BEŞİKTAŞ SENATOSU ESKİ GÜCÜNE KAVUŞACAK!

BJK Divan Kurulu Başkan adayı Haluk KARAKURT ‘Beşiktaş Senatosunu’ eski itibar ve gücüne kavuşturmak için, üyelerle bire bir görüşmeler yaparak mücadele vermeye devam ediyor…
Haberin yayılanma tarihi:30 Mayıs 2020, Cumartesi

YENİ TÜZÜK ÇALIŞMALARI HAZIRLANIYOR  

Son Divan Başkanlığı seçiminde yaptığı konuşmayla üyelerin büyük taktirini toplayan KARAKURT, BJK Tüzüğündeki aksaklıkları ekibiyle birlikte belirleyip düzeltmeler yaparak camianın bilgi ve önerilerine sunuyor.

İŞTE DİVAN KURULU ÜYELERİNE YAPILAN O ÇAĞRI

Sayın Divan Üyesi;

Yaşanan Olumsuzlukların kulübümüzü çok ciddi maddi sıkıntıya soktuğu Hepinizin Malumudur.Kişisel görüşüm ise, keyfi uygulamalara seyirci kalınması ve gerekli müdahalelerin yapılmaması bu sonucun doğmasına neden olmuştur. Seçimle göreve gelenlerin, kulübün Anayasası olan TÜZÜK kurallarına uymalarını ve keyfi uygulamalara son verilmesini sağlamak için; 1960 yılında kurulan Divan kurulunun, bu süreçte ne kadar etkin olduğu hepimizi ilgilendiren bir durumdur.

‘KURULLARIN BAĞIMSIZLIĞI ORTADAN KALKMIŞTIR’

Yönetim Kurulunun, seçimlerde birtakım tasvip edilmesi mümkün olmayan uygulamalar ile tercih ettiği, Denetim, Disiplin, Sicil ve hatta Divan Başkanlarının seçilmesini sağlama gayretleri; Yasama Yürütme ve Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı bir yapının oluşmasını sağlamış ve keyfi uygulamalar bu sonucu doğurmuştur.

Tüzük içerisinde Denetim, Disiplin, Sicil ve hatta Divan kurulunun görevleri, tarif edilirken Yönetim Kurulundan onay alınmasını gerektiren cümlelere yer verilmesi, Kurulları adeta Yönetime bağımlı kılan bir anlayış getirmekte ve kurulların bağımsızlığını ortadan kaldırmaktadır.

‘TÜM YETKİLER YÖNETİM KURULU BAŞKANINDA DEĞİL’

İşte bu nedenle, yaptığım çalışmada; kurulların bağımsızlığını sağlamak amacıyla bu ifadeler kaldırılmış veya Onay makamı olarak Divan başkanlık kurulu gösterilmiştir. Yönetim kurulunun iradesine karşı olmadığımı ifade etmek isterim, Ancak BJK Başkanlık Sistemi ile yönetiliyor gibi yanlış bir anlayış keyfi uygulamaların sebebi olmuş ve sanki tüm yetkiler Yönetim kurul başkanında toplanıyor algısı ise yanlış ve tehlikeli olduğu ortadadır. Bizler yönetim kurul başkanı ve üyelerini seçiyoruz yönetim kurul başkanının; kulübü, tüzel ve özel kişilere, adli ve idari merciler, dairelere, meclislere ve bu tür kuruluşlara karşı temsil ettiği ve kulübü sorumluluk ve yükümlülük altına sokan sözleşmeleri ve anlaşmaları imzalamak için yetki verildiği haller Başkan sıfatını kullandığı durumdur.

Bu anlayış içerisinde yaptığım, değişiklik ve ilaveleri bir tartışma ortamı içerisinde sizlerle paylaşarak daha sağlıklı kararlar alınacağına inanıyorum.

Saygılarımla;
Haluk KARAKURT

DUYDUK MU?

ÖZEL HABER

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki