Beşiktaş Erteleme Başvurusuyla Tarihi Bir Gafa İmza Attı! İşte O Madde

Beşiktaş'ın Marcelo'nun kırmızı kartı için erteleme başvurusu yapması şaşırttı.
Haberin yayılanma tarihi:12 Şubat 2016, Cuma

Beşiktaş Spor Kulübü'nün bugün yaptığı yazılı açıklamayla, Brezilyalı futbolcuları Marcelo'nun görmüş olduğu kırmızı kart cezası ile ilgili erteleme talebinde bulunduklarını açıklaması kafaları karıştırdı. 

Maçın hakemi Tolga Özkalfa'nın Konyaspor müsabakasında son adam pozisyonundaki (oyun kuralı gereği) Marcelo'yu ihraç etmesi ve bunun yaptırımı ile ilgili erteleme talebinde bulunulması, siyah-beyazlı kulübün hukukçularının ciddi bir gafa imza atmalarına neden oldu.

Futbol Federasyonu'nun Futbol Disiplin Talimatı'nın 102. maddesinin E fıkrasında, kırmızı kart sonrası otomatik cezaların ertelenemeyeğine dair kesin bir hüküm olmasına rağmen; Beşiktaş'ın talimattan bihaber, futbol federasyonuna talepte bulunmaları dikkat çekti.

İlgili 102. maddenin (e) bendinde, "İhraç edilen futbolcu, görevli veya diğer kişilerin ihraç edildikleri müsabakayı takip eden ilk müsabakaya dair cezası ertelenemez" ifadeleri, Brezilyalı oyuncunun bir maçlık otomatik cezasını Başakşehir maçında çekmesinin kesin olduğunu gösterdi.

Beşiktaş açıklamasında, "MHK’ya gerekli başvuruyu yaparak ofsayt olduğu aşikar olan bir pozisyonun ardından kırmızı kart gören Marcelo’nun oynamama cezasının ertelenmesini talep ettik ve takipçisi olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

KARAR YOK, BAŞVURU 'VAR'!

Marcelo'yla ilgili ortada Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu veya verebileceği bir karar olmaması, bu durumda tek erteleme makamı Tahkim'lik bir durumun olmamasına karşılık, Beşiktaş'ın bu müracaatı, Futbol Federasyonu'nun hangi kurumuna yaptığı da merak uyandırdı. 

1- Ortada sevk yok
2- Disiplin Kurulu'nun verdiği bir karar yok
3- Bu nedenle dosya Tahkim Kurulu'na gitmeyecek

Peki o zaman bu cezayı kim erteleyecek!?

İŞTE ERTELENEMEYECEK CEZALAR...

 

Sporx

 

Etiketler: BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki