BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDEKİ REZALETE BAK

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar CHP ilçe seçimlerinde desteklediği adaya oy vermeyen belediye meclis üyesinin büfesini yıkmaya kalkışınca “yıkım nöbeti” başladı.
Haberin yayılanma tarihi:14 Aralık 2015, Pazartesi

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yeni bir rezalete daha imza attı.

Geçen hafta yapılan CHP ilçe kongresinde desteklediği adaya oy vermeyen CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Kantar'ın iş yerini yıkmak için harekete geçti.

Yıkım kararını duyan CHP'liler sosyal medyada örgütlendi ve Kantar'a ait Ihlamur Büfe'nin önünde toplanarak nöbete başladı. Hazinedar, seçimlerin ardından belediyede çalışan çok sayıda kişinin de işine son verdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’dan destek vermeyen CHP’li delegelere yıkım cezası   Hazinedar nöbeti   Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar kongrede kendi adayını desteklemeyen partilileri belediyedeki işlerine son verdi, işyerleriyle ilgili yıkım işlemi başlattı.  

Hafta sonu gerçekleşen CHP ilçe kongrelerinde CHP'li belediye başkanları damga vurdu. Bu isimlerden biri olan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kongrede kendi adayını desteklemeyen partililerin belediyedeki işlerine son verdi. Hızını alamayan Hazinedar, CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Kantar'ın da bulunduğu birçok partilinin işyerleri için de yıkım işlemi başlattı.  

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, Facebook hesabından dayanışma çağrısı yaparak "İlçe kongresinde kendi adayını desteklemeyen CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kantarın 31 yıllık İşyerine CHP'li Belediye Bşk. Tarafından yıkım kararı çıktı. Yarın yıkılması kararlaştırılan iş yeri önünde nöbetteyiz." diye yazdı. Olayı haber alan CHP'liler, Kantar'ın iş yerinin önünde toplanarak nöbet tutmaya başladı.  

Murat Hazinedar, parti üyesi Mehmet Karasu'nun işlettiği büfede satılan ürünleri denetleyerek baskı uyguladı. Konuya ilişkin gazetemize konuşan CHP üyesi Mehmet Karasu, iddiaları doğruladı. Kongre sonrası belediye ekiplerinin büfeye geldiğini söyleyen Karasu, “Sabah benim büfeye de geldiler. 21 senedir esnafım. Benim büfemin Beşiktaş ile alakası yok. Benim büfem ana arter üzerinde. Yani benim işyerimin denetleme yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olmasında rağmen Beşiktaş Belediyesi denetimler yapıyor. Bu yasaya aykırı. Konuya ilişkin zaten sözleşmelerimiz var. Sözleşmelerde hangi ürünün satılacağı açıkça belirtilmiş. Beşiktaş Belediyesi’nin zabıta ekipleri gelip burada sadece gazete satışının yapılacağını söylediler” dedi.  

Çok sayıda kişi işten atıldı Murat Hazinedar ile ilgili bir başka iddia da CHP’li Belediye Meclis Üyesi Safiye Taylan'dan geldi. Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Taylan, instagram hesabından yaptığı açıklamada, Murat Hazinedar'ın istediği adayı desteklemedikleri için kendi kızının da içinde bulunduğu birçok kişinin işten atıldığını öne sürdü. Taylan şunları yazdı: “Beşiktaş ilçe kongresinde Belediye Başkanı’nın desteklediği listenin kaybetmesi nedeniyle içinde benim kızımın da bulunduğu birçok partilinin işine son verilmiş ve bazı esnafın işyerlerine baskınlar yapılmış, inşaatları mühürlenmiştir. Beşiktaş’ta faşizan baskılar artarak devam ediyor.” Geri adım attı Halktan gelen tepkilerden sonra Murat Hazinedar'ın yıkımı durdurduğu iddia edildi.

Yurt gazetesi

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki