Beşiktaş Yönetiminin Vefasızlığına Büyük Tepki!

Beşiktaş'ta futbol oynayan, teknik direktörlük ve başkanlık da yapan Hakkı Yeten, nam-ı diğer Baba Hakkı'nın ölüm yıldönümünde yapılan vefasızlığa camiadan tepki yağdı...
Haberin yayılanma tarihi:17 Nisan 2019, Çarşamba

Beşiktaş efsanesinin anma töreni kabri başında yapıldı ancak taraftarlar bu törene tepkili!.

Taraftarların tepkisinin sebebi ise Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın ve yöneticilerin, Hakkı Yeten'in anma törenine katılmaması.

Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Hakkı Yeten'i anan Beşiktaş Kulübünde taraftarlar, gönderinin altına taraftarlar tepkilerini gösteren mesajlar attı.

İşte O Mesajlar....

HAKKI YETİM KİMDİR?

Baba Hakkı, 1910 yılında Yunanistan Vodina'da dünyaya geldi. 1911 yılında da ailesi İstanbul'a yerleşti. Babası Binbaşı Mahmut Nedim Bey, 1914'te Çanakkale'de şehit düştü ve Yeten'de askeri okula yazıldı. Bu dönemde Beşiktaş Muradiye semtinde futbola başlayarak Maltepe, Halıcıoğlu ve Kuleli askeri takımlarında oynadı. Beşiktaş Futbol Şubesi'nin kurucusu Şeref Bey Yetim'i, Beşiktaş'a dahil etti.

BEŞİKTAŞ FORMASIYLA 382 GOL ATTI

Askerlik mesleğini bırakarak avukat olan Baba Hakkı, 17 yıl Beşiktaş forvetinde sağ iç olarak bulundu ve kısa sürede kaptan oldu. Disiplinli oluşu ile ''Baba" lakabını aldı. 1945'e kadar; 1 Türkiye birinciliği, 2 Milli küme, 1 Başbakanlık Kupası, 7 İstanbul Ligi, 1 İstanbul Şildi, 2 İstanbul Kupası şampiyonluğu yaşadı. Beşiktaş'ta 439 maçta 382 gol attı.

FUTBOL FEDERASYONU'NDA ASBAŞKANLIK YAPTI

Baba Hakkı, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'ye 30'ar gol atarak tarihe geçti. 27 Eylül 1931'deki Bulgaristan maçında tek golü Baba Hakkı attı. Futbolu bıraktıktan sonra Futbol Federasyonu'nda Asbaşkanlık, Beşiktaş'ta 3 dönem başkanlık yaptı. Ardında yönetim kurulu tarafından şeref başkanı seçildi. Hakkı Yeten, 16 Nisan 1989 tarihinde hayata veda etti.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki