''BEŞİKTAŞLI İDARECİLERE ANAYASAMIZA UYMA ÇAĞRISI!''

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:19 Ağustos 2021, Perşembe

BJK Tüzüğü Kulübün Anayasasıdır

Anayasamızın 62. Maddesine göre, Beşiktaş’ta Başkan ve yönetim kurulu üyeleri idarecilik yaptığı dönemlerde mal varlığını açıklamak zorundadır.

İŞTE O MADDE;

Madde 62/10

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Bakanlar Kurulu’nun 12.03.1992 tarih ve 2737 sayılı kararı ile kamu yararına dernek kabul edildiğinden, 19.04.1990 tarihli 3628 no’lu kanun gereği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, göreve başladıklarında ve görevleri bitiminde ve varlıklarındaki değişmelerde en geç 1 (bir) ay içinde İçişleri Bakanlığına mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.

AHMET ÇEBİ İLE KÜÇÜK BİR ANI

Fikret ORMAN zamanının bir döneminde, Ahmet Nur ÇEBİ ile sıkça görüşürdük. Hatta bu görüşmelerde, genelde1 kişi daha olurdu! O zamanlar Ahmet Bey, en güçlü 2. Adam ve İcra kurulu başkanı. Bende tüzüğümüzün yukarıda ki maddesini referans alarak, yine bir haber yapmış, yönetenlerin mal varlıklarını açıklamasını istemiştim. Mal varlığını açıklamayan idarecilerden biriside, Ahmet beydi… Sağ olsun, kendisi lütfedip Altunizade’de ki ofisinin terasında bana kahve ikram ederek şu açıklamayı yapmıştı. ‘Biz bir aile şirketiyiz. Tam olarak bende, nerde kadar mal-mülkümüz var bilemiyorum. Bu nedenle, mal varlığımı kulübe yazılı olarak vermedim. Bir para cezası çıktı. Onu da ödedim. En kısa sürede de hukuken üzerime düşüne sorumluluğu yerine getireceğim’’ demişti. Çevremdeki  ‘Zengin’ eski yöneticiye ‘Normal Mi?’ diye sordum, birçok idarecinin aynı yola başvurduğunu öğrendim.

Peki Türkiye Cumhuriyeti Kanunları bu konuda ne diyor? Ona bir göz atalım!..

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI, RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE KANUNUNUN 3628. MADDESİNİN 10. FIKRASINA GÖRE;

Belirtilen sürelerde mal bildiriminde bulunmayana bildirimlerin verileceği mercilerce ihtarda bulunulur. İhtarın kendisine tebliğinden itibaren otuz gün içinde mazeretsiz olarak bildirimde bulunmayana üç aya kadar hapis cezası verilir. Soruşturma ile ilgili olarak verilen süre zarfında mal bildiriminde bulunmayana üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

BJK Tüzük Ve Anayasa Maddelerini Sizlerle Paylaştım…

Kanun da, cezası da açık bir şekilde ortada. Diyeceğim o ki; BJK yönetim kurulu, çok yakında hiç kimsenin tam olarak daha bilgi sahibi olamadığı ‘Kripto (Şifreli) Para’ projesinin hayata geçirmek üzere. Bu varlığın en büyük özelliklerinden bir tanesi, istenildiği taktirde takibi imkansız hale gelebiliyor. Dolayısı ile çetrefilli bir vaka! O nedenle ‘Çiğ Yemeyip Karnı Ağrımayan’ tüm BJK Başkan ve yöneticilerden ricam, tüzük ile birlikte kanunlarımıza harfiyen riayet etmeleri, hukuki ve Beşiktaşlılık duruşlarını yerine getirmeleridir.

Yine yasal olarak idarecilerin beyanları, 5 yıl ( Ve Fazlası ) boyunca hem Beşiktaş J.K.’da hem de İçişleri Bakanlığına bağlı dernekler masasında kayıt altında tutulmaktadır. Bu süre herhangi bir ‘İhbar ve Suç Duyurusu’ olması halinde uzayabilir. Yani 1 Hukukçu ve/veya bir kongre üyesi, hissedarın baş vuru yapıyor olması yeterli…

NOT: Çok kısıtlı bir süre için Ankara’ya geldiğim için, bu kez sana uğrayamadım bağışla beni Mustafa KEMAL paşam. Gelecek hafta yine geleceğim, dertlerimizi de şikâyetlerimizi de arz etmeyi çok isterim.

Hak Edene Saygılarımla
      Hakan ÖNCÜL.    

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki