Cenk Tosun ve Quaresma UEFA'ya Konuştu!

Beşiktaş'ın iki yıldızı Ricardo Quaresma ve Cenk Tosun, uefa.com'a özel bir röportaj verdi.
Haberin yayılanma tarihi:21 Kasım 2017, Salı

Quaresma, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi performansıyla beraber Porto maçıyla ilgili konuşurken Cenk Tosun da attığı gollerden ve Beşiktaş tercihinden bahsetti.

Şu ana kadar Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Q7: "Şu ana kadar iyi iş çıkardık ama henüz hiçbir şey bitmiş değil. Porto ile oynayacağız ve bu maç gruptaki kaderimizi belirleyecek. Amacımız gruptan çıkmak. Çalışmaya devam etmeli ve yaptığımız harika işe devam etmeliyiz. İnanıyorum ki başaracağız.

Cenk: "Şampiyonlar Ligi en iyilerin oynadığı dünyanın en önemli organizasyonu. 4 maçta 10 puan almak bizim için büyük motivasyon. Bu 4 maçta 4 gol atmak da benim için gurur kaynağı. Bunun üzerine inşa edip daha fazla gol atmak istiyorum.

Geçen sene grubu üçüncü bitiren Beşiktaş'la bu sene G Grubu'nun lideri arasındaki Beşiktaş arasında ne farklar var?

Q7: "Geçen sezon takımımızın çok fazla Şampiyonlar Ligi tecrübesi yoktu. Bu sezon kadromuz az çok aynı ama şu anda Şampiyonlar Ligi'nde işlerin nasıl işlediğinin daha çok farkındayız. Şu anda güçlü ekiplerin olduğu grubun lideriyiz. Bu da takım olarak oynamamız sayesinde. Bir bütün halinde atak ve savunma yapıyoruz. Amacımıza da ancak böyle ulaşırız."

Cenk senin de gollerin büyük fark yarattı sanırım...

Attığım dört golle birlikte Oktay Derelioğlu'na ait olan Beşiktaş formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en fazla gol atma rekorunu egale ettim. Geçen sezonki Benfica maçındakş golümü de hesaba katarsak toplamda 5 golüm var. UEFA organizasyonlarında ise gol sayım 11 oldu ki burada da rekor 14 ile Oktay Derelioğlu'na ait. Görüldüğü gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Ricardo, Dragao'daki maçta taraftarlar sana büyük sevgi gösterisinde bulunmuşlardı. Porto, İstanbul'a geldiğinde de böyle mi olacak?

Profesyonel davranmam gereken maçlardan biri. Hissettiğim sevginin kafamı karıştırmasına izin vermemem gerekiyor. Porto ve Beşiktaş mezara kadar destekleyeceğim iki kulüp. Ama ben profesyonelim. Porto'nun kazanmak istediğini biliyorum ama ben de kazanmak istiyorum. O yüzden takımım için her şeyimi vereceğim. Ama bu Porto'ya olan sempatim ve saygımı kaybedeceğim anlamına gelmiyor.

Bu takımda oynadığım müddetçe her şeyimi vereceğim. Taraftarlar bana her zaman için çok iyi davrandı. Bana inandılar. Onların bana karşı göstermiş oldukları sevgi, saygı ve takdirden dolayı mutluyum. Sahada onları mutlu etmek için her şeyimi vereceğim çünkü bunu hak ediyorlar.

Cenk, 2014'te Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a geldikten sonra zamanının büyük bölümünü yedek kulübesinde geçirdin. Bu süreçte hiç ayrılmayı düşündün mü?

Hiçbir zaman başka bir takımın ana forveti olmayı düşünmedim. Her zaman çok çalışıp, yarışıp as forvet olmak istedim. Beşiktaş her zaman aklımdaydı. Adım üç büyüklerin hepsiyle anılsa da ben Beşiktaş'ı seçtim. İyi ki de öyle yapmışım. Slaven Bilic döneminde çok fazla forma giyemedim. Ama kenardan geldiğimde de golümü atıyordum. Kendimi çok geliştirdim. Demba Ba ve Mario Gomez gibi iki harika forvetten çok şeyler öğrendim. İkinci yılımda daha fazla süre almaya başladım. Bu sezonla birlikte kendimi iyice kanıtladım ve ilk 11'in değişilmezi oldum. Geçen sezon 42 maçın 34'üne ilk 11'de başlamıştım. Bu sezon her maçta forma giymek istiyorum.

Ricardo geçmişte birçok büyük takımda oynayıp inişler çıkışlar yaşadın. Geriye dönüp baktığında neler hissediyorsun?

"Mutlu. Büyük kulüplerde mücadele etme fırsatı bulduğum, harika yıldızlarla beraber oynadığım için mutluyum. Hepsi bu. İşimi yapmaya devam edeceğim. Futbolu bıraktığımda başım yukarıda olacak.

Her zaman futbol için her şeyimi verdim çünkü hayatta neye sahipsem bu futbol sayesinde oldu. Severek yaptığım bir iş. Ama ne yazık ki futbolda sizi aşağıya çekmek isteyen birçok insan bulunuyor. Aynı zamanda televizyon ekranlarına çıkıp futboldan anladığını iddia eden ve bizleri eleştiren insanlarla mücadele etmemiz de gerekiyor. Sonuçta profesyoneliz."

Son 16'dan sonrası için ne düşünüyorsun?

Cenk: "Yüksekten uçmak iyidir ama böylesine bir turnuvada pek de akıllıca değil. Maç maç bakmak daha iyi. Gruba lider bitirmek istiyoruz. Sonrasında maç maç bakacağız."

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki