Bir Acayip Gece!

Ergin ASLAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Ağustos 2018, Pazartesi

Karşılaşmanın başlama anı, ev sahibi Beşiktaş’ın ağır favori olduğunu gösteriyordu.

Hem siyah-beyazlı takımın iç saha performansı hem de Antalyaspor’un gerek kadro olarak gerekse de yönetimsel problemleri bizi bu fikre itiyordu.

Teknik direktör Şenol Güneş, sağ bek natifsizliğinden olsa gerek ki, Partizan maçını düşünerek o bölgede ters ayaklı Adriano’yu oynattı. Bunun zaafiyetleri göründü. Beşiktaş yediği ilk gole kadar çok etkili olup, 3 net gol pozisyonu kaçırdı. Bu anlarda Beşiktaş hem kanat oyununu hem de merkez oyununu gayet etkili oynuyordu.

Öyle bir pozisyonda gol attı ki Antalyaspor, sabaha kadar tartışırsın. Top Hakan’ın ayağından çıktığında Doukara net ofsayt. Yeni kural, savunmacının bilerek ve isteyerek yaptığı müdahale ile ofsaytı bozduğunu söylüyormuş. Savunmacı, arkadaki adamın ofsayt olup olmadığını nereden bilecek? Ve ortada bilme/isteme yok. Çok mantıksız bir iş. Orta sahayı kolay geçen Antalyaspor, geldiğini attı. Futbol bazen böyle durumlara gebedir. Çarpıp giren topa çok yapacak bir şey yok. Yani Utku’luk bir durum yok. Sorgulanması gereken, Beşiktaş orta sahasının bu kadar rahat geçilmesi! Oğuzhan’ın ilk yarıdaki performansı gerçekten sıkıntılıydı.

Şenol Hoca, belki de tamamen bitirmemek adına tercihini Tolgay’dan yana kullandı. Üçüncü yenilen gol yine bir savunma hatası. Kolay geçilen Vida, arka direkte rakibini unutan Adriano. Yani bir takım adına oluşabilecek tüm olumsuzluklar oluştu ilk yarı. İkinci yarı rakibini boğarak başladı Beşiktaş, golü de buldu. Bu dakikalarda Antalyaspor soğuttukça soğuttu oyunu. Beraberlik için istediği fırsatları buldu Beşiktaş. Bu dakikalarda Halis Özkahya dağıldı.

Çiftli forvete dönen Beşiktaş, soğuyan oyuna uyum sağladı ve hem evindeki lig maçlarında ilk mağlubiyetini aldı hem de bundan sonrası için bir özgüven zaafiyetinin oluşmasını sağladı.

Yeni Şafak

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki