BU ZİHNİYET BASKETBOLU KÜME DÜŞÜRÜR!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı.
Haberin yayılanma tarihi:16 Aralık 2022, Cuma

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

Bilen bilir. Geçmiş dönemde (2004 Yılı Ve Sonrası) Beşiktaş basketbol şubesine sponsor olmak, profesyonel olarak çalıştığım şirkete ve bana kısmet olmuştu. Projeyi her yönü ile Şenol DEMİRAĞ planlamış, akrabası olan kongre üyesi Tayfun BAŞARAN’da hiç düşünmeden kabul etmişti. Basketbol şubesinin, yanlış hatırlamıyorsam toplam bütçesi 1.1 Milyon Dolar civarındaydı. Çok tanınmamış El Amin, Ratko Varda gibi oyuncular ve takıma inanan Akatlar’ı hemen hemen her maç dolduran İNANMIŞ taraftarlar ve idarecilerle birlikte o dönem kadınlarda 20 sene sonra şampiyon geldi, 30 sene sonra erkeklerde de final.

Ahmet Nur ÇEBİ’nin Basketbol Şubesi İçin Söylediği Sözleri Dehşet İçerisinde Dinledim (!) Başkanın İlgili Sözlerini Hatırlayalım;

‘Basketbol biraz karışık durumda. Karga mı, kuş mu belli değil. Salona gidiyorsunuz, dolduruşa gelmiş 5-10 kişi kendisine bir alan bulup tezahürat yapıyor. Gelirler neredeyse sıfır. Bilet parası 10-20 lira. Skorlar açısından kötü giden bir süreç var. Önce Akatlar ağzına kadar dolacak, bilet geliri yükselecek. Sponsorlar da orada gördükleri ilgi karşısında yatırımlarını artırmaya devam edecek.’ (Beşiktaş yalnızca iki galibiyet çıkarabildiği 10 haftalık dönemin ardından puan tablosunun 15. sırasında yer alıyor.)

Taraftara Hitaba Bakar Mısınız?

* ‘Dolduruşa gelmiş 5-10 kişi’ nasıl bir benzetmedir? Eğer sen başkan olarak seyirciye heyecan veremiyor, bütçeni doğru kullanıp iddialı bir takım kuramıyorsan bunda taraftarın suçu ne?


* ‘Karga mı? Kuş mu? Belli değil’ de ne demektir? Adında, namında BEŞİKTAŞ olan her şey Kartal’dır. Hem de Kara Kartal.

Ahmet Nur ÇEBİ kadar, BEŞİKTAŞ markasına zarar veren başka bir isim daha yoktur. Basın toplantısında almış sponsorları yanına ‘Taraftar Yok - Başarı Yok – İlgi/Alaka Yok…’ deyip duruyor. Sen camia lideri olarak bunları söylersen, sana sponsor neden gelsin?

Gelirler Muhteşem

Başkanın düzenlediği rezalet basın toplantısının ardından, merak edip Basketbol şubesinin gelirlerini araştırdım. Ortaya çıkan meblağ, fevkaladenin de fevkinde.

2.2 Milyon Dolar = Emlak Jet (Sponsor)

550 Bin Dolar = Federasyon

900 Bin Dolar = Leke Filo + Nov Yapı + GKN Kargo (Sponsor)

150 Bin Dolar = İddia

Kadın Ve Erkek Takımın Toplam Geliri 3 MİLYON 800 BİN Dolar.

Peki, 2 takımın toplam değeri bu kadar mı? HAYIR!

Hatta bütçesi benim paramla bu toplanan paranın yarısı kadar bile değil. O zaman profesyonel, sorumlu, pazarlamacı her kim varsa görevini yapmış. O kadar ki ligin en dibine demir atmış takımın hocası ‘Enerjim Bitti Katkı Veremem…’ diyor istifa ediyor, Ahmet KANDEMİR’in kalmasını bir tek kişi istiyor. O da yeni hocaya para ödemek istemeyen Başkan ÇEBİ.

Ne olsun istiyorsun Sayın başkan, Beşiktaş Basketbol takımı sen 100-150 Bin Dolar ödemekten imtina ediyorsun diye küme mi düşsün?

Gerçi mevcut idareciler ve başkan için, artık ne duysam şaşırmayacağım bir psikoloji içerisindeyim. Kendileri yönetim kurulu toplantısında tuvalet ihtiyacını gidermek için kalkan bir arkadaşına, daha ellerini kurulamadan hiç bilmediği-anlamadığı BEŞİKTAŞ Voleybol şubesini teslim etmiş ‘Güçlü Başkan’ Ahmet Nur ÇEBİ’nin ta kendisidir.

‘İstifa Da Bir Erdemdir’

HAK EDENE SAYGILARIMLA
      Hakan ÖNCÜL.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki