BEŞİKTAŞ'A BAŞKAN ADAYI OLURUM!

Beşiktaş'ı Atom Karınca'sı Rıza Çalımbay, zamanı geldiğinde Beşiktaş'a Başkan Adayı olabileceğini açıkladı.
Haberin yayılanma tarihi:13 Ekim 2019, Pazar

1970’te altyapısına girdiği Beşiktaş’tan 1996 yılında Jübile ile ayrılan Rıza Çalımbay, Türk  Futbolu ve Beşiktaş gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte O Röportajdan Önemli Bölümler;

YABANCI KURALI

Yabancı kuralının tartışılacak bir yanı yok. 14 yabancı oyuncu alma hakkın var ama bunun hepsini kullanmak zorunda değilsin. Almak için oyuncu almaya gerek yok. 6 tane yabancı oyuncu al, çok iyi oyuncu al. Kulüplerimizin çoğu maalesef bu hataya düşüyor.

BEŞİKTAŞ'TAN KENDİM AYRILDIM

Bir kere Türkiye’de başkan ve yöneticilik profilleri değişti. Hepsinin kafaları çok farklı, çok farklı şeyler düşünüyorlar. Size birçok örnek verebilirim bu konuda. Mesela Beşiktaş’la göreve başladığımda takımı ikinci yarıda ben aldım. Zaten bizde yerli birisi ve Beşiktaş’tan yetişmiş birisi başlıyorsa Beşiktaş’ın en zorlu döneminde veriyorlar sana takımı. Benden önce Beşiktaş takımında Del Bosque vardı. Türkiye Kupası’ndan elenmiş, ligden kopmuş, Avrupa kupalarından elenmiş bir takımı verdiler bana. Ben o takımı aldım. Mesela Fenerbahçe’yi 4-3 yendiğimiz bir maç var. O maçtan sonra Beşiktaş’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı galibiyeti yok. Ondan sonra benim kadrom o kadar geniş ve tam istediğimiz gibi bir kadro değildi. Buna rağmen mücadele ettik ve elimizden geleni yaptık ama öyle bir nokta geliyor ki ayrılmak zorunda kalıyorsun. Bana kimse ayrıl demedi. Ben kendim ayrıldım.

YÖNETENLERİN KAFALARI FARKLI

Beşiktaş camiası kendini yetiştiren arkadaşlara sahip çıksaydı hepimiz Beşiktaş’ın farklı yerlerinde olabilirdik ve tıkım başarıdan başarıya koşardı. Hiç kimse faydalanmak istemiyor herhalde. Öyle olsaydı hepimizin başarıları var. Ben Denizlispor’u küme düşmekten aldım, Avrupa kupalarına gittim ve kaç tur attım. Beşiktaş’ın tarihinde en çok oynayan, takım kaptanlığı yapan, şampiyonluk yaşayan futbolcuyum. Fakat yöneticilerin kafaları farklı olunca olmuyor. Örneğin Milli Takım’da her takımdan antrenör gitti. Fakat biz; Mehmet (Özdilek), Metin (Tekin), Rasim Abi (Kara), Tayfur (Havutçu) gibi arkadaşlarımız yardımcılık yaptı. Birimizi oraya getirmediler. Biz de başarılıydık ama A Milli Takım’a gelemedik.

Fikret Orman’ın görevi bırakacağını açıklamasından sonra Beşiktaş başkanlığı için Ali Gültekin’in ismi geçti. Kendisi de desteklenirse aday olacağını söyledi ama olamadı. Futbolun içinden gelen insanların önü tıkanıyor 

Ali’nin veya içimizden birinin zamanı değildi. Ben de üç dört sene sonra kesin başkan adayı olurum Beşiktaş’a. Olmamam için hiçbir sebep yok. Belki hepsinden daha çok bu işi biliyoruz, bu benim işim... Onun için bundan sonra görev sırası bize gelecek, inanıyorum buna. Bir yandan da buna mecbur kulüpler. Mevcut başkanların kendi işleri var, bütün gün işinde duruyor, akşam geliyor toplantıda futbol adına karar veriyor. Ben bütün gün o işi yapıyorum, ne yapabilirim, nasıl geliştirebilirim diye düşünüyorum. Şampiyonluklar yaşamışım, kupalar kazanmışım, mağlubiyetler almışım. Ben oyuncunun devre arasına girildiğinde soyunma odasında mağlubiyette ne duymak istediğini, ya da galip geldiğinde ne söylemem gerektiğini biliyorum. Bunları kendim de yaşadığım için.

Birgün

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki