Bir Derbi Zaferi de Kadın Basketbol'dan

Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi 7. haftasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız derbiyi 74-68 kazandı.
Haberin yayılanma tarihi:06 Aralık 2015, Pazar

Fenerbahçe Metro Enerji Arena’da oynanan karşılaşmaya; Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Nadezhda Grishaeva ve Luca Ivankovic ilk 5'iyle başladık.
 
Karşılaşmaya agresif ve tempolu girdik. Maçtaki ilk sayılarımız Ayşe Cora’dan geldi. Ayşe Cora-Cappie Pondexter ikilisiyle oyunu yönlendirdik ve hücumda ritim bulduk. Fenerbahçe maçın başında şutörü Alexandre Quigley’i devreye soktu. Quigley’nin arka arkaya bulduğu isabetler Fenerbahçe’yi oyunda tuttu. Çeyreğin son bölümünde Cappie’nin önderliğinde bir seri yakaladık ve öne fırladık. Fenerbahçe Quigley’nin skorer oyunuyla takibini sürdürdü. Ekibimiz ilk çeyreği 26-21 önde tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’in faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Fenerbahçe bu çeyreğe savunma baskısını arttırarak girdi ve savunma sertliğiyle oyunda dengeyi sağladı. Siyah-beyazlılarımız 2. çeyrekte Ecem Güler’i kenardan getirerek devreye soktu. Fenerbahçe’nin savunma direnci ekibimizi top kayıpları yapmaya itti. Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe’nin savunmasına uyum sağladık. Cappie Pondexter ve Şaziye İvegin Üner ile hücumda ürettik ve aradadaki sayı farkını koruduk. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 42-34 önde gitti.
 
3. çeyreğe tempolu giren taraf Fenerbahçe oldu. Rakibimiz gardı Birsel Vardarlı ile çeyreğin başında bir seri yakaladı ve sayı farkını eritti. Siyah-beyazlılarımız bu çeyrekte Fenerbahçe’nin baskılı alan savunmasına çözüm bulmakta zorlandı. 3. çeyrek itbariyle Ayşe Cora’nın penetreleriyle ve asistleriyle etkili olmaya çalıştık. Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe geçiş oyunları sonunda bulduğu kolay sayılarla öne geçmeyi başardı. Rakibimiz final periyoduna 58-56 önde girdi.
 
Ekibimiz son çeyreğe Fenerbahçe’nin ritmini bozmak için alan savunması yaparak girdi ve oldukça etkili oldu. 4. çeyrekteki ilk sayılarımız hızlı hücum sonunda Şaziye İvegin Üner’in turnikesiyle geldi. Yıldız oyuncumuz Cappie Pondexter ve Şaziye İvegin Üner bu çeyreğe iyi girdi. Cappie-Şaziye ikilisi oyunu yönlendirerek Fenerbahçe’nin savunma dengesini bozdu. Maçın son bölümünde rakibimiz Quigley’i devreye soktu ve oyunda kalmayı başardı. Maçın son bölümünde mücadele üst düzeydeydi. Siyah-beyazlılarımız kırlma anlarını çok iyi oynadı ve derbiyi 74-68 kazandı.
 
Ekibimizde; Luca Ivankovic 13 sayı, 13 ribaundla, Şaziye İvegin Üner 21 sayı, 2 ribaund, 1 asistle, Ayşe Cora 13 sayı, 5 ribaund, 6 asistle, Cappie Pondexter 14 sayı, 5 ribaund, 4 asistle galibiyetin mimarı oldular.

Bjk.com.tr

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki