Çebi ''Paralı Başkan Kulübün Başını Belaya Sokar''

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın son durumuna dair beIN Sports Haber'e açıklamalarda bulundu.
Haberin yayılanma tarihi:05 Şubat 2018, Pazartesi

İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından, öne çıkanlar;

Şenol Güneş yorumu

"Çok fazla oyuncunun olması teknik direktör için idare etmek kolay değil. Hoca bunları aşmaya çalışıyor. Büyük takım hocasıysanız bunları yönetmeniz lazım. Şenol Hoca bizim için büyük bir şans. Ligi iyi tanıyor, anormal çalışkan, prensiplerinden taviz vermeyen, tecrübeli ve başarılı bir teknik adam."

Transfer nasıl yapılıyor?

"Hocanın prensipleri varsa bu da kulübe artı sağlıyorsa iyidir. Sizi yormaz acaba ne düşünür diye düşünmezsiniz çünkü hoca hemen ne düşündüğünü söyler. Cevabını alabiliyoruz. Sistem şöyle çalışıyor; Scout ekibi her bölge için araştırmasını yapıyor. Gökhan Keskin var, Fikret hocamız var onları izlediği isimler var. Bu isimler Fikret Orman'a liste halinde veriliyor. Hocanın isimleri alınıyor. Hocamız istediği tarz oyuncuyu aktarıyor. Hocamızın tarif ettiği bir oyuncu araştırması yapılıyor. Daha sonra bu oyuncunun maliyet kısmı giriyor. Fikret Orman'ın kulüplerle görüşmesi başlıyor. Ben işin ekonomik tarafı ile ilgileniyor. Hukuki ve ekonomik tarafında biz yardımcı oluyoruz."

"Yaklaşık 5 sene önce söyledim. Paralı başkan kulübün başını belaya sokan başkandır. 80-90 milyon euro civarında bütçemiz var. Bu değerleri bir yönetici ne kadar taşır. Paralı biri gidince yine paralı birini bulmanız lazım. Futboldan anlamıyorsa ve sadece kendi PR için geliyorsa yandı gülüm keten helva. Parası olan değil, sosyal çevresi olan, sabırlı olan, kulübü canı gönülden seven bir yönetici profili lazım. Basketbol şubesine bakan arkadaşımızın da basketboldan iyi anlayan, çalışkan biri olması lazım."

"Fikret Bey ile hep yakın çalıştık. Çok yorulduğumu da söylüyorum. Fikret Bey gayet güzel yönetiyor. Biz onun yanında, arkasında her zaman destek oluruz. Biz her zaman yardımlarına koşarız."

Hakem yorumu

"En çok hakem kararlarından mağduriyet gören takım Beşiktaş'tır. Başka yöneticiye baksanız o da kendi takımı der. Hakemlerin namusundan, onurundan hiç soru işareti düşünmedim. Ambiyanstan etkilendiği zamanlar oldu. Onların onurlarına ve şereflerine zeval getirecek bir durum olmadı. Önemli hatayı görmediğini görüyorsunuz, stadın etkisi oluyor. Yöneticilerin açıklamaları var, maçtan 2-3 gün önce gözümüz üstünüzde gibi bunlar çirkin laflar. Hakemlik çok önemli bir meslek."

"Aykut Hoca'nın o gün söylediği maçta psikolojisi nedir bilemiyorum. Giresunspor maçındaki zorlanma sonrası söylendi sanırım ama keşke söylemeseydi. Benim hocam söyleseydi böyle açıkcası ben üzülürdüm."

"Hakemlerin taraf tutuyor gibi gösterilmesi yanlış. Yabancı bir hakem geldi mesela renklerini sevdi ona göre karar verdi olur mu? Ben mesela VAR sistemine katılıyorum. Hepimiz insanız hata yapıyoruz. Hakemlerin yerli olması lazım. Toplum olarak kendimize yetecek güçteyiz." dedi. 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki