BEŞİKTAŞ'IN 10 MİLYON DOLARI NEREYE GİTTİ? TANIKLI... BELGELİ…

Atilla TÜRKER yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Haziran 2019, Perşembe

İş insanı Atalay Demirbaş, Beşiktaş adına tüyler ürpertici bir iddia ortaya koydu.

Ne mi bu? Söyleyeyim. Tabii, Atalay Demirbaş’ın ağzından söylüyorum:

-“Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 3 Milyon 200 Bin Dolar menfaat sağlayabilmek için, Beşiktaş Kulübü’ne ait olan toplam 10 Milyon Dolar’lık çeki, Özen Kuzu adlı iş insanına verdi.”

HEM YAZDI VE İMZALADI, HEM DE KAMERAYA KONUŞTU

İzninizle şu noktayı hemen belirteyim.

İş insanı Atalay Demirbaş, bu iddiasını yazılı hale getirdi, benim önümde altına imzasını attı.

Ben ayrıca “Bu söylediklerinizi kameraya da almak istiyorum” dedim.

Hemen kabul etti.

Kameraya da çektim.

Atalay Demirbaş tarafından kaleme alınan ve imzalanan bu metni, bu yazının en altında görebilirsiniz.

ATALAY DEMİRBAŞ: “ŞAFAK BEY OPERASYON YAPTI”

Mevzuya döneyim.

Atalay Demirbaş aynen şunu söyledi:

-“Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bir gayrimenkul alım satımı sırasında 3 milyon 200 Bin Dolar menfaat sağlayabilmek için, Beşiktaş Kulübü’nün 10 Milyon Dolar’lık çekini, Kuzu Grup A.Ş. CEO’su Özen Kuzu’ya verdi...

”DEMİRBAŞ: “ŞAFAK BEY ÇEKİ ELDEN TAKDİM ETTİ”

Şu vurguyu da yapayım.

Atalay Demirbaş “Bu 10 Milyon Dolar’lık çeki, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bizzat benim gözümün önünde, Özen Kuzu’ya verdi” dedi.

DETAYLI YAZDI VE ANLATTI

Konunun önemine binaen hoşgörünüze sığınarak tekrar söylemek istiyorum. Atalay Demirbaş, bu iddialarını bana bizzat detaylı anlattı, kendi el yazısıyla yazdı, altına imzasını attı, kameraya da açık açık konuştu.

Öyle ki yetinmedim, bu ifadelerin son halini kendisine WhatsApp aracılığıyla yolladım, “Bu yazılanların tamamını kabul ediyor musun” diye sordum.

“Kabul ediyorum” karşılığını verdi.

DEMİRBAŞ: “5 MİLYON DOLAR’LIK GAYRİMENKUL İÇİN, 10 MİLYON DOLAR’LIK ÇEK VERİLDİ...”

Dediğim gibi, korkunç ötesi bir iddia bu.

İş insanı Atalay Demirbaş şu hususları da öne sürdü:

-“Beşiktaş Kulübü yöneticileri, piyasaya olan borçlarını ödemek için, benden gayrimenkul bulmamı istediler. Benden alacakları gayrimenkulü, borçlu oldukları firmalara vereceklerdi. Nitekim ben de Kuzu Grup A.Ş ile görüşerek, Kuzu Grup’a ait olan Sea Pearl adlı projeden 5 Milyon Dolar’a gayrimenkul almayı taahhüt ettim. Bu 5 Milyon Dolar’ın üzerine ben 1 Milyon 800 Bin Dolar komisyonumu ekledikten sonra Beşiktaş yöneticileri ile görüştüm ve 6 Milyon 800 Bin Dolar’a Beşiktaş Kulübü’ne verebileceğimi söyledim. El sıkıştık...”

DEMİRBAŞ: “FLORYA’DA BULUŞTUK”

Atalay Demirbaş devamını şöyle getirdi:

-“Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu bu 6 Milyon 800 Bin Dolar’ın üstüne kişisel menfaatleri doğrultusunda 3 Milyon 200 Bin Dolar daha ekledi. Özen Kuzu ile bu görüşmeyi Kuzu Grup’un Florya Sahil Yolu’nda bulunan merkez ofisinde yaptık. Bu doğrultuda Beşiktaş Kulübü’nün toplam 10 Milyon Dolar’lık sıralı çeki, bizzat benim gözümün önünde, Şafak Mahmutyazıcıoğlu tarafından, Özen Kuzu’ya verildi.”

Atalay Demirbaş, 10 Milyon Dolar tutarındaki bu sıralı çekin, o günkü kur üzerinden Türk Lirası olarak verildiğinin altını çizdi.

DEMİRBAŞ: “BENİ SAF DIŞI BIRAKTI...”

Demirbaş şunları da ifade etti:

-“Ben, Kuzu Grup’a ait olan Sea Pearl projesinin satış hakları konusunda Kuzu Grup ile sözleşme imzaladım. Bu sözleşmede 20 Milyon Dolar’lık karşılıklı cezai müeyyide de vardı. Kuzu Grup’tan ben söz konusu gayrimenkulleri 5 Milyon Dolar’a almayı taahhüt ettim. Üzerine de 1 milyon 800 Bin Dolar tutarında kendi komisyonumu ilave ettim. Şafak Mahmutyazıcıoğlu benim bu 1 Milyon 800 Bin Dolar’ı mı vermemek için, yani bu parayı bile kendisi alabilmek için, Kuzu Grup ile görüşerek beni saf dışı bıraktı.”

DEMİRBAŞ: “5’ER 5’ER PAYLAŞILDI”

Haliyle ben “Atalay Bey, açık açık söylüyorsunuz ama ben yine de ısrarlı bir şekilde sormak istiyorum. Beşiktaş Kulübü’nün kasasından çıktığını öne sürdüğünüz toplam 10 Milyon Dolar’lık sıralı çek, her iki taraf arasında paylaşıldı mı, diyorsunuz... 5 Milyon Dolar’ı Kuzu Grup’un, 5 Milyon Dolar’ı da Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun mu oldu, diyorsunuz” şeklinde durumu aktardım. Atalay Demirbaş “Aynen öyle diyorum. Beşiktaş Kulübü’ne ait olan toplam 10 Milyon Dolar’lık sıralı çek, 5’er Milyon Dolar olmak üzere taraflar arasında paylaşıldı” dedi.

SÖZLEŞMESİ VAR

 

DEMİRBAŞ: “MAĞDUR OLDUM...

Atalay Demirbaş şunu da ekledi:

-“Beni mağdur ettiler. Bu doğrultuda bu açıklamaları yapıyorum. Hukuki zeminde her şey ortaya çıkacak.”

DEMİRBAŞ: “BELGE SUNMAYA VE İFADE VERMEYE HAZIRIM...”

Atilla Türker olarak şu hususu da önemli belirtmek istiyorum:

Atalay Demirbaş’ı daha önce tanımıyordum ben... Adını bile hiç duymamıştım. Yakın bir zaman önce cep telefonuma “Atilla Bey size çok önemli bilgiler ve belgeler vermek istiyorum” şeklinde bir mesaj gönderdi. Haliyle aradım. Konuştuk. Ardından yüz yüze geldik. Beşiktaş Ortaköy sahilinde bir kafeteryada buluştuk.

Kendisine açık açık ve pek çok kez “Müthiş bir iddia bu.. Kanıtlanamazsa eğer, çok büyük sıkıntı yaşarsınız. Mahkeme kapılarında sürüm sürüm sürünürsünüz. Her şeye hazır mısınız” dedim.

Bana “Merak etmeyin Atilla Bey, her şey ortaya çıkacak. Zaten hukuki gelişmeler doğrultusunda her türlü belge ve bilgiyi yetkili mercilere sunmaya ve ifade vermeye hazırım” şeklinde cevap verdi.

DEMİRBAŞ: “BENİM KAZANCIMI BİLE KENDİLERİ BÖLÜŞMEK İSTEDİ”

Atalay Demirbaş yazılı metinde şu ifadeleri de kullandı:

-“Ben 1 sene sonra çeklerin günü geldiğinde Kuzu Grup’tan parayı isteyince, Şafak Bey, ‘bu parayı neden Atalay’a yedirelim, biz yiyelim” diye düşündü herhalde. Biz paramızı isteyince, Şafak Bey, Özen Kuzu ile 1 sene sonra işin bozulduğunu bana söyledi. Benim kazancı kendileri bölüşmek istedi, bana çekleri geri aldığını söyledi.”

DEMİRBAŞ: “KUZU GRUP ZATEN ALACAĞINI ALIYOR.”

Haliyle ben, Atalay Demirbaş’a “bu iş bozulmuş olamaz mı” diye sordum.

Demirbaş şu cevabı verdi:

-“Bozulması için bir neden yok. Her şeyden önce Beşiktaş Kulübü’nün sıralı çekleri, Özen Kuzu’ya verildi. Sadece bu aşamada bile ortada korkunç bir rezalet var. Israrla söylediğim gibi, benim Beşiktaş Kulübü’ne 6 Milyon 800 Bin Dolar karşılığında pazarlamayı taahhüt ettiğim gayrimenkuller için, Beşiktaş Kulübü, Özen Kuzu’ya toplam 10 Milyon Dolar’lık çek verdi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu 3 Milyon 200 Bin Dolar’lık menfaat peşinde koştu. Benim hakkım olan 1 Milyon 800 Bin Dolar da cabası... Yani, Şafak Bey toplamda 5 Milyon Dolar’ı cebe indirmek için bu süreci yürüttü. Bu şartlar altında, bu iş bozulur mu? Kuzu Grup zaten alacağını alıyor.”

DEMİRBAŞ: “ORMAN’’IN HABERİ VAR...”

Atalay Demirbaş’a “Fikret Orman tüm bu gelişmeleri biliyor mu” diye sordum. “Elbette ki” yanıtını verdi.

Demirbaş, bu süreç sırasında tüm taraflar adına pek çok kişinin iş yaptığını söyledi. Bu kişilerin görevlerini bile sıraladı. Haliyle çok sayıda tanık olduğunu bildirdi.

DEMİRBAŞ: “ŞAFAK BEY SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR...”

Hatırlanacağı üzere, Şafak Mahmutyazıcıoğlu bir süre önce benim bu çerçevedeki iddialarla ilgili olarak kaleme aldığım bir haber üzerine “Bahse konu haber başından sonuna kadar yalan” şeklinde yazılı bir açıklama yapmıştı.

Atalay Demirbaş’a bu durumu hatırlattım. Demirbaş şu cevabı verdi:

“Asıl Şafak Bey baştan aşağı yalan söylüyor. Çok feci yalan söylüyor. Beşiktaş Kulübü bana kulübün borç listesini bile gönderdi. Elimde bulunuyor. Beşiktaş’la işim olmasa, Beşiktaş Kulübü bana bu borç listesini niye göndersin? Benim önümde Özen Kuzu’ya Beşiktaş’ın 10 Milyon Dolar tutarındaki çekini veren Şafak Bey, bu kadar yalanı sürekli olarak nasıl söyleyebiliyor, ben de inanamıyorum” dedi.

Hemen Atilla Türker olarak belirteyim. Atalay Demirbaş, elinde bulunan Beşiktaş Kulübü’nün bu borç listesini de bana verdi.

HER TÜRLÜ GARANTİYİ ALDIM

Tabii ben Atilla Türker olarak, bu söylemlerle yetinmedim.

Ne mi yaptım?

Demirbaş’ın kendi el yazısıyla yazdığı ve altına imza attığı beyanını aldım.

Yetinmedim, bilgisayarla kaleme aldığı yine ıslak imzalı beyanını aldım.

Yetinmedim, “Sizin görüntünüzü ve söylemlerinizi kameraya kaydetmek istiyorum” dedim. Hemen kabul etti, kaydettim.

Yetinmedim, bu süreç içinde Whatsapp’dan da sık sık yazışarak “Bu ifadeleri kabul ediyor musunuz” diye sordum. Kabul etti.

Yetinmedim, elindeki bazı belgeleri istedim. Verdi.

TAKDİR KAMUOYUNUN

Evet, durum bu.

Takdir kamuoyunun.

BUGÜN AÇIKLAMA YAPILACAK ELBET...

Beşiktaş Kulübü bugün bu konuyla ilgili haliyle bir açıklama yapar.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu da belki bir açıklama yapar. Takdir kendisinin...

Kuzu Grup da bir açıklama yapabilir. Tabii, Kuzu Grup adına bu açıklamayı normal şartlar altında Şafak Mahmutyazıcıoğlu ya da arkadaşları hazırlayacaktır. Çünkü Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun kurucu ortağı bulunduğu Kültür Hukuk Bürosu, Kuzu Grup’a da danışmanlık hizmeti veriyor.

KOLLAR SIVANACAK MI?

Asıl mevzu şu.

Başta, Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu olmak üzere...

Beşiktaş Divan Kurulu...

Beşiktaş Denetim Kurulu...

Beşiktaş Disiplin Kurulu...

Tüm bu kurullarda yer alan birbirinden değerli isimler, kolları sıvayacaklar mı acaba?

Gerçeklerin ortaya çıkması için herhangi bir çalışma yapacaklar mı?

SONUÇ MUTLAKA ALINACAK

Öyle ya da böyle bir sonuca varılması gerekiyor.

Acaba, Atalay Demirbaş yalan mı söylüyor?

Ortaya çıkacak.

HERKES YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Tabii ki bu süreç içinde yer alan istisnasız herkes yargı önünde hesap vermelidir.

Dava açılsın.

Ben hazırım.

Elimdeki belgeleri seve seve takdim ederim.

İfade vermeye koşa koşa giderim.

Suçlular ve suçsuzlar belli olsun.

Hodri meydan.

Beşiktaş Kulübü’nün yüksek menfaatleri gereği...

Herkes elini taşın altına sokmalıdır.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki