Beşiktaş ‘Harlem’ Takımı Değildir!

Cumhuriyet gazetesi yazarı, Orhan CAN yazdı.
Haberin yayılanma tarihi:10 Eylül 2017, Pazar

Yayıncı kuruluş para kazanacak diye, yarı gölge yarı güneşli sahada başladı maç! Zemin ise berbattı! Futbolcular güneşe karşı bakmak için elini gözlerine siper yapmak zorundaydılar. 

Ne gölgede ne güneşte topu göremiyordunuz! 

Yan hakemin gözünün içine güneş giriyordu misal. Allah’tan Karabük’ten fazla atak yoktu da, yan hakem “Gördüm mü, görmedim mi, ne oldu la orada acaba?” demedi. E, zaten adamlar yarı görür yarı görmezlerdi(!) 

Eskiden “Hakemin gözünü gözlük” derlerdi ya, artık “Hakemin gözünü güneş” derler (!) 

Kim bilir, belki de bu yüzden Tosic’in göğsüne çarpan topu görmesi gereken yan hakem değildi de arkasında duran “Pala Hakem Beyciğim” gördüğünü iddia ederek sarı kart verdi. 

Aslında Beşiktaş maçlarını sabah 09.00; yok 10.00’da yaptırsalar daha iyiydi.

Hem yayıncı kuruluş avantasına avanta katar, hem de kahvaltıda reçel üstüne Talisca seyrederdik! 2 zeytin, bir domates, bir yudum çay, azıcık da beyaz peynir! Vay anasına, ne maç olurdu... 

Beşiktaş’ın ilk 11’inde Negredo ve Lens sürprizi vardı. Necip sürpriz değildi. Beck gitmişti, Gökhan sakattı. E, adamlar da zorunlu sağ bek Necip’i görmüştü. Top ona geldi mi 2 ya da 3 kişi basıyordu. Beşiktaş ilk yarı, gol pozisyonlarını bozuk para gibi harcadı! İlk yarı Negredo ve Lens’in patlama yapma ihtimali, Etna’nın patlaması ihtimalinden daha düşüktü. Bir iki güzel hareketleri vardı o kadar. Tam ‘Oğuzhan oyunda yok’ diye yazacağım sırada, penaltı kaçırdı Oğuzhan. Aynı anda da Lens’in yerine Quaresma girdi. Tosic kırmızı görünce de, ilk yarı kaçan fırsatlar derin “Ahlara” bıraktı. 

Sahada ‘yok olan’ Oğuzhan bir hareket yaptı o da Babel’le gol oldu. Büyük oyuncu olmak böyle bir şey, tek hareket yaparsın oyunun akışını değiştirirsin. 

Beşiktaş sanki bir nevi “Harlem Takımı”! Oyun bozulmadığı anlarda öyle oynuyorlar, ama sonuca gitmede “Zayıf”lar! Oysa taraftar, Beşiktaş’ın “Harlem Takımı” gibi gösteri yapmasını istemiyor. Gol atıp sonuca gitmesini istiyor. Maçın son 10 dakikası itibarıyla, Karabük’ün “yetenekleri” yerine başka bir takım olsa Beşiktaş bu sahadan inanın mağlup ayrılırdı. Benden söylemesi! Oyuna giremeyenler açısından da inşallah Beşiktaş’ta “Küskünler Ordusu” oluşmaz!

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki