BU KEZ ENERJİSİ DÜŞÜK

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Ocak 2018, Cumartesi

BEŞİKTAŞ ilk 25 dakikada 2-0’ı bulunca maçı izleyen herkes Siyah-Beyazlıların farklı bir galibiyet alacağını düşündü. Nitekim Quaresma, Negredo, Oğuzhan ve Babel ile de maçı 3-0’a getirecek pozisyonları yakaladılar. 

İLK yarı Beşiktaş sahayı iyi parselledi ve topu hızlı dolaştırdı. Quaresma son derece etkili bir futbol oynadı. Talisca geçen hafta olduğu gibi attığı 2 golle yıldızlaştı. İlk yarıda 17 maçta 3 gol bulan ve performansı doğal olarak tartışılan Brezilyalı yıldız, 2. yarıda 2 maçta 4 gol buldu. Ancak siyah-beyazlıların gol yollarında Talisca’ya bir ortak bulması şart. Sanıyorum bu isim Vagner Love olacak. 

TALISCA’NIN sakatlanıp çıkması, Negredo’nun oyundan alınıp formsuz Babel’in santrfora geçmesi Quaresma’nın yorulması ile Beşiktaş, top rakip yarı alanda hiç tutamadı ve  oyunun kontrolünü Kasımpaşa’ya kaptırdı. Üstünlüğü ele geçiren konuk ekip, önce pozisyonlar ardından da golü buldu. Açıkçası Beşiktaş maçı çok zor bitirdi ve son 30 dakika tel tel dökülüp hiç iyi bir görüntü vermedi. 

BU KEZ ENERJİSİ DÜŞÜK

HEM stoper oynarken hem de orta sahaya geçtiği bölümlerde olağanüstü bir Medel izledik. Şilili oyuncu, savaşçı kimliği ve olumlu paslarıyla galibiyetin mimarlarından oldu.

GEÇEN hafta yaptığım yorum yankı yarattı ve sitemler geldi. ‘Şampiyonluk enerjisi düşük’ açıklamasını yapmıştım. Realite şu: Beşiktaş’ın müthiş bir kadro kalitesi ve derinliği var. Ligin en iyisi. Bu tartışılmaz. Bu kadro ligde 4. ise bu kadar puan kaybettiyse ve Antalya ile Kasımpaşa gibi mütevazı ekipler karşısında maçları zor bitiriyorsa tek nedeni bu. Enerjinin geçen 2 sezonun altında olması. Siyah-Beyazlıların kredisi yok ve kesinlikle daha yüksek bir odaklanma seviyesine çıkmaları gerekiyor. Ligde bunu sadece G.Saray ve Osmanlı maçlarında gösterdiler. Beşiktaş topa sahip olamazsa dünkü gibi çok zorlanır. Kasımpaşa’nın oyununu da alkışlamak lazım. Geçen hafta olduğu gibi dün de son 30 dakika müthiş oynadılar. 

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki