BEŞİKTAŞ’TA KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:04 Temmuz 2018, Çarşamba

Bilindiği üzere BJK Resmi sitesinden, KAP’a şu açıklama yapıldı;

05.07.2017 Tarihinde yaptığımız bildirimde Şirketimiz ile Denizbank A.Ş ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş (Konsorsiyum Bankaları) arasında, güncel banka kredilerinin refinansmanı ve ticari borçların finansmanında kullanılmak üzere kredi kullanımı konusunda mutabakata vardığımız kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. Söz konusu kredi kullanım kararından vazgeçildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

*Burada can alıcı cümle ‘Kredi Kullanım Kararından Vazgeçildiği!..’ 

Aklımda Deli Sorular?

Denizbank ve T.C. Ziraat Bankası Konsorsiyumu kredisinin alınması için 2.Başkan Ahmet Nur ÇEBİ’nin, son bir yılda varını-yoğunu ortaya koyduğunu biliyoruz. Peki ne oldu da Ahmet Bey ve yönetim kurulu, bu krediyi almaktan ‘VAZGEÇTİ!’

Şimdilik, bir açıklama yok. Olacağını da, zannetmiyorum. Ancak emin olunuz ki, pek yakında kokusu çıkacaktır. Çünkü Transfer, Personel maaşı, kredi ödemeleri, Devlete borç, oyuncuların GEÇEN YILDAN KALAN hakedişleri vb. birçok ödeme kalemlerinin en çok bel bağlandığı yerdi bu kredi.

‘Kartların Yeniden Dağıtılmaya Başlandığı’ bu günlerde gerçekler en kısa zamanda ortaya çıkacaktır. ‘Kartlar’ Neden? ‘Yeniden Dağıtılıyor?’ diyenlere de Net cevap verelim; Çünkü DENİZ BİTTİ!..

Takip edenler bilirler. Bu kredinin B.J.K.’nın yarınları için büyük bir tehlike arz ettiğini, 2019 tarihinden itibaren her ay, 7 MİLYON TL ek ödeme yükü bindireceğini, 600 MİLYON TL olarak alınan bu kredinin on senenin sonunda 1 MİLYAR 250 MİLYON TL olarak ödenmek zorunda kalınacağını, bu kredinin devamında ki senaryonun BJK’nın Mallarını Elden çıkarmaya kadar gidebileceğini defalarca yazdım. O dönem telefonlarıma dahi çıkmayan, başta Mali işlerden sorumlu yönetici Berk HACIGÜZELLER olmak üzere, tüm yönetim kurulu şimdi ‘KREDİDEN VAZGEÇMİŞLER!’ Karar sizin; İster ye, ister yemede yanında yat!..

Olağan Seçimli Genel Kuruldan Önce, Olağan Üstü Genel Kurul Olur Mu?

Beşiktaşlıların, her daim aklında kendisine Küfür edildiğini öne sürerek BJK Başkanlığını bırakan bir Serdar BİLGİLİ hikâyesi vardır. Bu yüzden camia, gelecek dönemlerde yeniden bir DEJAVU yaşarmıyız sorusunu çeşitli zamanlarda gündeme taşımıştır.  Peki ya Fikret ORMAN’da Hürriyet gazetesine verdiği röportaj da belirttiği gibi, bundan sonraki yaşamının ‘Yarısını Miami, diğer yarısını da Türkiye’de’ geçirmeyi isterse ne olur? 2019 yılındaki Olağan Seçimli Genel Kurula kadar B.J.K’yı kim yönetir?

Senaryo 1 

‘Fikret ORMAN’ın aday olduğu yerde ben asla aday olmam’ diyen Ahmet Nur ÇEBİ, çoookkk uzun zamandır hayalini kurduğu BJK Başkanlığı için zaten sıvadığı kollarından, artık ellerini ovuşturma pozisyonuna geçer.  

Ancak, birkaç BÜYÜK sorun var

Bunlardan ilki, Fikret Başkanın asla kendisine koltuğunun devretmek istememesi. Tabi ‘Hak verilmez, alınır’ diyerek yola çıkarsa, o ayrı. Ancak, camiaya İcra Kurulu Başkanı ve 2. Başkan olarak geçmişte yaşanan GRİ konuların izahını nasıl verir? Orasını Allah Bilir!

Birinci senaryo gerçekleşirse, Beşiktaş’ta meraklı insanların hayallerine geçmiş olsun. Son 15 yılda yapılan ne kadar muallakta olan iş varsa, bir daha hiç kimse tarafından sorgulanamaz. Çünkü ÇEBİ bu dönemlerin yarısında faal, etkin-yetkin, sorumlu vs vs vs…

Ahmet bey senaryosunda (Senaryo1) bir diğer vak-a da, uzun zamandır mevcut Başkan ve Yönetim kurulu üyeleri ile ‘KÜS’ olan Erdal TORUNOĞULLARI’nın durumu.

Güven, Yönetim Kurullarında esastır. Ancak yalnızca 3-4 kişi tarafından yönetilen Beşiktaş yönetim kurulunda, diğer üyelerin birbirlerine HAKLI bir güvensizliği mevcut. Erdal TORUNOĞULLARI’da bu durumun, en başında geliyor. Camiayı yönetmeyi ‘Siyaset Üstü’ olarak tecrübe ettiğim bu durumlarda, yan yana gelip İTTİFAK kurmaları pekte sürpriz sayılmaz. Kim bilir, belki de Söz konusu İTTİFAKI çoktan kurmuşlardır bile?!..

Senaryo 2

Eğer BJK’da (olağan yâda olağan üstü) bir Başkanlık seçimi söz konusu ise, Serdal ADALI’nın olmadığı bir SENARYO yazamazsınız. Peki; Hali hazırda Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı görevini sürdüren Serdal Adalı, söz konusu bir olağan üstü Seçimli Genel Kurulda ne yapar?

Serdal beyin bu aralar telefonlarının bolca, Siyah-Beyaz çaldığını biliyoruz. Kendisine en fazla sorulan soru, ‘Fikret Orman’la bir görüşme yaptınız mı?’ Başkan Fikret Orman’ın da Yönetim Kurulu listesinin büyük bir bölümünden memnun olmadığını biliyoruz. Öyleyse soruyu güncelleyip kamuoyunun önünde soralım. Serdal ADALI, Fikret ORMAN’ın listesinde yer alır mı? Bu sorunun cevabına göre 1903 tane farklı senaryo üretilebilir. Önümüzdeki haftalarda, bu durum netleşir. Bizlerde sizlere, durumu net bir şekilde iletebiliriz. 

Serdal ADALI Aday Mı?

Bir diğer senaryo, Serdal Beyin yeniden BJK Başkanlığına tek başına aday olması. Zaten BEŞİKTAŞ’ta kendisini çok isteyen grup ve kişiler olduğunu biliyoruz. Tabi birde Başkanlık ve seçim konularında, ANKARA gerçekleri var! Açıkçası (Maşallah) Ankara’da da ADALI’nın azımsanmayacak bir karşılığı bulunuyor. 

Sonuç olarak; Bu Senaryolar, Camia içerisinde sıkça dillendirilmeye başlandı… DUYDUK MU? 

Sonra Görmedik-Duymadık-Bilmiyorduk demeyin!

Not: Yeni yazım  Kartal Yuvası, ES Ajans, M.M.A. ve elbette BJK Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin MİCAN ile ilgili olacak. Nede olsa Dava sürecimiz (İtiraz edildi) devam ediyor. Bari hakkını verelim…

Hak edene Saygılarımla
Hakan ÖNCÜL.       
   

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki