BÜYÜKSÜN KARTAL!

Porto’dan sonra Leipzig’i de deviren Beşiktaş, Devler Ligi’ne ikide iki yaparak başlayan ilk Türk takımı oldu...
Haberin yayılanma tarihi:27 Eylül 2017, Çarşamba

F.Bahçe derbisinden mağlup ve yaralı çıkan Beşiktaş, taraftarının muhteşem desteği ile Alman temsilcisini yenerek grup liderliğini perçinledi.

Karşılaşmanın gollerini ise Babel ve Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı temsilcimiz, bu galibiyetle son 16'ya kalma yolunda büyük avantaj elde etti

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde, adil oyun ve kaliteli futbol standartlarına ulaşınca kazanmaya devam etti. Tarihinde ilk kez bir yurt dışı deplasmanına çıkan Leipzig, müthiş seyircinin ıslıklarıyla Beşiktaş'ı durdurmak için 15 dakikada 7 faul yaptı ve 2 sarı kart gördü. 11. dakikada Babel'in şık golü, derbi yorgunu Beşiktaş'ın ayağına ve zihnine dolanan Ali Palabıyık prangasından tamamen kurtulmasını sağladı. 43'te Talisca, sağdaki Quaresma'ya topu atarak başlattığı atağı, yine kafayla gole dönüştürdü: 2-0. İkinci yarıya avantajlı giren Beşiktaş'ta, 52 ve 57'de Sabitzer'in birbirinden etkili vuruşlarını aynı kalitede kornere çelen Fabri sahne aldı. 10 dakika aydınlatma sorunu nedeniyle maç dururken, 70'te tekrar başladı. 82'de Pepe'den topu kapıp çaprazdan vuran Sabitzer'in şutu ve 90'da Agustin'in vuruşu üst direkten auta çıkınca, tabela değişmedi.

MÜTHİŞ ORTA HARİKA KAFA

Beşiktaş'ın ikinci golü, klasikleşen bir şekilde geldi. Ricardo Quaresma sağdan trivelasını yaptı. Anderson Talisca ortaya kafasını uzatarak, Leipzig ağlarını sarstı.

Beşiktaş, ilk kez bir Alman takımını yendi. Siyahbeyazlılar, daha önceki 7 maçta 6 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.

GOLSÜZ MAÇI YOK

Beşiktaş, bu sezon sahaya çıktığı dokuz maçta da gol atmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, Süper Kupa da dahil bu karşılaşmalarda iki yenilgi, bir beraberlik ve 6 galibiyet elde ederken, toplamda 16 kez fileleri havalandırdı. Kartal, Avrupa kupalarında ise son 23 maçın 22'sinde ağları sarstı.

BAZEN BENİM KULAKLARIM DA RAHATSIZ OLUYOR!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, deplasmandaki Porto galibiyeti sonrası Vodafone Park'ta Leipzig'i de yendikleri için mutlu olduklarını söyledi. Tecrübeli hoca, "Gruplarda dört maçımız kaldı. Monaco ile üst üste iki kez oynayacağız. O maçlardan birini kazanır ya da ikisinde berabere kalırsak, büyük avantaj yakalarız. Lig ve Avrupa arenasını birlikte götürmek kolay değil ama yeterli tecrübeye sahibiz" dedi. Güneş, rakip oyuncuların, tribünlerin sesi yüzünden konsantrasyon kaybı yaşadıkları yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Benim de kulaklarım bazen rahatsız oluyor" diyerek esprili bir cevap verdi.

Beşiktaş, Devler Ligi'nde Şenol Güneş yönetiminde ilk iç saha galibiyetini aldı. Kartal, geçen sezon 3 maçtan beraberlikle ayrılmıştı.

AYAĞINA SAĞLIK ABOUBAKAR!

Aboubakar, geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giydiği Beşiktaş'a katkısını sürdürüyor... Kamerunlu forvet, Porto'nun Monaco'yu 3-0 yendiği karşılaşmada iki gol atarak, takımını grup ikinciliğine taşırken, bu sonuç Kartal'ın ekmeğine yağ sürdü. Dünkü maçlar sonucunda Monaco ve Leipzig 1'er puanda kaldı. Beşiktaş, bu iki takımla farkı 5 puana çıkararak son 16'ya yükselme şansını iyice arttırdı. 

Fatih DOĞAN / Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki