Artık Tüm Gücünü Lige Vermeli!

Güntekin Onay, 5-0'lık Bayern Münih mağlubiyetiyle sarsılan Kara Kartal'ın geldiği noktayı değerlendirdi.
Haberin yayılanma tarihi:22 Şubat 2018, Perşembe

Allianz Arena’da 10 kişi kalmak felaketin habercisiydi

75 dakika 1 kişi eksik Bayern deplasmanında fark yemeyecek tek takım herhalde A.Madrid olabilir. Beşiktaş, bu pazar derbiyi kaybederse ligde zirve yarışından kopar. Eğer bu oyuncular seneye Devler Ligi’nde olmazsa sportif ve ekonomik yıkım yaşanabilir. 

BEŞİKTAŞ, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan namağlup ve lider çıkarak çok büyük bir iş başardı. Bir Türk takımı için tekrar edilmesi güç bir başarı. Ancak grup lideri olup da bir dünya deviyle eşleşme şanssızlığı da kabul edelim ki ancak Beşiktaş’ın başına gelebilecek bir şeydi. Sevilla veya Basel gibi bir rakiple eşleşmek varken Bayern Münih gibi bir dev gerçekten de büyük talihsizlik. 

SAVUNUR FAKAT ÇIKAMAZSINIZ

PEKİ Beşiktaş, Bayern Münih’i eleyemez miydi? Kura çekildiğinde de söyledim, orada gidip 2-1 yenersiniz ancak Bayern gelip burada tur atlar. Öyle bir kulüp. 16. dakikada Allianz Arena’da 10 kişi kalmak ne yazık ki felaketin habercisiydi. 1 kişi eksik savunabilirsiniz fakat çıkamazsınız. “Beşiktaş fark yedi, hezimete uğradı” algısını kimse yaratmakla uğraşmasın, 75 dakika 10 kişiyle Bayern deplasmanında oynayabilecek ve fark yemeyecek bir takım dünyada herhalde bir tek Atletico Madrid olabilir, çünkü onlar da gezegenin en iyi savunma yapan takımı.

YİNE ANLAMSIZ HATALAR VAR

ÖZELLİKLE ilk yarıda Beşiktaş harika mücadele etti. 10 kişiyle rakip kalede tehlikeler yarattı. Sadece direnç göstermedi, iyi de oynadı. Ancak özellikle 2-0’dan sonra ve Robben’in girişiyle senaryo başka bir boyut kazandı ve artık fark geliyorum dedi. Kimseyi böyle bir gecenin sonunda eleştirmek çok da sağlıklı olmaz. Ama önceki gün yine yapılan anlamsız hatalar vardı. Özellikle Kimmich ve Robben kanadından sürekli darbe yiyen Caner’in bu kadar hırpalanmasına ve aksamasına rağmen değiştirilmemesi; ikinci yarıda varlığı ve yokluğu belli olmayan, hatta hiç topla buluşmayan Quaresma’nın oyunda tutulması, rakip kaleye gitmeyi hayâl ettiren ve savunmanın arkasına geçme şansı olan tek oyuncumuz Vagner Love’ın çıkartılması önceki gecenin sonunda akla gelen soru işaretleriydi. 

5 OLMAZDI DA 4-1, 3-0 OLURDU

ANCAK şunu kabul edelim ki 10 kişiyle 5 olmazdı, en iyi ihtimal 4-1, 3-0 olurdu. Beşiktaş’ın rövanşta yapması gereken tek bir şey var, o da bu takımın iyi futbol oynayabildiğini tüm dünyaya göstermek. Pazar günü itibariyle tüm konsantrasyonunu ve gücünü lige vermesi gereken bir Beşiktaş var. Çünkü derbiyi kaybederse ligde şampiyonluk yarışından kopar. 

UEFA’YA KİMSE MOTİVE EDEMEZ

SİYAH-BEYAZLILARI bekleyen şöyle bir tehlike var; bu kalibredeki oyuncular seneye Şampiyonlar Ligi’nde yer almazsa hem sportif hem de ekonomik olarak bir yıkım gelebilir. Kimse bu seviyedeki oyuncuları UEFA Avrupa Ligi’ndeki grup maçlarına motive edemez. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi bu yüksek kontratları karşılayamaz. O yüzden Beşiktaş yönetimi şunu bilmeli ki bu takım Şampiyonlar Ligi’nde olmak zorunda. 

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki