''Basketbol'da Reçete Belli Ama Uygulayabilecek İrade Var mı''

BJK Kongre üyesi Masis KUYUMCU, Basketbol'da uzun zamandır devam eden başarısızlığın sebebini ve reçetesini belirledi.
Haberin yayılanma tarihi:31 Ocak 2016, Pazar

Beşiktaş Basketbol da ne yazık ki iyi gitmiyor. Hem erkek basketbol  hem de kadın basketbol branşlarında bunca sponsor anlaşması ve yeni transfere rağmen bir türlü istenen başarı yakalanamıyor.

 

Başarının yönetim, idari, teknik, oyuncu, taraftar ve sponsor bütünleşmesi ile gelebileceğini söylememize gerek yok. Beşiktaş’ta bu bahsedilen şartların eksik olması nedeniyle istenen başarıda yakalanamıyor.

Hakemleri  eleştiriyoruz, oyuncuları  eleştiriyoruz , koçları  eleştiriyoruz, federasyonu eleştiririz ama yönetimlere fazla dokunmadığımdan dolayı   bence burada ciddi hatalar yapıyoruz.  Türk Basketbolunun en zayıf halkasıdır yöneticiler. Unutmamak lazım ki  doğru antrenörle yola çıkmayan ,yola çıktığı doğru antrenöre rahat çalışma zemini vermeyen ,bütçesini  antrenörden saklayan ,antrenöre zaman tanımayan ,antrenörünü taraftara yem eden , antrenörü hakkında dedikodu yapan  yöneticilerin başarısızlıkta  hiç mi suçları yoktur.

Hep mi antrenör kötüdür?

Yöneticiler iyi ve yeterli midir?

Ne kadar spor kültürünün içinde yoğrulmuşlardır?

Ne kadar yöneticidirler?

Öngörüleri ne kadardır?

Bunları da konuşuyor olmamız gerekir.Her takım her sezon hedefine ulaşamayabilir. Hele ki  TBL’de oynuyorsanız başınıza her şey gelebilir. Ligden de düşebilirsiniz. Doğru olduğuna inandığınız antrenörle yola çıkmışsanız hedeften sapmaları da göze alabilirsiniz. NBA’de 15-20 sene aynı takımda görev yapan koçlar her sezon çok başarılı mı olmuşlardır?

Real Madrid, Barcelona asıl hedefleri olan Euroleague’de yıllardır kupa kaldırmaktan mı yoruldular ki koçlarıyla devam ediyorlar?

İleri gitmiş basketbol ülkelerine baktığımızda kulüplerin bir misyonu da antrenör yetiştirmektir. . Bizde ise bırakın antrenör  yetiştirme işini , yetişmiş olanları  bile paçavraya  çevirmekte üzerimize yok.Türk basketbolunun sadece  iyi oyuncuya değil , iyi antrenörlere  de ihtiyacı var. Maalesef bunu yeterince başaramıyorsak eleştireceğimiz sorumlular yine yöneticiler  olmalıdır.

Yöneticilik sponsordan gelen, İDDAA’dan gelen, federasyondan gelen paraları dağıtan kişi olmamalı  taraftarı ile uyumlu bilgi becerisi olan bir kişi olmalı yoksa her sene yeni bir takım yeni bir hoca bu işin en kolay kısmı  ,Bunlar olmadığı sürece   fazlasını beklemeyelim mevcut düzende daha fazlası olmaz.

Yeni bir anlayışa ihtiyacı olan Beşiktaş Basketbol yönetiminin değişmesi belki de erken bir teşhis ile sezonu kurtarabilir. Basketbol şubesini yönetenlerin Takım ile beraber,  onlarla nefes alan ve çaresiz bakışlarla bakmayan durumda olması, yeni bir yönetici ile yönetim anlayışının gelmesi kurtuluşun reçetesi olabilir. Gelenin gideni aratmaması için yönetici seçiminin doğru yapılması, yukarıda saydığımız bütünlüğün sağlanması, yönetim taraftar ve takım buluşmasını en üst seviyede yapabilmesine de dikkat edilmelidir. Uzun vadede ise geleceğe yönelik hedeflerin belirlenmesi, planlanması, tesis yapımı, altyapıya önem verilmesi başarıyı daim kılabilecek etmenlerdir.

Reçete bellidir ama uygulayabilecek irade var mı bunu biz de merak ediyoruz…

Masis KUYUMCU

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki