Atilla Türker'den Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na 50 Soru: 'Tane Tane Yanıt Bekliyorum!'

Atilla Türker, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun bugün düzenleyeceği basın toplantısı öncesi sosyal medya hesabından sorular yöneltti.
Haberin yayılanma tarihi:25 Haziran 2019, Salı

Türker, toplantıya katılmama gerekçesini de açıkladı. İşte o tweetler...

"İki saat sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun basın toplantısı başlayacak. Fikret Orman basın danışmanları aracılığıyla beni toplantıya davet etti. Ama katılmayacağım. Çünkü bunun bana karşı kurulan bir kumpas olduğunu bizzat Fikret Orman’ın en yakınındaki kişiler söyledi."

"Basın toplantısına gelseydim zaten en fazla 2-3 soru sorabilecektim. Şimdi ise buradan 50 soru soracağım. Tane tane soracağım, tane tane yanıt bekliyorum. Ama ben yayınladığım belgeler doğrultusunda soracağım, sizler de belgeler doğrultusunda cevap vereceksiniz?"

1- Sayın Fikret Orman, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk yıllarda “Her türlü ihale şeffaf olacak. Beşiktaş TV’den yayınlayacağız” diyordu. Ama 2015 yılında stat yapımı sürecinde kendi şirketi olan Orsan üzerinden iş yaptı, 2 milyon lira aldı, kimsenin haberi olmadı. Bu nasıl iş?

2- Şafak Mahmutyazıcıoğlu olarak siz sahibi bulunduğunuz Kültür Hukuk Bürosu adına 2 milyon liralık 2 makbuz kestiniz. Yani Beşiktaş adına parayı veren de sizsiniz, alan da sizsiniz. Sizin etik anlayışınız bu mu?

3- Bu 2 milyon liralık 2 makbuz olayını telefonda sorduğumda “Atilla abicim, yazmasanız olmaz mı” diye dil dökmüştünüz. Hatta çok önemli bir Beşiktaş muhabirini devreye sokmuştunuz. Beşiktaş’ın 2 milyon lirasını almak iyi olurken, hesap vermek mi kötü oluyor?

4- 2 milyon liralık 2 makbuz olayında ortağınız Oktay Kurman’ın imzası vardı. Oktay Kurman “Beşiktaş Denetim Kurulu’nun haberi vardı” dedi. Ama Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, yayınladığı basın bülteninde Kurman’a resmen yalancı dedi. Kurman utandı mı?

5- Çok sevgili arkadaşınız Umut Güner, sahte voleybolcu lisansıyla Beşiktaş yönetim kuruluna girdi. 1 yıldır defalarca yazdım, belgeleri yazdım. Umut Güner hala ölü taklidi yapıyor. Peki bir hukuk insanı olarak siz niye kayıtsız kalıyorsunuz?

6- Sayın Fikret Orman, Negredo’nun transferi sırasında yaşanan atraksiyonları yazdığım için genel kurul kürsüsünde bana “Şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz” dedi. Bana dava açtığını söyledi. Bu dava hala ortada yok. Allah’a şükür ben namusumla da işime devam ediyorum.

7- Fikret Orman geçen yıl Mayıs ayında Negredo’nun menajeri haftaya İstanbul’a gelecek. Belgelerle gelecek” dedi. Aradan 1 yılı aşkın zaman geçti. Negredo bile Beşiktaş’tan gitti ama menajeri hala İstanbul’a gelecek! Hala gelme ümidi var mı?

8- Trabzonspor’da 4 yılda 3 dakika oynayan Mertcan Çam’ı transfer etmek için sözleşme imzaladınız. Belgeyi yayınladım. 885 bin Dolar bonservis bedeli ödediniz. Peki ne oldu? Yazık değil mi, Beşiktaş’ın bu uçan 885 bin Dolar’ına...

9- Ben Mertcan Çam belgesini yayınladıktan 1 gün sonra ilginç bir gelişme oldu. Fikret Orman kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Bu transferin doğru olup olmadığını zamanı gelince açıklarız” dedi. Aradan 3 ay geçtikten sonra “vazgeçtik” dedi. Gerekçe neydi acaba?

10- Mertcan Çam, Fikret Orman’ın “Mertcan Çam transferinden vazgeçtik Çünkü sözleşme şartlarına uymadı” şeklindeki sözlerinin hemen ardından sanal ortam vasıtasıyla “Beni 1 kere bile görmediniz. Niye vazgeçtiniz” diye sordu. Bir de gülücük yolladı. Üzüldünüz mü?

11- Ben Mertcan Çam ile ilgili belgeyi yayınlamasaydım, yani büyük bir atraksiyonu ortaya çıkarmasaydım bu futbolcuyla büyük ihtimalle 5 yıllık sözleşme imzalanacaktı. Yıllık 1 milyon Euro’dan olsa, 5 milyon Euro. Bu paranın gitmesini, bir gazeteci önledi. Farkında mısınız

12- Sahi, Mertcan Çam ile sözleşme imzalansaydı, acaba bu 5 Milyon Euro’nun ne kadarı Mertcan’ın cebine girerdi. Mertcan Çam geçen sezon 3. lig takımlarından Trabzon Hekimoğluspor’da sadece 50 bin Euro’ya top koşturdu. Bu olayın perde arkasını ne zaman açıklayacaksınız?

13- Mehmet Ekici, Trabzonspor bünyesindeyken, Fenerbahçe başta olmak üzere hiç bir kulübe transfer olmaması için Trabzonspor ile sözleşme imzaladınız. 1,5 milyon Euro da müeyyide koydunuz. Nitekim Mehmet Ekici sezonun ikinci yarısını boş geçirdi. Bu gizli kapaklı bir iş değil mi?

14- Olcay Şahan’ın bonservisini sadece 200 bin Dolar karşılığında Trabzonspor’a verdiniz. Bu ahbap çavuş transferde bile bir vatandaş menajerlik ücreti adı altında 500 bin Euro almıştı. Belgeyi yayınladım. Trabzonspor’un kitapçığında da duruyor. Haberiniz var mı?

15- 2 yıl önceye kadar sık sık Beşiktaş TV’ye çıkıyordum. Başarılarınızı dile getiriyordum. Ama baktım ki bazı tuhaf durumlar oluyor, beni arayan Beşiktaş TV yetkilisine “Beni bir daha çağırırsanız, program yarıda kalır, siz de işten kovulursunuz” dedim. Bunu biliyor muydunuz?

16- Bugüne kadar yayınladığım haberlerin tamamına yakınında belge vardı. Hemen hemen hiç yorum yapmadım. Yorumu kamuoyuna bıraktım. Durum böyleyken, sizler belgelere tepki gösteriyorsunuz. Belgeler yalan söylemez. Sahi, belgeleri bana ulaştıranları bulacaktınız. Buldunuz mu?

17- Fulya Otopark skandalını herkes duydu. Başka bir kiracı 10 yıl önce 85 bin lira kira ödüyordu. 1 yıllık da peşin ödedi. Ama Belediye işletme ruhsatı vermediği için çıktı. Siz ise 2 yıl önce Mehmet Sağın adlı bir iş insanına 30 bin lira gibi sudan ucuza kiraya verdiniz? Niye?

18- “Mehmet Sağın ile ağabeyimin ortaklığını kanıtlamayan şerefsizdir” dediniz. Oysa benim haberi yazma sürecinde Atıf Keçeci “ağabeyim ortak, ben ne yapabilirim ki” mesajı yolladınız. Sonrasında ben ne yaptım. Belgeyi yayınladım. Şimdi burada ben mi şerefsiz oluyorum?

19- İşte ticaret Sicili gazetesi... Kapı gibi belge... Daha ötesi yok. Ne yazıyor? Ağabeyiniz Celal Mahmutyazıcıoğlu ile Mehmet Sağın’ın, bir şirkette ortak olduğu yazıyor. Öyle ki bu şirketin adresi bile, sizin Kültür Hukuk Bürosu’nun adresi gözüküyor. Utandınız mı?

20- 2 yıldan bu yana onlarca belge yayınlamama karşın, daha düne kadar tek bir dava bile açamadınız. Korktunuz. Ah bir açılsaydı. Nerede o davalar? Size Mevlana’nın lafını aktardığım için, şimdi dava açtınız. Kamuoyunu biraz sakinleştirebilmek için mi böyle bir yol seçtiniz?

21- Son günlerde bazı konular hakkında suç duyurusunda bulunduğunuzu ifade ediyorsunuz. Tabii, isteyen her kişi, istediği her kişi hakkında suç duyurusunda bulunabilir. Önemli olan sonuç alabilmek. Yaptığınız suç duyurularının içinin boş olduğunun umarım farkındasınızdır?

22- Yaptığınız suç duyurularının içi boş dedim. Misal mi, “çok efendi Şafak Bey” dedim diye şikayette bulunmuşsunuz. İyi o zaman lafımı geri alıyorum. Ama yayınladığınız basın bültenlerinde bana karşı suç işlediğinizin farkında mısınız? Söyleyeceğim.

23- “Beşiktaş düşmanı... Maşa... Tetikçi... Sözde gazeteci... Menfaatçi... Talimatla haber yazan sözde muhabir...”
Nedir bunlar? Sizin bana basın bülteninde söylediğiniz laflar... Ayıp... Merak etmeyin, bu camia kimin maşa olduğunu, kimin olmadığını iyi bilir!

24- Sizin emir erleriniz benim için “Satılık kalem” ifadesini sanal ortamda yazdı. 40 yıllık meslek hayatımda 1 kuruşluk menfaatim olmadı, avanta 1 bardak çay içmedim. İşte bu sayede özgür bir şekilde sizlere bunları yazabiliyorum. Yoksa beni paçavraya çevirmez miydiniz?

25- Sizin dediğiniz “Maşa... Satılık kalem” laflarına ben gülüyorum. Ama yine de şunu söyleyeyim. 1 kuruş bile haksız kazanç sağladığımı kanıtlayan kişiye hayatımdaki tek gayrimenkul olan 30 metrekarelik evimi vereceğim.

26- Benim Beşiktaş camiasına müthiş bir saygım var. Aksi düşünülemez. İşte bu saygımdan ötürü her kuruşun hesabını soruyorum. Kötü mü yaptım Mertcan transferini engelleyerek, sayemde en az 20-30 milyon lira kasada kaldı.

27- Fikret Orman, Negredo için 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmesi ile ilgili olarak “Güya, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye bedava önerilmiş. Bunu söyleyebilecek bir kişi var mı” dedi. Allah’ın işi işte. Cenk Ergun demeç verdi “Bize bedava önerildi” dedi. Üzüldünüz mü?

28- “Fikret Orman paralar nerede” tezahüratı çok anlamlı bir tezahürattır. Aynı zamanda çok ağır bir tezahürattır. Bu tezahürat, Sayın Fikret Orman’ı ne derece üzüyor?

29- “Fikret Orman paralar nerede” tezahüratı yapılmasına karşın, bugüne kadar içi dolu bir yanıt verilmedi. Oysa muhasebe müdürüne verilecek bir talimatla 5 dakikada her şey ortaya çıkardı. Sahi, paralar nerede?

30- İş insanı Atalay Demirbaş, arkadaşınız Umut Güner’e bir iş karşılığında 150 bin Dolar ve 400 bin Lira değerinde bir kol saatini verdiğini ifade etti. Hatta bu doğrultuda suç duyurusunda bulundu. Ben de yayınladım. Yakınınızda yaşanan bu icraatı nasıl değerlendiriyorsunuz?

31- Yine iş insanı Atalay Demirbaş “Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş’ın 10 Milyon Dolar’lık sıralı çekini, benim gözümün önünde Özen Kuzu’ya verdi. 3 milyon 200 bin Dolar’ını Şafak Bey kendisi alacaktı” dedi. Üzüntünüzün boyutu ne oldu acaba?

32- Elbette bugün o çek koçanını basın mensuplarınıza gösterirsiniz. Ama dalgınlıkla başka bir çek koçanı ortaya koymayın. İnsanlık hali, yanılabilirsiniz. Haksız mıyım?

33- Kasım Taşdan’ı tanıyorsunuz değil mi? Sizin arkadaşınız. Eski bir hakim. Bu Kasım Bey, sanal ortamdan bana tehdit ve hakaretlerde bulundu. Kendisinin o ana kadar kim olduğunu bilmiyordum. Öğrendim. Gereğini yaptım. Acaba siz de kulağını çektiniz mi?

34- Aynı Kasım Taşdan, Beşiktaş’ın Fulya davasında hakim idi. Fakat karşı taraf, Kasım Taşdan’ın, Fikret Orman ve sizinle fotoğrafını ortaya koyarak reddi hakim talebinde bulundu. Kasım Bey biraz direnmesine karşın çekilmek zorunda kaldı. Üzücü bir tablo değil mi?

35- Üç gün önce Twitter’dan Aysen Aydoğdu adında bir hanımefendi bana “Satılık kalem” yazdı. Sizin sahte hesaplarınızdan biri sandım. Profiline bir baktım, “Kültür Hukuk Bürosu” yazıyor. Sizin elemanınız... Seviyeyi niye bu kadar düşürdünüz?

36- Yine 3 gün önce Kaan Akdoğan adındaki birisi bana “Gazeteci değilsiniz” yazdı. Baktım, bu da sizin avukatınız. Benim biyografimi okuduktan sonra altına “gazeteci değilsiniz” yazan Kaan’ın kulağını şiddetli bir şekilde çektiniz mi?

37- Yine 2 gün önce bu kez Mete Menekşe adındaki birisi saldırıda bulundu. Baktım bu da size bağlı bir avukat. Sıraya girdiler yani...Acaba bu kişilere siz mi talimat verdiniz, yoksa kendileri durumdan vazife mi çıkardılar?

38- Dün de yine başka bir avukat devreye girdi. Baktım bu da sizin avukatınız. Çok da beyefendi birisi... Küfürlü paylaşımlarda bulunuyor. Bunu hiç ciddiye almadığım için cevap bile yazmadım. Acaba siz Kültür Hukuk Bürosu’nda arkadaşlarınıza talimat mı yağdırıyorsunuz?

39- Dün işte bu ortamdan e-devlet aracılığıyla dava dosyalarımı yayınladım. Görüntüde 4 dava var, 4’ü de benim açtığım dava. Sizden yansıyan bir şey yok. Ama çalıştığım iş yerine bir tebligat var. Hani şu sizin açtığınız manevi tazminat davası. Süreç neler gösterecek bakalım?

40- Şafak Bey’in avukatları bana kafayı iyi takmış. Bula bula ne bulmuşlar biliyor musunuz? 4 yıl önce bana açılan bir davayı bulmuşlar. Akasyam haber adlı bir sitede yayınlanmış. Bu avukatları kutlarım. Ama daha ciddi işlerle ilgilenmeleri daha iyi olmaz mı?

41- Şafak Bey’in elemanı olan Emre Menekşe, sanki kendileri kazanmış gibi başka dava üzerinden algı yaratmaya çalıştı. Oysa bu dava Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy’un açtığı bir dava idi. Görüldüğü üzere bizim taraf da karşı dava açtı. Emre utanmış mıdır?

42- Başkasının açtığı davayı sanki kendi kazanmış gibi algı yaratmaya çalışan bu Emre Menekşe, bir de bu doğrultuda “Yalan senin ruhuna işlemiş, tazminat ödemekten beynin sulanmış” yazdı. Düşünebiliyor musunuz, dava başkasının davası, para da ödemedim. Kimin beyni sulanmış acaba?

43- 40 yıla varan meslek hayatımda 10 bini aşkın haber yazdım. Ömer Altunsoy’un açtığı davada da haberim yüzde yüz doğru. Mevzuyu dağıtmayayım, Beşiktaş’la ilgili onlarca belge yayınladım. Belge yalan olur mu? Bu beyefendi avukatlar dava açamadıkları için mi bana saldırıyorlar?

44- Şafak Bey bugün eline alarak suç duyurularını havada sallayabilir. Sallasın... Ama şunu da bilmelidir ki, başta Şafak Bey olmak üzere bana saldıran tüm avukatları hem savcılığa, hem şikayet ettim. Avukatım ile isteyen görüşebilir.

45- Unutulmasın ki, bazı kişiler 2 yıldır “Atilla Türker’e dava üstüne dava açtık” diyorlardı ama ortada bir şey yoktu. Şimdi kişisel bir tazminat var. BEŞİKTAŞ KULÜBÜ yalan haber diyerek bana niye “TAZMİNAT DAVASI” açamıyor. Bunun cevaplanması gerekmiyor mu?

46- Dünden bu yana sanal ortamdaki tetikçiler “Toplantıya mutlaka katılmalısın” diye adeta beni gaza getirmeye çalıştılar. Ama dediğim gibi ortada bir kumpas olacağını, bizzat Fikret Orman’ın en yakınında bulunan kişiler bana söyledi. Şafak Bey soruları buradan cevaplasın.

47- Konu mankeni olmama gerek yok. Şunu da belirteyim. Ben hukuki zeminde mücadele veriyorum, ama karşımdaki hukuk insanları sanal ortamdan bana hakaret ve tehditte bulunuyorlar. Şafak Bey önce kendi hukukçularına çeki düzen versin.

48- Bana tehdit ve hakaretlerde bulunan o avukatlara acilen hesap sorulmasını istiyorum. Onlara bir tavsiyem var. http://biyografi.net adlı sitede yayınlanan benim biyografimi Kültür Hukuk Bürosu’nun duvarına assınlar, her gün sırayla okusunlar.

49- Belgeleri yayınlarım, hukuki mecrada hakkımı ararım. Beşiktaş Kulübü’nün malum yöneticilerine de bu tavsiyede bulunacağım. İyi olmaz mı?

50- Fikret Orman paralar nerede?

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki