DERBİNİN 'SABIKALI' HAKEMİ!

Süper Lig'in 13. haftası, Galatasaray - Beşiktaş derbisine sahne olacak...
Haberin yayılanma tarihi:03 Kasım 2022, Perşembe

TFF'den Yapılan Açıklamada Derbiye Hakem Olarak Halil Umut Meler'in Atandığı Belirtildi

Galatasaray - Beşiktaş derbisine Halil Umut Meler'in atanması, Beşiktaşlı taraftarların büyük tepkisini çekti. Zira Meler, Beşiktaş'ın çifte şampiyonlukla tamamladığı 2020-2021 sezonunda Beşiktaş'ın "maçlarımıza istemiyoruz" açıklamasına rağmen dönemin MHK'si tarafından iki hafta üst üste Beşiktaş maçına verilerek tarihe geçmişti. Lig ve kupa şampiyonluğuyla noktalanan 2020-2021 sezonunda yine Beşiktaş karşıtı yönetimiyle dikkat çeken Meler Beşiktaş yönetiminin tepkisine maruz kalmış ve kendisi hakkında ismini de vererek "Halil Umut Meler'i maçlarımıza istemiyoruz" açıklaması yapılmıştı. Dönemin MHK'si, Beşiktaş'ın bu açıklamasından sadece 1 hafta sonra Meler'i tekrar Beşiktaş maçına vererek eşi görülmemiş bir uygulamaya imza atmıştı.

Bu sezon ise Beşiktaş'ın evinde oynadığı Başakşehir maçını yöneten Meler, o maçtaki hatalı kararlarıyla bir kez daha tepki toplamış, Beşiktaş'ın ilk yenilgisini alıp düşüşe geçmesinde büyük rol oynamıştı.

Beşiktaş ile böyle sıkıntılı bir geçmişi olan Meler'in, Galatasaray'ın hakem kararlarından bu denli dert yandığı günlerde Galatasaray - Beşiktaş derbisine verilmesi dikkat çekti. Daha önce hakem atamalarının algoritmayla yapıldığı söylenmişti. Beşiktaş taraftarı; ne zaman derbi yahut zirve yarışını yakından ilgilendiren bir maç olsa algoritmanın devreye girip o maça Halil Umut Meler'i atamasının sebebini merak ediyor. Ayrıca üç büyüklerin Halil Umut Meler'in yönettiği maçlarda aldığı sonuçlar da dikkat çekiyor.

Halil Umut Meler'in yönettiği Fenerbahçe maçlarında sarı lacivertli ekibin 28 maçta 17 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 galibiyetle yüzde 60'lık bir galibiyet yüzdesi tutturduğu görülüyor.

Meler'in görev aldığı Galatasaray maçlarında sarı kırmızılı ekibin 17 maçta 12 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetlik üstün performansı ve yüzde 70'lik galibiyet yüzdesi dikkat çekiyor.

Halil Umut Meler'in Beşiktaş istatistiği ise neden Beşiktaş maçlarına istenmediğini ortaya koyuyor. Yönettiği 20 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Beşiktaş, yüzde 35'lik galibiyet yüzdesiyle Meler'den en kötü etkilenen takım olarak göze çarpıyor. Halil Umut Meler atamasına Beşiktaş yönetiminin bir hamle ya da açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Duhuliye

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki