Dalgakıran Japonlarla Ortak Olacak ABD’de ise merkez Kuracak

Beşiktaş eski yönetim kurulu üyesi Adnan Dalgakıran, Japonlarla ortak olacak ve ABD’de merkez kuracak.
Haberin yayılanma tarihi:11 Ekim 2016, Salı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye yönelik not indirimleri ve görünümlerindeki değişikliklere, 15 Temmuz sürecinin de eklenmesiyle gözler yabancı yatırımcıların alacağı pozisyonlara çevrildi. Bu süreçte perakende olumsuz etkilenirken, asıl önemli olan sanayi pek etkilenmişe benzemiyor. Bunun en güzel örneği ise Japonya’dan gelen bir yatırım haberi oldu.

Japonya’nın en önemli sanayi ve altyapı şirketlerinden Ishikawajima-Harima Heavy Industries yani küresel adıyla IHI Coorperation, 2 yıldır sürdürdüğü görüşme trafiğini tamamladı ve Türkiye’de yatırım kararını aldı. Uçak motorlarından çelik köprülere, otomotiv sanayisinden gemiciliğe geniş bir alanda çalışan Tokyo merkezli IHI, Türkiye’ye ise kompresör fabrikası kuracak.

Türkiye, 6'ncı ülke oluyor

Bu alanda sektörün en önemli firmalarından Dalgakıran Makina ile ortaklık kararı alan Japon devinin kuracağı fabrikanın yüzde 51’i IHI’nin olacak. Haberi Japon şirketin web sitesinde de yayınlanan haberde Adnan Dalgakıran’ı şu açıklamaları yaptı. “Turbo jeneratör üretimi yapacak fabrikanın dünyada birkaç örneği var. Çin, ABD, Güney Kore, Japonya ve Almanya’da üretilen bir ürün. Türkiye, 6’ncı üretici ülke olacak. Yüksek teknoloji içeriyor ve bizim için de ülkemiz için de büyük bir şans” dedi.

İlk yatırım 15 milyon dolar

Dilovası’nda 10 bin metrekarelik alana kurulacak fabrika, gelecek yıllarda da hem alanını hem de üretim kapasitesini artıracak. Yılda 300 adetlik üretim planladıklarını kaydeden Dalgakıran’ın verdiği bilgilere göre ilk etaptaki bu yatırımın bütçesi 15 milyon dolar olacak. Sadece iç pazara değil, Avrupa, Rusya, Ortadoğu’yu kapsayan bölgeye ihracat yapmayı da hedefleyen yeni tesisin kuruluş aşamasını anlatan Dalgakıran, yatırım sürecinin 2014’te başladığını söyledi. Dalgakıran, “Türkiye’yi çok yakından tanıyorlar. Haliç, Fatih Sultan Mehmet, Osmangazi köprülerinin inşaatında IHI vardı. Türkiye’ye en az bizim kadar güveniyorlar” dedi.

'ABD için 2.5 yıldır çalışıyoruz'

 “ABD’ye açılıyoruz..

.” 2.5 yıldır Amerika Birleşik Devletleri pazarını yakından takip ettiklerini söyleyen Dalgakıran, bu pazarın standartlarının farklı olduğunu, Ar-Ge merkezinde ürettikleri özel ürünleriyle ihracat gerçekleştirdiklerini anlattı. Dalgakıran, “Kuzey Carolina bölgesinde bir merkez kurduk” dedi.

Kerim Ülker / dunya.com

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki