'Bu Yasa Kadınlar Adına Felaket Olacak!'

Meclis'te kabul edilen müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa kamuoyunda tartışma yarattı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Ekim 2017, Cuma

Bu yasayı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü açıklamalarda bulundu. Güllü, kadın haklarını, kadına şiddeti ve müftülük nikahı sonrası muhtemelen yaşanacakları anlattı.

Güllü "İktidar tarafından hünerli bir strateji izlendi bu yasanın TBMM'ye gelmesi konusunda. Meclis'in kapanacağı son gün geldi ve açıldığı ilk gün İçişleri Komisyonu'na getirildi. Alt Komisyon kuruldu, 7 saat sonrası Ana Komisyona geldi ve orada da ‘Müftülere' diye gelen yasa ‘Müftülüklere' diye değişime uğradı. Kadınların kaderiyle ilgili böylesine önemli değişiklik, kadınlara sorulmadan yapıldı. Bu yasa, kadınlar için felaket olacak, peşinden başka hak kayıpları gelecek. Bu adımla laiklik kaybediliyor." dedi.

Kendisinin  Meclis'e alınmadığını belirten Güllü "27 yıldır kadın ve kız çocukları konusunda çalışıyorum, şiddet, taciz, istismar, istihdam, eğitim uzmanlık konularımız. TBMM açılınca gruplara bilgilendirmek için Meclis'e gittim. Ancak kadın konusunda son 15 yılda TBMM'de çıkan her yasada görüşlerine başvurulmuş bir kadın olan ben, Meclis'e alınmadım." ifadelerini kullandı.

Hristiyanlarda kilise nikahı var ancak onlar da resmi nikah olmadan kilise nikah yapılamayacağını belirten Güllü "O ülkelerde resmi nikah olmadan dini nikah kıyılamaz. Üstelik bizde imam nikahı, resmi nikah olmadan da kıyılabiliyor. Meseleyi sapla saman hikayesine dönüştürüyorlar." dedi.

ATATÜRK'ÜN VERDİĞİ HAKLAR ALINIYOR

"Cumhuriyet döneminde Atatürk seçme ve seçilme hakkını vererek kişi olmanın ötesine taşımıştı kadınlarımızı. Eşit birey, eşit vatandaş ve yasalar önünde eşitlik sağlamıştı. Bugün tasarı ile resmi nikah güvencesizliği ile miras haklarımız gasp edilirken, erkeğe bağımlı, eğitimden yoksun bırakılmış çocuklar ve görünmezliğe büründürülen kadınların acıklı manzarası var önümüzde." diyen Güllü şu ifadeleri kullandı:

Pes etmeyelim. Biat değil, birey olarak eşit yaşam haklarımıza sahip çıkmalıyız. Kadınların bugünkü kazanımları hiç kolay elde edilmedi. Osmanlı'dan beri kadınlar mücadele ettiler. Atatürk bu hakları yasal zemine alarak sağlamlaştırdı. Bugün bu zemin ayaklarımızın altından çekilse de kimileri ‘Ne olacak canım' dese de olacaklara karşı mücadeleye devam edeceğiz.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki