden çalışıyoruz. Kulübümüzün ve bizim transfer çalışmalarımız var. 

Abdullah Avcı: Beşiktaş'ın topu geri alma süresi deplasmanda 14, evinde 10 saniye civarında. Bu süreyi 7 saniyeye yaklaştırmak istiyoruz.

Abdullah Avcı: Beşiktaş'ın hedefinin, her şeyin sonuna kadar olduğunu söyledim. Başakşehir'in Avrupa serüvenini şöyle adlandırabiliriz: 5 senelik kulüp, 5 senedir Avrupa kupalarına oynuyor. Bu kültürü oluşturmadan başarılı olmak kolay değil. Beşiktaş tarihini, geçmişini inkar edemeyiz.

İdolü var mı?

Abdullah Avcı: Benim hiç idolüm olmadı. Ama geçen gün Bobby Robson'ın belgeselini izledim. Kendisiyle benzer özelliklerimiz var.

Abdullah Avcı: Sistem, oyuncuyu daha değerli hale getirir. 'Çok para verdin, o oyuncu seni alacak götürecek' değil. Liverpool'u diğer kulüplerden ayıran şey, analizleridir. Akıllı para, çok daha değerli.

Fikret Orman: Ülkemizin gerçekleri var, Beşiktaş'ın gerçekleri var. Bütün sektörlere bakınca sıkıntı var mı? Var. Herkes bunu hayatında her gün yaşarken bize döndüğü zaman 'Beşiktaş'ta bütçe aşağı mı inecek?' oluyor. Biraz komik oluyor. Daha akılcı transferler yapacağız.

Fikret Orman: Beşiktaş'tan para alan profesyoneller, o iş için bizimle beraber hareket ediyor. Onlar için en kolay şey, bir yere mazeret vermektir. Bütün sorunu götürüp hakeme refere edersiniz, onların işine gelir. Parayı isterken kimse hakem falan demiyor. Herkes işini iyi yapacak.

Trtspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki