Bakambu 'Şenol Güneş Beni Çok Değiştirdi'

Cedric Bakambu “Türkiye’deki antrenörüm Şenol Güneş beni çok değiştirdi, çok şey öğretti. Bana bir başka futbol vizyonu getirdi. Eksiklerimi gösterip, beni geliştirdi.” dedi.
Haberin yayılanma tarihi:10 Aralık 2017, Pazar

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş’e, Bursaspor’da çalıştığı dönemden eski talebesi Cedric Bakambu’dan iltifat yağdı.

Fransız basınına röportaj veren Kongolu santrfor, “Kariyerinizdeki yükselişte kimlerin payı var?” sorusuna, “Yükseliş, Türkiye’de şu anki Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş ile çalışmakla başladı. Bursaspor’da kendisiyle çalıştığım sezon çok gol atmıştım. O beni çok değiştirdi. Bana çok şey öğretti. Buraya gelmemde büyük katkısı olduğu için kendisine teşekkür ederim. 

ÖĞRETMEK İÇİN HEP ÇABALARDI

Güneş, bana başka bir futbol vizyonu getirdi. O hiçbir şeyi şansa bırakmazdı. Her maç öncesi videolar hazırlatır, uçakla yaptığımız yolculuklar sırasında bile bize bunları izletirdi. Bizleri sürekli geliştirmek isterdi. Bir şeyler öğretmek için çabalardı. Zayıf yönlerimizi gösterir ve bunun üstünde dururdu. Her fırsatta bizi geliştirmeye çalışırdı. Açıkçası bu durumdan biraz sıkılmıştım ama geriye dönüp baktığımda bunun doğru ve faydalı olduğunu görüyorum” cevabını verdi. Cedric Bakambu, şu anda Valencia’da başarılı bir performans sergileyen ve kendisini Villarreal’e getiren hocası Marcelinho’ya da teşekkür etti.

TÜRKİYE'DE ÖZGÜVENE KAVUŞTUM

Bakambu, Fransa Ligue 2’den, 1. Lig’e çıktıktan sonra neden Türkiye’yi seçtiğini ve bu deneyimin kendisine neler kazandırdığını da şöyle dile getirdi: Ben kendime küçük bir tokat attım. İşte bu yüzden Türkiye macerasına başladım. Güvenime yeniden kavuşmam ve hedef koymam gerekiyordu. Karımla birlikte Türkiye’de yalnız kalmak, sorumluluk almamı sağladı. Bu benim için çok şey fark ettirdi. Avrupa’ya 5 yıl sonra dönecektim ama erken oldu.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki