Cenk Bu Paraya Gider!

“Beşiktaş iddia edildiği gibi 25 milyon sterlin alacaksa, satılması doğru karar olur'' dedi.
Haberin yayılanma tarihi:30 Aralık 2017, Cumartesi

''Cenk giderse Negredo gibi önemli bir natif var. Geçmişteki Ba ve Aboubakar örneklerinde olduğu gibi, bu oyuncunun yanına yapılacak bir takviyeyle forvet sorunu pekâlâ çözülebilir.”

Genel anlamda ligin ilk yarısını nasıl buldunuz? ‘Tarihin en iyi ligi’ görüşüne katılıyor musunuz?

FUTBOL açısından tarihin en iyi ligi değil ama gol ve heyecan bakımından en iyilerden biri. Futbolseverler maçlara, güzel futbol, gol ve taraftarı olduğu takımın kazanması umuduyla gider. Ligin ilk yarısında bunların aşağı yukarı yüzde 80’i gerçekleşti. Süper Lig’deki yabancı sayısının artmasının da bu olumlu tabloda payı var. Bunu kabul etmek lazım. Ancak şunu özellikle belirtmeliyim; ligimizde öyle olağanüstü kalitede yabancı futbolcu çok fazla yok.

Bu tablonun ortaya çıkmasındaki ana neden; birkaç takımın haricindeki diğer bütün takımlar arasındaki güç farkının yüzde 3, 5, 10 olması. Güçlerin birbirine yakın olması doğal olarak çekişmeyi ve heyecanı artırıyor.

Cenk Tosun’un 25 milyon sterline satıldığı ve yerine Demba Ba’nın alınacağı söyleniyor. Böyle bir hamle doğru olur mu?

EĞER Beşiktaş bu transferden o bahsedilen rakamları alacaksa, Cenk Tosun’un satılması doğru bir karar olur. Neticede kulüpler mali yapılarını gözetmek durumundadır. Cenk’in böyle ciddi bir paraya satılması Beşiktaş’a maddi olarak avantaj sağlayabilir. Ayrıca, Cenk Tosun’un satılması durumunda Beşiktaş’ın elinde Negredo gibi önemli bir natifi bulunuyor. Geçmiş senelerdeki Demba Ba ve Aboubakar örneklerinde olduğu gibi, bu oyuncunun yanına yapılacak bir takviye ile forvet sorunu pekâlâ çözülebilir.

Bu arada Demba Ba ile ilgili bazı soru işaretleri var. Bu oyuncu son bir senede sadece iki maç oynadı. İkisi de Beşiktaş’taydı. Böylesine üst düzey bir futbolcu bu kadar uzun süreler oynamıyorsa büyük ihtimalle fiziksel bir sorunu vardır. 

4 TAKIM BEKLENTİLERİN ÇOK GERİSİNDE KALDI

Olumlu ve olumsuz anlamda ilk yarıda sizi şaşırtan takımlar hangileri ?

GÖZTEPE, Başakşehir ve Kayserispor, çıkış yapan takımların başında geliyor. Özellikle de Göztepe ve Kayserispor’un başarı grafikleri beklenenden çok daha iyi.

Buna karşın ligimizin köklü takımlarından Gençlerbirliği, Süper Lig’e çıktığı günden beri ilk kez böyle bir düşüş gösteren Osmanlıspor, Antalyaspor ve Konyaspor takımları geçen sezonun çok gerisindeler.

ŞAMPİYON OLAMASA DA BAŞARILI SAYARIM

Göksel Gümüşdağ’ın, “Şampiyon olamazsak kendimizi başarısız sayarım” söylemi biraz fazla iddialı bir çıkış mı?

BİR kulüp başkanı kendi takımı için bu ifadeyi kullanıyorsa, futbolcularına ve hocasına duyduğu güvendendir. Bu sözleri söylemesini doğal karşılıyorum.

Göksel beyin şampiyonluk iddiası gerçekleşir mi onu bilemiyoruz, ama ben başarı kıstasına katılmıyorum. Başakşehir şampiyon olamayıp ikinci olsa da başarısız saymam. Çünkü Başakşehir bir futbol takımında bulunması gereken özelliklerin çoğuna sahip.

TRANSFERDEKİ BAŞARIMIZ YÜKSEK

Geçmiş senelerle kıyasladığımızda, kulüplerimizin bu sezon yaptığı transferlerin başarı oranı yüksek mi?

BU sene daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. En azından 3 büyük kulüp açısından durumun böyle olduğu bir gerçek...

Galatasaray’a bakarsak; Maicon ve Mariano son derece başarılı. Feghouli, Ndiaye ve Gomis’i de bu isimlere ekleyebiliriz. Galatasaray’ın diğer yeni transferleri ise bekleneni veremedi.

Beşiktaş’a gelince... Her ne kadar fazla görev alamasa da Negredo, oynadığı maçlarda takıma yaptığı katkıyla doğru bir transfer olduğunu gösterdi.

Fenerbahçe’de ise, öyle veya böyle Valbuena gayet başarılı bir transferdir. Bunun aksini kimse söyleyemez.

DIŞARIDAN SÖYLEMEKLE OLMAZ

Dört büyük kulübün transfer ihtiyaçlarını değerlendirebilir misiniz? Kim, hangi mevkilere takviye yapmalı?

ESASINDA bu soruları sormak hem lazımdır hem de kolaydır. Ama dışarıdan yaptığımız gözlemlerle bir takımın hangi mevkilere transfer ihtiyacı olduğunu söylemek çok sağlıklı olmaz, doğru da olmaz. Dört büyüklerin hangi mevkilere ihtiyaçları olduğunu en iyi, takımların teknik direktörleri bilir.

VOLKAN VE CANER HAYAL KIRIKLIĞI

Süper Lig’de ilk yarının en çok hayal kırıklığı yaratan ve sürpriz çıkış yapan futbolcular hangileri?

FENERBAHÇE kalecisi Volkan Demirel, ilk haftalarda gösterdiği performansla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Beşiktaşlı Caner, aldığı ceza yüzünden 6 maç yoktu. Bunun dışında oynadığı maçların çoğunda beklediğimizin çok altındaydı. İlk yarının başarılı arasında Beşiktaş’tan Cenk, Quaresma, Galatasaray’dan Gomis ve her şeye rağmen Fenerbahçeli Valbuena’yı sayabiliriz.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki