Beşiktaş Saldırısının Sanıkları İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı!

Beşiktaş Vodafone Stadı’nın yanında 46 kişinin şehit düştüğü terör saldırısının sanıkları dün ilk kez hakim karşısına çıktı.
Haberin yayılanma tarihi:07 Kasım 2017, Salı

Sanıkların ağız birliği yapmışcasına ifade vermelerine hakim tepki gösterdi. Şehit Ahmet Dokuyucu’nun eşi “Savunma yapacak bir şeyleri yok. Asın bunları” diye bağırdı. Savcı, “Sanıkların örgütsel savunma yaptıkları anlaşılmıştır” dedi.

İstanbul’da geçen sene oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park yanında gerçekleşen ve 39’u emniyet mensubu 46 kişinin şehit düştüğü, 243 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının 10 şüphelisi dün ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, iddianamede sanıklara isnat edilen suçlamalar okundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Çakar’ın, savunmalarını yapması için sırasıyla kürsüye çağırdığı sanıklar ağız birliği yaparak savunma yapmadı.

SAVUNMA YAPMADILAR

Söz alan bütün tutuklu sanıklar Tufan Beyhan, Zeki Yılmaz, Sercan Bingöl, Rıdvan Döner, Fırat Kise, Necip Yılmaz, Hikmet Ölçer ve Raşit Beyhan savunma yapmak için hazırlanamadıklarını öne sürerek ek süre talep etti. Özel müdafileri huzurunda savunma yapmak isteyen şüphelilere Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar, iddianamenin aylar önce tebliğ edildiğini belirterek tepki gösterdi.

'ANLAŞARAK MI GELDİNİZ?'

İstedikleri takdirde baronun avukat görevlendirebileceğini hatırlatan Çakar, “Hepinize, avukatınız var mı diye sorduk, cevap vermediniz? Şimdi burada hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz. Hepiniz anlaşarak mı geldiniz. Savunma yapmak istememeniz tesadüf mü?” diye çıkıştı. Görüşü sorulan duruşma savcısı, “Sanıkların örgütsel savunma yaptıkları anlaşılmıştır. Ek süre taleplerin reddini talep ediyoruz” dedi.

Sanıkları temsilen İstanbul Barosu'nca atanan avukat Abdullah Balarısı, takdir yetkisinin mahkemede olduğunu belirtti. Duruşma, müştekilerin beyanlarının alınmasının ardından bugüne ertelendi.

'SU BİLE VERMEYİN'

Mahkeme salonunda hazır bulunan Tunç Uncu’nun annesi Kadriye Uncu, sanıklara tepki gösterdi. Anne Uncu, “Benim içim yanıyor. Avukat istiyorlarmış, kan kusasınız inşallah. Bunlara bir yudum su vermeyin. Ben çok ağladım, sizin de analarınız ağlasın” diye haykırdı.

Mahkeme salonunda hazır bulunan İETT Şöförü Ahmet Dokuyucu’nun eşi Esma Dokuyucu da gelişmeye tepki gösterdi. Dokuyucu, “Savunma yapacak bir şeyleri yok ki. Bunların asılmasını istiyorum” dedi. Daha sonra Yeni Şafak’a konuşan Dokuyucu, “Eşim şehit düştükten sonra dört çocuğum yetim kaldı. Çok zor günler geçirdim. Devletime güveniyorum bunların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” diye tepki gösterdi. 

YeniŞafak

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki