Beşiktaş Futbol Takımı ve Paralar Nerede?

Beşiktaş, son 4 haftadaki üçüncü mağlubiyetini aldı...
Haberin yayılanma tarihi:11 Kasım 2018, Pazar

Beşiktaşlı taraftarlar maç esnasında 'Fikret Orman Paralar Nerede'' tezahüratı yaptı... 

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında ağırladığı Sivasspor'a 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 mağlup oldu. Sivasspor'un Robinho ile 69'da attığı gol VAR incelemesinin ardından iptal edilirken Beşiktaş'ın 75. dakikada kazandığı penaltı da yine VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Beşiktaş'ta maç öncesinde belinde ağrılar olan Loris Karius ve Tolgay Arslan, maç kadrosuna alınmazken kaleyi Genk maçındaki gibi Tolga Zengin korudu. Beşiktaş'ta Güven Yalçın da Şenol Güneş tarafından ilk 11'de başlatıldı.

GÜVEN'İNİ BOŞA ÇIKARMADI!

Mücadelede gol perdesi 11. dakikada açıldı: Pepe'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, ortasını arka direkte bulunan Güven Yalçın'a yaptı. Bu ortaya iyi yükselen Güven Yalçın'ın kafa vuruşu kaleci Tolgahan Acar'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Golün yaratıcısı olan Quaresma bu sezon ligdeki 8. asistini yaptı.

SEVİNÇ KISA SÜRDÜ

Sivasspor, Beşiktaş'ın golünden sadece 3 dakika sonra eşitliği yakaladı: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Robinho geçti. Robinho'nun ortası ile arka direkte buluşan David Braz'ın kafa vuruşu çizgi üzerinde bulunan Oğuzhan Özyakup'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

Dakikalar 31'i gösterdiğinde Sivasspor gole yaklaştı: Emre Kılınç'ın ortası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Gabriel Torje'nin gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

Beşiktaş, 32. dakikada tehlikeli bir yerden Güven Yalçın'a yapılan sert faulle frikik kazandı. Topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner Erkin'in çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde siyah-beyazlılar gole yaklaştı: Oğuzhan Özyakup ile verkaça giren Güven Yalçın'ın ceza sahası yayı dışından sol çaprazdan çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

OĞUZHAN ISLIKLANDI

Sivasspor'un ikinci golünden sonra ıslıklanmaya başlayan Oğuzhan Özyakup yerini 57. dakikada Mustafa Pektemek'e bıraktı. Siyah-beyazlı taraftarlar milli futbolcu oyundan çıkarken de tepkilerine devam etti.

SİVASSPOR VAR'A TAKILDI

69. dakikada Gabriel Torje'nin sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Robinho'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluşuyor ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR kararı ile pozisyonda Robinho'nun ofsaytta olduğunu belirtti ve atılan golü geçersiz saydı.

VAR BU KEZ PENALTIYI İPTAL ETTİ

Beşiktaş, 75. dakikada penaltı kazandı ancak Yaşar Kemal Uğurlu, VAR incelemesi sonrasında iptal etti. Mustafa Pektemek'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma için VAR sistemi ofsayt kararı verdi ve penaltı iptal edildi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Sivasspor sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 14'e yükseltti. Ligde oynadığı son dört maçında üç mağlubiyet alan Beşiktaş ise haftayı 18 puanla kapadı. Siyah-Beyazlılar milli ara sonrasında Ankaragücü'ne konuk olacak. Sivasspor ise Rizespor'u ağırlayacak.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan karşılaşmada Loris Karius ve Tolgay Arslan'ı kadroya almadı.

Alman kaleci Loris Karius'u Genk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da oynatmayan Güneş, Demir Grup Sivasspor maçında da kaleyi Tolga Zengin'e emanet etti. Yedek kaleci olarak ise Utku Yuvakuran görev yaptı.

Tolgay Arslan'a da Demir Grup Sivasspor maçında görev vermeyen Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynanan Genk maçına göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Güneş, sakatlığı bulunan Jeremain Lens ve cezalı Gary Medel'in yanı sıra Dorukhan Toköz ile Necip Uysal'a Demir Grup Sivasspor maçında görev vermedi.

Güneş, bu 4 futbolcunun yerine savunmanın sağında Gökhan Gönül'e, orta sahada Atiba Hutchinson ile Adem Ljajic'e, forvette ise Güven Yalçın'a forma verdi.

TOLGA LİGDE 9 MAÇ SONRA KALEDE

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin ligde 9 maç sonra yeniden eldivenleri giydi. Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında son kez kaleye geçen Tolga Zengin, 9 haftalık aranın ardından yeniden kaleye geçti. Tecrübeli kaleci Genk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da Beşiktaş kalesini korumuştu.

GÜNEŞ'TEN GÜVEN YALÇIN SÜRPRİZİ

Gol yollarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Demir Grup Sivasspor maçında genç forvet Güven Yalçın'a forma verdi. Bu sezon siyah-beyazlı takıma katılan Güven Yalçın böylelikle ilk kez bir resmi maça 11 kişilik kadroda başlamış oldu.

19 yaşındaki forvet ligde daha önce Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu.

HAKKARİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Karşılaşma öncesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerler unutulmadı. İstiklal Marşı öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Öte yandan hafta içinde teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayıran Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş karşısına antrenör Hakan Keleş yönetiminde çıktı.

CEZALI VE SAKATLAR

Beşiktaş'ta cezalı ve sakat 5 futbolcu bulunuyor. Şilili futbolcu Gary Medel, Medipol Başakşehir maçında gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü. Siyah-beyazlılarda ayrıca Adriano Correia, Jeremain Lens, Gökhan Gönül ve Gökhan Töre'nin sakatlıkları sürüyor. Öte yandan sarı kart ceza sınırında bulunan Caner Erkin, kart görmesi halinde 13. haftada oynanacak MKE Ankaragücü karşılaşmasında forma giyemeyecek.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki