BEŞİKTAŞ BU KEZ VARLIKTA SAVRULDU!

Beşiktaş'ın usta kalemi Fatih DOĞAN, Yönetim kurulu üyeleri Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile ilgili Gazeteci Atillla TÜRKER'in iddiaları ve gündemi yorumladı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Haziran 2019, Perşembe

Beşiktaş'ta transferde hareketlilik yok, sorunlar çok. Taraftar mutsuz. Neler diyeceksiniz?

Beşiktaş'ta son 7 yılı 2 ayrı dönem olarak ayırıyorum.

İlk 5 yıl CEFA ve FEDA dönemi, son iki yıl SEFA dönemi. Beşiktaş FEDA döneminin ardından 2 yıl şampiyon oldu.

Bu başarıda Fikret Orman ve yönetiminin, o dönemdeki politikalarının ve FEDA transferlerinin katkısı büyüktü. Son 2 yıl, rayına sokulmuş treni yeniden rayından çıkarttı. Futbolcu maaşları o kadar yükseldi ki 11'de oynamadığı halde yılda 15 milyon TL kazanan oyuncu ya da yılda 45 milyon TL ödenen oyuncuların oluşturduğu maliyetle, 85 milyon Euro'luk futbol takımı bütçesine çıkıldı. Beşiktaş'ta deniz bitti. Transfer politikasında yeniden başa dönüldü, dönülmeli de. Beşiktaş mayısları sessiz geçeceğine transfer ayları haziranları, temmuzları sessiz geçirsin. Beşiktaş'ta zorunlu olsa da bol alkışlı, fiyakalı transfer dönemi bitti. Beşiktaş bugünlere nasıl geldi diye sorarsınız, başarı hedefi, üçüncü şampiyonluk hırsı, var olan risklerin göz ardı edilerek yanlış politika izlenmesiyle geldi. Şampiyonlar Ligi'nden gelen gelir kesilince bütün planlar altüst oldu. Eğer B planınız yoksa başa dönmeniz olağan. Hatırlayanlar bilir, ikinci şampiyonluğun hemen ertesinde başkan Fikret Orman ile yaptığım röportajda, "Yoklukta kavrulduk, varlıkta savrulmayız" demişti. Maalesef son iki yılda Beşiktaş savruldu.

BOYD'UN TRANSFERİ PARAYA TAKILDI

Beşiktaş'ta transferi biten isimler var mı? Yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, "İsimler var ama para olmadığı için bitiremiyoruz" dedi.

Beşiktaş'ta şu anda gündemdeki en önemli isim Tyler Boyd. Beşiktaş en son 2 milyon Euro bonservis teklif etti. Rakamlarda anlaştılar ama Beşiktaş taksitlendirmek isteyince sıkıntı çıktı. İyi bir oyuncu, gelecek vadeden bir isim. Şunu biliyoruz ki Abdullah Avcı'nın yönetime verdiği raporda, ihtiyaç olan 5-6 bölgeye en az 3 natifli isimler hazır bekliyor ama ekonomik sıkıntılar Beşiktaş'ın hamle yapmasının önüne geçiyor. Rakipleri F.Bahçe ve G.Saray transfer yaparken Beşiktaş bu süreçleri biraz daha sıkıntılı atlatacak.

Ümraniye'deki yenileme çalışmaları nedeniyle Beşiktaş Riva'da kamp yapacak. Buna taraftardan tepki var. Bu kararı kim, neden aldı?

Beşiktaş yıllardır Avusturya'da kamp yapar. En iyi tesislerde kalmıştır ancak hoca değişikliği, Abdullah Avcı'nın görüşmek için beklenmesi birçok tesisin başka takımlar tarafından doldurulmasına neden oldu. Beşiktaş'a standartlarında tesis kalmayınca da Avcı'nın çözüm önerisi olarak Riva tesisleri gündeme geldi. Beşiktaş ilk etabı Riva'da yapacak, sonra hazırlık maçları için yine Avusturya'ya gidecek. Buradaki önemli nokta kurumsallık. Beşiktaş Kulübü hocaların isteklerine göre değil kendi kamp programını yapacak duruma gelmeli. Örneğin; M.City'nin yıllardır kamp programı, kalacağı otel bellidir. Hangi hoca olursa olsun bunu değiştirmez. Burada biraz profesyonel bir ihmal ya da yanlışlık var.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Beşiktaş'ta yöneticiler Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu için müthiş iddialar var. Yazıcıoğlu önceki gün bunlara yanıt vermeye çalıştı. Sizi tatmin etti mi?

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Gazeteci Atilla Türker'in iddiaları üzerine önceki gün bir basın toplantısı yaptı. Bu konu Atalay Demirbaş adlı bir iş insanının özetle, "Beşiktaş'ta yönetici Umut Güner'e bir iş karşılığı 400 bin dolarlık saat ve 150 bin dolar para verdim. Ama o iş bozulunca aldıklarını geri vermedi" diyerek mahkemeye başvurmasıyla başladı. Mahkeme sürecini ve Atalay Demirbaş'ın iddialarını takip ediyoruz. Ancak Umut Güner'in bu konuda hiç açıklama yapmayıp bütün iddialara Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun cevap vermesini şaşkınlıkla izliyorum. Doğruyu bulmak, öğrenmek ve yazmak hepimizin görevi. Burada merak ettiğim 3 konu var. 1- Umut Güner, neden ölü taklidi yapıyor? 2- Beşiktaş Kulübü tüzüğüne göre mal satma yetkisi için kongreden izin alması gerekirken neden yönetim al-sat işlerine giriyor. 3- Mahmutyazıcıoğlu, IMG'ye 10 milyon dolarlık borç olduğunu ve bir inşaat firmasından Atalay Demirbaş'ın da arada olduğu bir süreçte al-sat işine girildiğini ve o işin olmadığını ifade ediyor. Burada IMG ile olan bu ticaret neden bozuldu? Demirbaş'ın iddia ettiği gibi komisyon paylaşımındaki sıkıntılar mı bu işi bozdu?

Şenol Güneş sonrası Abdullah Avcı göreve geldi. Avcı'nın başarı şansını nasıl görüyorsunuz?

Şampiyonluklar bir tek hoca ile gelmez. Avcı'nın takımı şampiyon olacaksa başta yönetim, camia ve taraftarın da bir bütün olarak tam destek vermesi gerekir. Aksi takdirde G.Saray, F.Bahçe, Başakşehir ile mücadele etmek sadece Avcı'nın gerçekleştireceği bir başarı olamaz.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki