ALMA KARDEŞİM ALMA!

Beşiktaş eski yönetim kurulu üyesi Sinan VARDAR yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Haziran 2018, Çarşamba

Öğrendikçe üzülüyorum.. Çok yazıyorum, söylüyorum ama kapı duvar! Posası geçmiş yabancılar için sokağa attığımız paralara günah, yazık! Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun devre arasında Vagner Love'ı Alanyaspor'dan 4 milyon bonservis ücretiyle transfer etmişti.

Yaşı 35'e merdiven dayamış bu futbolcuyla yıllık 2.5 milyon euro'dan anlaşma imzalanmıştı. Hem de 2.5 yıllık...

5 aydır Beşiktaş takımında bulunan Vagner Love saha içinde tam bir hayal kırıklığı yaşatırken geçtiğimiz hafta parasını almadığı için kulübü icraya vermiş.

Medyada okudum; Fikret Orman ''Vay sen misin kulübe ihtarname çeken?''diye feryat ederken, bu futbolcunun arkasından söylemedik söz bırakmamış. Ah be arkadaş; böyle paraları çar cur ediyorsunuz, sonra adamlar hain oluyor! Alma kardeşim alma! Yeter artık!

Sosyal medyadaki trol kardeşlerim de bir futbolcu transfer edilince Beşiktaş'ı çok sevdiği için geliyor zannediyorlar.

Yahu kardeşim; bunlar para için geliyorlar.
Beşiktaş sevgisi falan hikaye!
Siz bunların hepsini Necip Uysal zannediyorsunuz.
O zaman ne yapmak lazım;
Posası çıkmış yabancılarla Beşiktaş'ın parasını sokağa atmayacaksınız.
Necip'leri fazlalaştıracaksın...

Bu düzen değişsin artık

TÜRKIYE Futbol Federasyonu, çok da gecikmiş olmasına rağmen kulüpler ve menajerler arasındaki sözleşmelerde çok büyük usulsüzler yapıldığını tespit ederek soruşturma açtı. Aslında bu çok gecikmiş bir karar... 

KULÜPLERIN ekonomileri felç olduktan sonra böyle bir araştırma yaptılar. Her şeye rağmen umarım bu bir milad olur ve bu soruşturmanın ardından kulüpler ve yönetenler bu takipten sonra kendilerine çeki düzen verirler. Aynı incelemenin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından da yapılması gerekir. Yapılacak inceleme sonrasında ne gibi sonuçlar çıkacağını hayretler içinde kalacaksınız.

MALI Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Dernekler Masası da artık bu incelemenin sonuçlarını baz alarak geniş bir soruşturma açmalı.

Yani özetle ülkemizde futbolun çirkin yapılaşmasına son verip, yeni bir sistem ve denetleme mekanizması harekete geçirilmeli. Kulüplerimizde özellikle denetleme kurulları; başkanların seçtiği kişiler tarafından incelenmemeli. Kulüpler; profesyonel, özel denetleme şirketleri tarafından denetlenmeli.
GEÇ de olsa Futbol Federasyonu'nun aldığı bu kararı destekliyorum.

3 kuruş parasıyla büyük fedakarlıklarla forma alan, maça giden, kulüplerin özü taraftarları daha fazla üzmemek gerekir. Yıllardır söylüyorum; yönetenler, hep üste değil biraz da alta bakın.

DÜNYANIN en genç nüfuslarından birine sahip olan ülkemizde, en yetenekli genç futbolcular da bu topraklarda var. Yönetenler artık popülist yaklaşımları bir kenara bıraksınlar ve alt yapıya çok büyük önem versinler.

BAKIYORUM bugünlerde bazı kulüpler Türk futbolculara Euro yerine TL ödeme kararı almış. Darısı tüm kulüplerin başına. Hatta önerim;

Beşiktaş'ta da altyapının başına Gökhan Keskin'in yerine Serkan Reçber getirildi. Ama hayretler içindeyim; altyapıda karar verici Metin Albayrak!

Beşiktaş'ın 15 yaş grubunda çok yetenekli futbolcular var. Bu gençler umarım diğerleri gibi heba olup gitmez. Bir de altyapı için akademi sözünü kullanıyor Metin Albayrak! Futbol akademisinin ne olduğunun farkında bile değil.

50 metrelik halı saha ile akademi olmaz.

Bir futbol akademisinin içinde hem eğitim hem sosyal gelişme branşları ve en az 10'a yakın çim futbol sahası ve kaliteli eğitimli teknik direktör kadrosu gerekir. Tabii buna ciddi bir bütçe ayırmak gerekir.
Örneğin paralar savrulup alınan 30 yaşın üzerinde bir futbolcu transfer edeceğinize böyle bir akademi kurabilirsiniz.

Bir kez daha benden hatırlatması.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki