"Aziz ve Şekip Beyler İnsanların Aklıyla Alay Ediyor!"

Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile yapılan ve meydana gelen olaylar nedeniyle tatil edilen maçta yaşananlarla ilgili sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun kamuoyunu yanılttığını söyledi...
Haberin yayılanma tarihi:25 Nisan 2018, Çarşamba

Mahmutyazıcıoğlu,  sarı-lacivertlilerin bugün düzenlediği basın toplantısında örnek verdikleri  Trabzonspor maçı ile ilgili olarak, "Aziz Bey ve Şekip Bey insanların aklıyla  alay ediyor. Bugünkü basın toplantısında sürekli örnek verdikleri Trabzonspor  maçında Fenerbahçe, o günkü kulüp başkanının talimatıyla sahadan çekilmiş ve  hakemin bütün ikazına rağmen sahaya çıkmamıştır. Karşılığında da cezasını  almıştır." diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, maçın tatil edilmesinin  ardından ambulansla hastaneye götürüldüğünün altını çizen Mahmutyazıcıoğlu,  "Şenol hoca stattan ambulansla ayrıldı diye maç tatil edilmiş gibi bir algı  oluşturulmaya çalışılıyor. Maçın temsilcisi, soyunma odası önüne gelip takım  kaptanını yanına çağırarak müsabakanın tatil edildiğini haber verince Şenol Güneş  ambulansla hastaneye götürülüyor. Dersine bu kadar iyi çalışan, belgesel gibi  görüntü hazırlayıp dakika dakika kritik yapıp algı oluşturmaya çalışan Aziz Bey  ve Şekip Bey neden bu görüntüleri paylaşmadı. Temsilci mi önce gelmiş yoksa Şenol  hoca mı ambulansa önce binmiş yayınlasınlar da herkes görsün." ifadelerini  kullandı.

"Fenerbahçe, kurulları etkilemeye çalışıyor"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip  Mosturoğlu'nun bugün yaptığı basın toplantısıyla Türkiye Futbol Federasyonundan  yarın çıkacak kararı etkilemeye çalıştıklarını savunan Beşiktaşlı yönetici,  şunları kaydetti:

"Hakemin maçı tatil etme sebebi ortada. Kaldı ki Aziz Yıldırım bile  tribünden durumun vehametini görmüş ve devre arasında hakem odasına bir  personelini göndermiş. Yetmemiş güvenlikten sorumlu yetkiliyi aramış. Ayrıca bana  göre bir kulüp başkanına yakışmayacak şekilde hakemi alenen tehdit etmiştir ve  hakemin bu kararı vermesinde en büyük etkiyi kendisi yapmıştır. Fenerbahçe,  kamuoyunun algısını değiştirmeye, kurulları da yarın çıkacak karardan önce  etkilemeye çalışıyor. Bu maç güvenlik zafiyeti sebebiyle tatil edilmiştir. Biz  orada misafir takımız. Bizim oyuncularımızın, teknik heyetimizin, personelimizin  ve hatta taraftarımızın güvenliği stadın girişinden çıkışına kadar ev sahibi  ekibe aittir."

"Şampiyonlar Ligi'nde sahaya kedi girdi diye UEFA bize ceza verdi."  ifadesini kullanan Mahmutyazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olaydan bile ev sahibi ekip sorumlu tutuluyor. Bizim federasyondan  ekstra bir talebimiz yok. Bu işin kural kitabındaki karşılığı ne ise onu yerine  getirmelerini bekliyoruz. Aziz Yıldırım da yaptığı basın toplantısında sahaya  atılan maddeleri itiraf etmiştir. Fenerbahçe Kulübü, statlarının en güvenli  statlardan biri olduğunu söylese de olanlar kamuoyunun gözü önünde yaşandı.  Binlerce insan statta, milyonlarca insan da televizyon başında bu şiddete tanık  oldu. Bu kadar güvenli olduğu iddia edilen statta saha olayına karışan  taraftarlardan ikisi, bugün kendi açıklamalarından anlıyoruz ki Antalyaspor  maçına girmiş ve bu esnada polis tarafından gözaltına alınmış. Madem bu kadar  güvenli bir stat, olaylara bizzat karışan taraftarlar bu maça nasıl girdi?"

"Beşiktaş, hakemin talimatları dışında bir harekette bulunmamıştır"

Yaşanan olayların ardından devam eden adli bir süreç olduğunu da  kaydeden siyah-beyazlı yönetici, müsabaka esnasında suç teşkil eden 57 ayrı fiil  tespit edildiğinin altını çizerek, "Devam eden adli süreçle ilgili kafa  karıştırıcı bilgiler paylaşılmaktadır. Gerçek şudur, Anadolu Cumhuriyet  Başsavcılığı olaylara ilişkin 'Silahla yaralama, müsabaka alanına yasak madde  sokma ve seyircilere temin etme, müsabaka alanında yanıcı, yakıcı madde kullanma'  suçlarından soruşturma başlatmıştır. Ayrıca müsabaka esnasında suç teşkil eden 57  ayrı fiil tespit edilmiş, bunlardan 36'sının müsabaka alanına yasak madde atma ve  yaralama suçlarının unsurlarını oluşturduğu kaydedilmiştir. Bu şartlar altında  maçın güvenli bir şekilde oynanmayacağı açıktır. Daha önce yaşanan kötü olayları  örnek göstererek Beşiktaş sahadan çekildi imasında bulunmak tamamen yanlıştır.  Beşiktaş, hakemin talimatları dışında bir harekette bulunmamıştır." yorumunda  bulundu.

"Türk futbolu düzlüğe böyle mi çıkacak?"

Beşiktaş'ın, taraftar olaylarını sona erdirmek için kendi  taraftarlarına karşı iyi niyetle sert yaptırımlar uyguladığını dile getiren Şafak  Mahmutyazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Aslında spor adamı olarak bu noktadan sonra önemli bir kararın  eşiğindeyiz. Statlarımızda bu tür olayların devam etmesine izin verip, bir  şekilde savunup şiddeti normalleştirecek miyiz, yoksa bu tür görüntülerin ortadan  kalkması için hamle mi yapacağız? Beşiktaş, bu çirkin hadiselerin önüne geçmek  için üzerine düşeni yaptı, yapmaya da devam ediyor. Çok sayıda taraftarımızı,  kulübümüzü maddi manevi zarara uğrattığı için mahkemeye verdik ve bu işi  nihayetlendirdik. Ortam bu kadar gerginken Evkur Yeni Malatyaspor maçında  Fenerbahçe'ye tek satır küfür edilmedi. Kadıköy'de dün oynanan Antalyaspor  maçında ise rahmetli Seba'ya, Şenol Güneş'e edilen küfürleri herkes duydu. Bugün  de bu duruşlarını savunmaktadırlar. Türk futbolu düzlüğe böyle mi çıkacak?"

Beşiktaşlı futbolculara talimat değiştirilerek ceza verildiğini, Dusko  Tosic ile Anderson Talisca'ya savcılık soruşturması başlatıldığını da söyleyen  Mahmutyazıcıoğlu, "Beşiktaş'ın başına bugüne kadar neler geldi. Bizim oyuncumuza  talimat değiştirilerek ceza verildi. Geçen sezon Fenerbahçe ile oynadığımız kupa  maçında Tosic ve Talisca'ya saha içindeki hareketlerinden dolayı savcılık  tarafından resen soruşturma başlatıldı ve haklarında iddianame düzenlendi. Ancak  aynı maçta Van Persie'nin yaptıkları bizim şikayetimize rağmen takipsizlikle  sonuçlandı." diye konuştu.

A.A.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki