BEŞİKTAŞ SEÇİMLERİNE DOĞRU 'OYUN İÇİNDE OYUN!'

Beşiktaş’ta seçimli kongre, mayıs ayında yapılacak...
Haberin yayılanma tarihi:11 Nisan 2022, Pazartesi

BJK MI ? TFF Mİ ?

Gözler hala başkan Ahmet Nur Çebi’de. Herkes adaylığına ve seçilmesine kesin gözüyle bakıyor ama… Belki de adaylığını hiç koymayacak Çebi! Çünkü federasyon başkanlığını kovalıyor.

Şimdi Beşiktaş’ta Dönen Dolapları Madde Madde Anlatayım:

1-Ahmet Nur Çebi, öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmak istiyor. Beşiktaş ikinci planda. Ankara’dan ışık bekliyor. Öğrendiğime göre dört bir koldan çalışıyor, kulis yapıyor. Onay aldığında da gömlek değiştirecek.

2-Ancak Çebi, federasyon başkanı olsa bile Beşiktaş Kulübü’nün yönetimini de bırakmak istemiyor. Yani istediği bir adamı başkan yaptıracak, uzaktan Beşiktaş yönetiminde de söz sahibi olacak.

3-Ancak Çebi’nin çekindiği bir isim var; şu anda Divan Kurulu Başkanı olan Tevfik Yamantürk. Tevfik Yamantürk’ün hedefi öteden beri Beşiktaş Kulübü Başkanlığı. Ancak Ahmet Nur Çebi’ye 2 yıl önce bir söz vermiş. Daha doğrusu Çebi ondan söz almış. Çebi varken aday olmayacak! Eğer şimdi de Çebi, “Beşiktaş’a değil, federasyona başkan adayıyım” derse hemen adaylığını açıklayacak.

4-Tevfik Yamantürk bunu sormuş da Çebi’ye. “Federasyon mu Beşiktaş mı?” diye. Ancak net bir cevap alamamış. Yakınındaki isimler diyor ki; “Adaylık açıklamak için kongreden önce 30 günlük süre var. 29 gün kalırsa olamıyorsun! Çebi bizi oyalıyor! Tevfik beyin aday olmasını istemiyor. Çünkü olursa seçileceğini biliyor” diyorlar.

5-Tevfik Yamantürk’ün ısrarlı talebi üzerine iddiaya göre pazartesi günü buluşma sözü vermiş. “Tamam, pazartesi günü kararımı bildireceğim” demiş. Şimdi pazartesi günü bekleniyor.

6-Ancak bu arada Tevfik Yamantürk, Divan Başkanlığı için çalışırken, ayrıca kulüp başkanlığı için de görüşmeler yapıyor. Son dönemde üst üste toplantılar, yemekler düzenleniyor. Tamam bu divan başkanlığı için ama orada kulüp başkanlığı seçimi de konuşuluyor. Özellikle eski futbolcular derneği için verilen yemeğe katılım olağanüstüydü, orada da kulüp başkanlığı seçimi gündeme gelmiş. Yamantürk’e “Mutlaka olmalısınız” demişler ısrarla; “Zamanı var, bakalım” demekle yetinmiş.

7-Tevfik Yamantürk’ün ekibi bile hazır. Beşiktaş’ın eski yöneticisi, Çebi dönemi öncesi kulüp müdürü olan, kulüpte üyelerin oy yapısını en iyi bilen Levent Çifter ve arkadaşları bir süredir çalışıyormuş meğer. Duyduğuma göre başkan adayı olması halinde listesindeki çoğu isim bile belliymiş.

8-Özetle bir soğuk savaş var. Beşiktaş’ta! Mevcut başkanla divan başkanı arasında. Çebi’nin net olmaması bunu nedeni! Çünkü Çebi “Beşiktaş’a başkan adayıyım” diye mayıs ayındaki kongre için açıkça kararını bildirirse bu soğuk savaş bitecek. Çünkü Tevfik Yamantürk’ün verdiği sözlere ne kadar bağlı olduğunu herkes biliyor. “Çebi aday olsa da çık karşısına” diyenlere 2 yıl önce verdiği sözü hatırlatıyor. Asla dönmez yani. Daha önce Beşiktaş’ta yöneticilik yaptığı yıllarda da verdiği sözlerden kesinlikle dönüş yapmadığını o yılları yaşayanlar iyi biliyor. (Meşhur 6’lar olayı).

Gürel YURTTAŞ / Yeniçağ

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki