Beşiktaş Belediyesinde Rant Camilere Kadar Sıçradı

Sarıgül'e yakın Beşiktaş Belediye Meclisi üyesi otopark konusunda anlaşamadığı ve büyük ranttan olduğu, cami vakfına kafayı taktı.
Haberin yayılanma tarihi:07 Temmuz 2015, Salı

İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nde sular durulmuyor. Beşiktaş Belediye Meclisi’nin 17 Aralık Operasyonu’yla ünlenen Sarıgül’e yakın Meclis Üyesi, otopark konusunda anlaşamadığı Camii Vakfı’na düşman oldu.

Mal varlığındaki yükseliş, keyfi ruhsat vermeme gibi iddialarla son zamanlarda gündeme gelen Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar'a yakın isim,  17 Operasyonu’na adı karışan Beşiktaş Belediyesi Meclisi Üyesi Hüseyin Sipahi hakkında yeni iddia ortaya atıldı.

Beşiktaş Belediyesi’yle ilgili paylaşımlarıyla dikkat çeken Bilge SOLYUMRUK  adlı Twitter hesabının iddiası çok konuşulacak.

Belgelerle desteklenen iddiaya göre Beşiktaş Levent’te yer alan Afet Yolal Camii’nin altına Hazinedar’a yakınlığıyla bilinen Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Sipahi otopark yapmak ister.

Vakıf yöneticileri bu teklifi 5 yıl için kabul eder, ancak Sipahi 25 yıllık kullanım süresinde  ısrar eder. Afet Yolal Cami Vakfı yöneticileri tabii ki teklifi kabul etmez. Buna çok sinirlenen Sipahi, Belediye Meclisi üyesi olmanın verdiği güvenle, vakfa savaş başlatır. Vakfın Yeniyol Sokak’taki inşatını yakın olduğu Hazinadar'ın yardımıyla mühürletir.

Vakıf bunun üzerine; İnşaat ruhsatını Beşiktaş Belediyesini devre dışı bırakarak, doğrudan Bakanlık’tan alır. Büyük bir ranttan olan Hüseyin Sipahi  savaşı başlatmıştır bir kere, işin ucunu bırakmaz. İnşaatı durdurmak için Çekmeköy’deki adamlarına dava açtırır. Fakat nasıl olduysa adaletin terazisinde vakıf ağır basar, Sipahi'nin adamları davayı kaybeder. Sipahi pes edecek gibi değildir.  Bu sefer başka bir hamle yapar. İnşaatın istikametinin geri çekilmesini Beşiktaş Belediye Meclisi’ne taşır. Sipahi’nin önerisi yarın Beşiktaş Belediye Meclisi’nde gündeme gelecek. Bakalım bu rant savaşı daha ne kadar sürecek...

Bilge Solyumruk’un konuyla ilgili paylaşımları şöyle:  

ÇAĞDAŞSES

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki