Beşiktaş Yönetimi Fulya Davasında Yargıtayın Kararına Yine İtiraz Etti!

Kamuoyunda ‘Fulya Davası’ adı ile bilinen, 2007 ve 2008 yılındaki Beşiktaş Genel Kurul toplantılarında yönetim ve denetleme kurulunun ibrasına yönelik kararların iptaline ilişkin mahkeme kararını onayan Yargıtay’ın kararına Fikret Orman yönetimi tarafından bir kez daha itiraz yapıldı.
Haberin yayılanma tarihi:18 Mart 2018, Pazar

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Hürser Tekinoktay’ın, Yıldırım Demirören yönetiminin Fulya Projesi ve Del Bosque konuları başta olmak üzere yaptığı birtakım icraatların genel kurulda ibrası esnasında kongre üyelerinin yanıltıldığı ve yanlış bilgilerle Demirören yönetiminin ibrasına neden olduğu iddiasıyla 2008 yılında 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açmış olduğu dava önce mahkeme tarafından reddedilmişti.

Ancak Tekinoktay bu karara itiraz edip, Yargıtay’a gitmiş, Yargıtay da yapılan bu itirazı haklı bulmuştu.

Yargıtay, derneklerin kendi içindeki yönetimlerinden sorumlu olduğunu ancak ibra ve genel kurul gibi benzeri durumlarda üyelerin iradelerinin ‘fesat’a uğratılmasıyla alınan kararların, ‘Genel kurulun yokluğu’ anlamına geleceğini belirtmişti.

İtirazı kabul eden Yargıtay, dosyayı 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geri gönderdi.

Bundan sonra yaşanan süreçte mahkeme konu ile ilgili olarak birçok bilirkişi araştırmasına gitmiş, davalı Beşiktaş A.Ş. ve dernek yöneticilerinin kusurları bilirkişi raporlarıyla tespit edilmişti.

Yargıtay, kararıyla bir anlamda Beşiktaşlı yöneticilerin genel kurulda almış olduğu ibra kararını iptal ederek, davayı kabul etmişti.

“Yıldırım Demirören yönetiminden hesap soracağım” söylemleriyle daha sonraki süreçte Beşiktaş Başkanlığına seçilen Fikret Orman ve yönetimi itiraz ederek, Demirören yönetiminin aleyhinde alınan kararın düzeltilmesini istemişti.

Fikret Orman ve yönetimi, Beşiktaş ve spor camiasından büyük tepkiler almasına rağmen bu konuda sessizliğini hiç bozmadı.

Beşiktaş Kulübü’nün yaptığı itiraz sonucunda yeniden Yargıtay’a giden dava tekrar reddedilerek kesinleşmiş, Demirören ve yönetiminin geçmişe yönelik Beşiktaş Derneği ve Futbol A.Ş’ye vermiş olduğu zararlardan sorumlu olmasının yolu hukuken açılmış olmuştu.

Ancak geçtiğimiz günlerde iki kez Yargıtay kararı ile onanan bu duruma rağmen Beşiktaş yönetiminin bir kez daha Yargıtay’a itiraz ettiği ve karar düzeltme istemiyle yeniden temyize gittiği öğrenildi.

İşte Beşiktaş yönetiminin Yıldırım Demirören’in ibrasını ve hukuki sorumluluklarını ortadan kaldırmak için Yargıtay’a vermiş olduğu dilekçeyi içeren belgenin tam metni…

Nationalturk

Etiketler: Hürser Tekinoktay   Fulya   BEŞİKTAŞ   Yönetim   itiraz    

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki