Beşiktaş SJ Avrupa'da Kayıp

Eurocup’ta Rytas’ı ağırlayan Beşiktaş son periyottaki kötü oyunu ile kaybetti.
Haberin yayılanma tarihi:19 Kasım 2015, Perşembe

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Cenk Akyol, DJ Seeley, Erik Murphy, Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Chinemelu Elonu’nun pota altı isabetiyle geldi. Lietuvos Rytas maça değişken bir alan savunmasıyla girdi ve hücumda ritim bulmamızı engellemek istedi. Çeyreğin başında boyalı alandan Elonu’yla skor ürettik. Ekibimiz maçın başında kötü bir atış yüzdesiyle oynadı ve Lietuvos Rytas’ın savunmasını aşmakta zorlandı.  İlk çeyrek itibariyle 2 ekipte hücumda aceleci davrandı ve erken tercihlerde bulundu. Çeyreğin sonunda takımımız adına DJ Seeley-Lamont Hamilton ikilisi devreye girdi ve hücumumuz aktı. Lietuvos Rytas’ta ise Ksistof Lavrinovic oyuna dahil olduktan sonra arka arkaya isabetler buldu. İlk çeyreği 27-23 önde tamamladık.
 
2. çeyreğe tempolu giren taraf Lietuvos Rytas oldu ve çeyreğin başında 6-0’lık bir seri yakaladı. Bu çeyreğe hücumda basit top kayıpları yaparak başladık. İlk sayılarımız Cenk Akyol’un potaya penetresi sonrasında geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken oyuna ısınan isim Cenk Akyol oldu ve arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetlerle ekibimizi taşıdı. Çeyreğin sonunda savunmada kaptığımız toplar sonrasında bulduğumuz hızlı hücumlarla etkili olduk ve uzun forvetimiz Erik Murphy’i devreye soktuk. Rakibimiz ise Orelik-Lavrinovic ikilisiyle hücum etkinliğini devam ettirdi ve takibini sürdürdü. Beşiktaş Sompo Japan soyunma odasına 52-49 önde gitti. 
 
Ekibimiz 2. yarıya hücumda tempolu girdi. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın asisti sonrasında Elonu’dan geldi. Çeyreğin başında gardımız Nate Wolters devreye girdi ve oyunu yönlendirdi. 3. çeyreğin ortalarına gelinirken Lietuvos Rytas hücumda ritim buldu ve arkaya arkaya bulduğu 3 sayılık isabetlerle oyunun momentumunu ele geçirdi. Ekibimizin enerjisi oyunun bu bölümünde düştü ve hücumda kötü tercihlerde bulunduk. Lietuvos Rytas çeyreğin sonunda oyunun kontrolünü sağlayarak 8-0’lık bir seri yaptı. Rakibimiz final periyoduna 76-70 önde girdi.
 
Lietuvos Rytas final periyoduna tepe pick and roll’lerinden bulduğu kolay sayılarla başladı. Ekibimizde Nate Wolters çeyreğin başı itibariyle hücumumuzu sürükleyen isimdi. Nate’in arka arkaya bulduğu isabetler oyuna tutunmamızı sağladı.  4. çeyreğin ortalarına gelinirken Lietuvos Rytas potaya yaptığı penetreler sonrasında kolay isabetler bulmaya devam etti. Çeyreğin son bölümünde ekibimiz savunmayı sertleştirdi ve Lietuvos Rytas’ı ritimden çıkardı. Takımımız oyunun sonunda Nate Wolters’ın önderliğinde 8-0’lık bir seri yaptı ve Lietuvos Rytas’ı yakaladı. Maçın sonunda Lietuvos Rytas’ta tecrübesiyle devreye giren isim Ksistof Lavrinovic’ti. Rakibimiz ikili oyunlar sonrasında Lavrinovic üzerinden kritik sayılar üretti ve önde kalmayı başardı. Ekibimiz maçın sonunu kötü oynadı ve basit hatalar yaptı. Lietuvos Rytas karşılaşmadan 103-92 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde; Nate Wolters 34 sayı, 4 asist, 3 ribaundla, Cenk Akyol 14 sayı, 2 asistle, Chinemelu Elonu ise 13 sayı, 5 ribaunla mücadele etti. 

Bjk.com.tr

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki