Arjen Robben'den Beşiktaş Açıklaması!

Bayern Münih'in Hollandalı yıldızı Arjen Robben, Goal'e verdiği röportajda geleceği hakkında önemli mesajlar verdi...
Haberin yayılanma tarihi:20 Temmuz 2016, Çarşamba

Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Arjen Robben, kulübüyle olan sözleşmesini yenileyebileceğinin sinyallerini verirken, Beşiktaş iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.
 
Goal'e konuşan Hollandalı oyuncu merak edilen sorulara yanıt verirken her şeye rağmen geleceği hakkında temkinli konuşarak sadece şu âna odaklandığını vurguladı.
 
İşte o açıklamalar...
 
Bayern'de yeni bir hocan var. Ancelotti'ye dair ilk izlenimlerin neler?
 
- Bence biraz zamana ihtiyacı var. Öncelikle birbirimizi tanımamız gerekiyor. İlk günler gayet güzel geçti ama zaten farklı bir şey beklemiyordum. O, dünya çapında bir teknik direktör ve oyuncular için, birçok iyi teknik adamla çalışmak gerçekten özel bir durum.
 
Ancelotti ile Guardiola'nın arasında farklar olduğunu antrenmanlarda şimdiden fark edebiliyor musun?
 
- Hayır. Bunun için çok erken. Öncelikle herkesin antrenmanlara başlaması gerekiyor. İlk antrenmanlarda henüz fazla taktik ağırlıklı çalışmadık. İlerleyen haftalarda, özellikle de maçlar başlayınca bunu net bir şekilde görebileceğiz. O günleri merakla bekliyorum.
 
Bugünlere gelelim... Özellikle Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi için bu sezondan beklentilerin neler?
 
- Temelde her sezon aynı beklentilere ve hedeflere sahibiz. Şampiyonlar Ligi'nde çok sayıda iyi takım var. Fakat biz kendi gücümüze odaklanmalıyız. Çok güçlü bir takıma sahibiz ve hedeflerimiz her yıl aynı. Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmak istiyoruz. Ama bunu başarmak çok zor. ''Şampiyonlar Ligi'nde finale ulaşmak istiyoruz'' diyebildiğimiz için bile gururlu olmalıyız. Her takım bunu başaramıyor.
 
"SÖZLEŞME YAPILIR VEYA YAPILMAZ..."
 
Bayern'de kontratın 2017'ye kadar devam ediyor. Bundan sonrası için planlar yaptın mı?
 
- Hayır, bu durum şu an içi önem arz etmiyor. Ben yüzde yüz hazır olmak için çalışıyorum. Çünkü antrenman yapmak ve maçlara çıkmak istiyorum. Benim için şu an önemli olan tek şey bu diyebilirim. Diğer konular kendiliğinden çözülecek şeyler. Kulüple ve yöneticilerle ilişkilerim oldukça iyi durumda. Önemli olan yegane şey de zaten bu. Sözleşme yapılır ya da yapılmaz. Bunlar benim için önemli değil. Ben sadece futbol oynamak istiyorum.
 
Yaz tatilin muhtelemen arzu ettiğinden daha fazla sürdü. Bir yandan sakatlık, diğer yandan Hollanda'nın EURO 2016'da olmaması... Turnuvayı nasıl izledin?
 
- Açıkçası daha çok ailemle vakit geçirmeyi tercih ettim. ABD'de birkaç haftalık bir tatile çıktık. Tabii maçlar oynandıktan sonra skorlarına bakmayı ihmal etmedim. Fakat herhangi bir maçı canlı izledim diyemem. Yine de gençlerin gelişimini dikkatle takip ettim ve tatilden döndükten sonra birkaç eleme maçını izledim. Takımınız katılım hakkı elde edemediğinde o turnuvayı takip etmek hiç kolay olmuyor. Biz, Fransa'da olmayı çok istedik.
 
Milli takımdan emekli olmayı hiç düşündün mü? Biliyorsun ki şu aralar milli takımı bırakmak çok popüler.
 
- Hayır, asla düşünmedim. En azından şimdiye kadar hiç düşünmedim. Milli takımı bırakmanın popüler olduğunu biliyorum. Elbette, her durumu dikkatle değerlendiriyorsunuz, özellikle de fiziksel durum benim için çok önemli. Milli takım olmasa daha çok dinlenebilirim diye de düşünebilirdim. Ama Hollanda formasını giymekten dolayı gurur duyuyorum. Takım kaptanı benim ve milli formayı giymek gerçekten bir onur. Bundan vazgeçmeyi henüz istemiyorum.
 
GUARDIOLA VE MOURINHO REKABETİ
 
Premier Lig, Guardiola ile Mourinho arasındaki Manchester rekabeti için çok heyecanlı. Bu iki çalıştırıcıdan neler bekliyorsun?
 
- İki isim de çok büyük antrenörler. İkisiyle de üçer yıl çalışma fırsatı buldum. Sahaya kendi tarzlarını koyabilen, çok profesyonel kişiler. Bu rekabeti takip etmek çok ilginç olacak. Fakat bu rekabet sadece Mourinho ve Pep ile ilgili değil, sahada yer alacak olan futbolcularla da alakalı. Yine de iki teknik adamın izlerini hissedeceğimizden eminim.
 
Bu teknik adamlardan hangisini tercih edersin?
 
- Böyle bir yorumda bulunamam. Kariyerimin çok farklı iki döneminde çalıştığım farklı teknik adamlar. Mourinho ile çalıştığım dönemde genç bir oyuncuydum ve henüz Hollanda dışında ilk kez bir takımda forma giyiyordum. Pep geldiğinde ise daha yaşlıydım. İki teknik adamla da kariyerime etki edecek güzel deneyimler yaşadım. Kariyerim boyunca hep büyük teknik adamlarla çalıştım ve bu benim için özel bir durum.
 
TÜRKİYE VE BEŞİKTAŞ İDDİALARI

 
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye transfer olacağın yönündeki haberlere  güldüğünü söylemiştin. Bu durum bir yana, kendini farklı bir ülkede top oynarken düşünebiliyor musun?
 
- O yaptığım açıklama, geleceğe dair çok şey anlatan bir açıklama değil. Gelecekte neler olacağını asla bilemezsiniz. Ben, bana ilgi gösteren tüm kulüplere saygı duyuyorum. Gülüyorum dedim çünkü futbol dünyası hep böyle. Taraftarlar için bunlar tabii güzel şeyler. Böylelilkle kimlerin gideceğini ve kimlerin geleceğini tartışabiliyorlar. Ama ben ne istediğimi biliyorum. Benim için en önemli şey Bayern Münih... Gelecekte neler olacağını göreceğiz.
 
Beşiktaş'la herhangi bir görüşmen oldu mu?
 
- Hayır bilmiyorum. Belki menajerimle, yani babamla iletişime geçmişlerdir. Ama benim haberim yok.
 
İlkay Gündoğan, Mkhitaryan ve Mats Hummels... Dortmund bu sezon üç yıldızını kaybetti. Neler düşünüyorsun?
 
- Evet fakat onlar birçok yeni oyuncuyu da kadrosuna kattı ve halen çok iyi bir çalıştırıcıya sahipler. Ne kadar iyi bir teknik adama sahip olduklarını geçtiğimiz sezon görebildik.
 
Mats Hummels, yakın zamanda Dortmund'dan Bayern'e transfer olan üçüncü oyuncu oldu ve taraftarları buna tepki gösterdi. Neler söylersin?
 
- Daha önce Lewandowski ve Mario Götze'nin gelişine şahit olduk. Taraftarları anlayabiliyorum. Onlar için bu bir hayal kırıklığı olabilir. Fakat bu normal ve futbolun içinde olan bir durum. Mario ve Lewandowski dahil tüm oyuncuların Dortmund'da başardığı işler unutulacak cinsten değil. Fakat dediğim gibi, bu durum futbolun bir parçası ve saygı duyulmak zorunda.


Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki