Denetleme Kurulu Başkanı Beşiktaşlıların Aklı İle Dalga Geçiyor!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni Hakan ÖNCÜL’ün ‘BJK Denetleme Kuruluna Denetçi Lazım’ başlıklı son yazısının ardından kurul başkanı Feyyaz TUNCEL’in icraatları, Kongre ve Divan üyeleri tarafından sorgulanmaya devam ediyor...
Haberin yayılanma tarihi:29 Kasım 2019, Cuma

'ORMAN DÖNEMİNDE SESİ ÇIKMADI!'

Son 24 saat içerinde Duyduk Mu & Medya Kartalı ekibini telefon ve mesaj yağmuruna tutan BJK Divan ve Kongre üyeleri, özellikle 7.5 Yıllık Fikret ORMAN döneminde ses yükseltmeyen BJK Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz TUNCEL’e tepkilerini dile getirdiler.

‘Rapor Değil Saçmalık’

Beşiktaş JK Denetim Kurulunun hazırladığı 16 Maddelik raporun 5. Maddesinde ‘Borca Bataklık’ tabirinin yer almasını değerlendiren BJK üyeleri ‘Borca battığımızı’ herhalde Feyyaz TUNCEL yeni fark etti. 431 Milyon TL ile Fikret ORMAN’ın devraldığı borcu 9-10 katına çıkarırken tekbir uyarısını duyamadık. Ahmet Nur ÇEBİ ve ekibi daha geleli bir ay oldu. Bu uyarının zamanlaması manidar. Denetleme Kurulu Başkanı ve ekibinin ne yapmaya çalıştığını anlayamadık’ dediler.

Toplu Aidat Ödeme Konusu Arap Saçı

Divan Kurulu toplantısı öncesi üyeler için hazırlanan raporun açılık ve bilgilendirmekten çok uzak olduğuna da değinen Siyah-Beyazlı camia, toplu aidat ödemeler konusunda Mahkeme kararlarına rağmen bilgilendirmekten kaçınan Denetim Kurulu ve Başkanının Beşiktaş’ın menfaatlerine hizmet etmekten çok uzaklaştığının altını çiziyor.

11. Madde Ne Diyor?

İşte; Toplu aidat ödemlerine değinilen 11. Madde (Anlayan Beri Gelsin)

Denetim kurulumuz, toplu aidat ödemeleri konusuna ilişkin kamuoyunu yeterince aydınlatmış, sadece tespit yapıp bırakmamış, yapılan aidat ödemelerinin mevzuat kapsamında herhangi bir engeli olmadığını ve yasal olarak uygun olduğunu ancak, bu kadar kişinin bu kısa süre içerisinde nakit olarak aidat ödemesinin teknik olarak mümkün olmaması nedeni ile içerik ve etik bakımından tedbir gerektirebileceğini belirterek raporunu sonuca bağlamıştır.’’ denilmişti.

O Zaman Denetim Kuruluna Soralım;

(TEKNİK RAPORA TEKNİK SORULAR)

Tüzüğün 10/E bendine göre; ‘’üyelikte 5 (beş) yılını dolduran her bir üye, 1 (bir) takvim yılı içinde en fazla 10 (on) aday üyeyi takdim edebilir.’’ hükmü var. 

‘Yaptığımız incelemeler sonucunda önemli bir Tüzük ihlali ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bilindiği üzere Tüzüğümüzün 10. maddesinin e bendi açık ve net bir şekilde “üyelikte 5 (beş) yılını dolduran her bir üye, 1 (bir) takvim yılı içinde en fazla 10 (on) aday üyeyi takdim edebilir” demektedir. Ancak Tüzüğün emredici bu hükmüne rağmen 2013 ve 2014 yıllarında yapılan yeni üye önermelerinde birçok üyemiz bu rakamın çok üzerinde önermede bulunmuş olup bu üyelerimiz arasında Yönetim Kurulu ve Sicil Kurulu üyeleri de bulunmaktadır. Tüzük maddesinin bu şekilde ihlali Denetim Kurulunun kabul edeceği bir husus değildir.’’ tespitini 2014 4.dönem raporunda Denetim Kurulu yapmadı mı?

BJK’nın Bankalarda Ne Kadar ‘Rehin’ Hissesi Var?

Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz TUNCEL’in hiçbir rapor ve toplantıda üyeleri aydınlatmadığı BJK’nın bankalarda ki ‘REHİN’ olarak verilen hisselerinin son durumu ise tam bir muamma. 

Yeni denetim kurulu raporunda  %7,5 hissenin rehinli olduğu bilgisine yer verilmiş. Daha önceki yayınlanan ve medyada sıkça yer bulan Denizbank’a ‘Rehin’ verilen %5 hisse geri alındı mı? Alınmadıysa yeni verilen hisse rehiniyle birlikte kulübün toplam %12,5 hisse rehini mi bulunmaktadır? Kısacası BJK’nın Banlarda ne kadar ve nerede ‘Rehin’ hissesinin olduğunu hiçbir Kongre ve Divan üyesi bilemiyor

KARADENİZ’E YAPILAN AYAK OYUNLARI VİCDANLARI YARALADI

‘BJK’nın borcu 2 MİLYON TL’ açıklamasını yaptığı için, Divan Kurulu eski Başkanı Yalçın KARADENİZ’i şikâyet ederek ceza almasına sebep olan Feyyaz TUNCEL’i üyeler kendi vicdanlarında mahkûm ettiler bile. Konu ile ilgili tek bir açıklama dahi yapmayan Denetim Kurulu Başkanı Tuncel’in, bugünkü toplantıda açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu...

DUYDUK MU? (Özel Haber)   

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki