BEŞİKTAŞ'A BÜYÜK MÜJDE!

Kara Kartal, aylardır Türkiye Bankalar Birliği (TBB) liderliğindeki bankalar konsorsiyumuyla borçların yeniden yapılandırılması anlaşmasında imzaların atılması için gün sayıyordu.
Haberin yayılanma tarihi:17 Mart 2021, Çarşamba

Hakan ÖNCÜL / Özel Haber

ANLAŞMA TAMAM İMZA ATILMASI AN MESELESİ

Beşiktaş’ta diğer anlaşmayı bekleyen kulüpler gibi, geçen aralık ayında Borsa İstanbul'a açık olan şirketlerinin genel kurullarında anlaşmanın genel çerçevesini belirleyen iyi niyet mektubunu oylayarak kabul etmişti. Üzerinden yaklaşık 4 ay geçse de anlaşma henüz resmi olarak imzalanamadı. BJK’ya yakın kaynaklar, anlaşma ve imzalar da sona gelindiğini bildirdi. Beşiktaşlı yetkililerin 24 saat içerisinde Bankalar konsorsiyumuna anlaşmayı imzalayıp TBB’ye göndermesi bekleniyor.

Ahmet Nur Çebi ve Ali Koç İtiraz Etti Yenisi Geldi

Kulüpler, anlaşmanın en az 10 yıllık olmasını arzuluyor. Fakat, daha önce kamuoyuna yansıyan bilgilerde 9 yıllık olabileceği de kaydedilmişti. Kulüpler, 10 hatta 12 yılı zorladığı için görüşmeler uzadı. Anlaşma, kulüplere borçları uzun vadeli bir döneme yayarak, ekonomik bir rahatlama sağlayacak. Ama bu çok rahat harcama yapacakları anlamına gelmiyor. Aksine, kulüpler çok daha disiplinli davranmayı taahhüt ediyor. Harcamalarında bankalar gözetmenlik yapacak. Anlaşmanın temel amaca gelir gider dengesini sağlayıp, ağır borçların ödenerek tüketilmesini hedefliyor.

Daha önce imzalanan 2 yılı ana para borç ödemesiz 5 yıllık anlaşma, özellikle 3. yıldan itibaren içerdiği büyük ödemeler nedeniyle sürdürülebilir olmaktan kısa sürede çıkmıştı. Bunun üzerine başta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi olmak üzere Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni anlaşma için yoğun çaba sarfetti.

İşte Beşiktaş'ın Bankalar Birliği Konsorsiyumu İle Yapacağı Anlaşmanın Detayları 

1- 2021-22 sezonu için futbol ailesi giderlerinde 2020-2021 sezonuna kıyasla en az %20 tasarruf edilmesi aranacak.

2- Borç yapılandırması, 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında anapara ödemesiz yaklaşık 9 yıl vade süreci şeklinde gerçekleştirilecek.

3- 2023-24 sezonunun başlangıcından itibaren her cari futbol sezonu, bir önceki sezon elde edilmesi öngörülen sabit gelirler toplamının asgari %50'sine tekabül eden bir tutarda konsorsiyuma borç ödemesi yapılacak.

4- 2022-23 sezonunun başlangıcından itibaren bir sezon içerisinde elde edilmiş değişken gelirlerin %50'si konsorsiyum kredisinin yapılandırmanın son yılında muaccel hale gelecek olan borç servisinden süpürülmesinde kullanılacak.

5- 2022-23 sezonunda, 2021-22 sezonunda elde edilmesi öngörülen sabit gelirlerin %25'ine tekabül eden tutarda faiz tahsil edilecek.

6- Şirket gelirleri; öncelikle vergi ödemelerinin yapılmasında kullanılacak.

7- BJK Derneği ve Şirketi'nin ayrılması finansal olarak gerçekleştirilecek. Dernek finansal borçlanma yasağına tabi olacak.

8- Bütçe hazırlanırken şirket ile konsorsiyum arasında anlaşılan gelir paylaşım ve bütçeleme metodu dikkate alınacak.

9- Şirketin borçlanma, teminat-takyidat yasağı, tasarruf gibi ticari konuları, konsorsiyum bankalarının ön onayına tabi tutulacak.

DUYDUK MU?

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki