Dev Derbi İçin Nefesler Tutuldu!

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftası bugün Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne olacak.
Haberin yayılanma tarihi:25 Şubat 2018, Pazar

Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayacak olan derbi maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Atiker Konyaspor deplasmanında sarı kart gören Pepe ve Anderson Talisca, kritik derbide forma giyemeyecek. Öte yandan siyah-beyazlı takımda Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Adriano Correia ile Gary Medel, derbide sarı kart görmeleri halinde Trabzonspor ile oynanacak mücadelede takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe'de ise sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım, derbide forma giyemeyecek. 

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ: Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Gary Medel, Dusko Tosic, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Ryan Babel, Vagner Love 

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Mauricio Isla, Roman Neustaedter, Luis Neto, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Nabil Dirar, Aatıf Chahechouhe, Giuliano, Jose Fernandao

Bu kritik karşılaşma öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 5-0 mağlup olan Beşiktaş'ın 41 puanı bulunyor. Haftaya 44 puanla 3. sırada giren Fenerbahçe, 4. sıradaki Beşiktaş'ın 3 puan önünde bulunuyor.

İki takım arasında son 25 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi. Rekabette 22'si Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası, biri de TFF Süper Kupa olmak üzere son 25 randevuda öne geçen takım, sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda skorda öne geçen taraf 17 kez kazandı, 5 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Miroslav Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi.

2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Moussa Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

Beşiktaş'ın 2016-2017 sezonu başında Fenerbahçe'den transfer ettiği Gökhan Gönül, sarı-lacivertli ekip ile oynayacakları derbi maçta görev alması halinde 3. dalyasını eski takımına karşı yapacak.

Saha kenarında Güneş-Kocaman rekabeti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş, 16'sı Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 19 kez takımlarının başında karşı karşıya geldi.

Söz konusu maçlarda Kocaman'ın ekipleri 8 galibiyet elde etti. Şenol Güneş ise Kocaman'a karşı saha kenarında 6 kez galibiyet sevinci yaşadı. Tecrübeli iki teknik adamın başında bulunduğu takımlar 5 maçta da berabere kaldı.

Aykut Kocaman, Malatyaspor, Konyaspor ve Fenerbahçe, Şenol Güneş ise Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemlerde birbirleriyle rakip oldu.

Kocaman ve Güneş ilk kez, 23 Ocak 2005'te Türkiye Kupası maçında teknik adam olarak karşı karşıya geldi. Bu maçta Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor, Kocaman'ın ekibi Malatyaspor'u 2-0'la geçerek tur atladı.

İki teknik adam, 13 yıl önce başlayan saha kenarındaki rekabette, 20. randevuya 25 Şubat'ta Dolmabahçe'de çıkacak.

Güneş'le derbilerde 6 galibiyet

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde oynadığı 12 derbinin 6'sını kazandı.

Söz konusu derbilerde Beşiktaş, üçer beraberlik ve yenilgi aldı.

Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında 7 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik elde etti. Beşiktaş, Güneş döneminde sarı-lacivertlilere 3 maçı ise kaybetti.

Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde Galatasaray'a hiç yenilmedi. Siyah-beyazlılar, tecrübeli teknik adamla Galatasaray derbilerinde 4 galibiyet alırken, bir maç ise beraberlikle sona erdi.

Kocaman'ın 20. derbisi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kariyerinin 20. derbisine çıkacak.

Sarı-lacivertlileri 2010-2013 yıllarında çalıştırdıktan sonra tekrar bu sezon başına geçen Kocaman, Fenerbahçe'nin başında 19 derbide takımıyla 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Kocaman, Fenerbahçe'nin başında Beşiktaş'a karşı 9 derbide sadece 2 kez kaybetti. Tecrübeli teknik adam yönetiminde sarı-lacivertliler, Beşiktaş karşısında 5 galibiyet alırken, 2 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-lacivertliler, Kocaman'la Galatasaray'a karşı çıktığı 10 derbide ise 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı, 3 kez sahadan yenik ayrıldı.

Fenerbahçe 16, Beşiktaş 8 maçta öne geçti

İki takım arasındaki son 25 karşılaşmada Fenerbahçe 16, Beşiktaş 8 maçta ilk golü atarak öne geçti, sadece bir müsabaka golsüz bitti.

Sarı-lacivertliler, öne geçtikleri maçların 13'ünü kazanırken, 2'sini beraberlikle tamamladı. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında öne geçtiği bir karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş ise rakibi karşısında öne geçtiği 4 karşılaşmayı kazandı. Siyah-beyazlı ekip, ilk golü attığı 3 maçta eşitliği bozamazken, bir maçta puan alamadı. 

Beşiktaş, bu sezon öne geçtiği 14 maçın 10'unu kazandı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon öne geçtiği 14 maçın 10'unu galibiyetle tamamlama başarısı gösterdi.

Siyah-beyazlı takım, ligde ilk golü bulduğu 14 karşılaşmada 4 kez rakiplerinin eşitliği sağlamasına engel olamadı.

Bu sezonki 2 lig maçında rakip fileleri havalandıramayan ve bu karşılaşmalardan 0-0 beraberlikle ayrılan Beşiktaş, kalesinde ilk golü gördüğü 6 karşılaşmada galibiyet almakta zorlandı. Rakiplerinin attığı ilk gole rağmen sadece bir kez skoru lehine çevirebilen siyah-beyazlı ekip, 2 maçta ise beraberliği sağlayabildi. Beşiktaş, ilk golü yediği 3 karşılaşmayı ise yenilgiyle tamamladı.  

Beşiktaş'ın Dolmabahçe performansı

Bu sezon ligde sahasında 10 maça çıkan siyah-beyazlılar, hiç mağlup olmadı.

Sahasındaki lig maçlarında 7 galibiyet ve 3 beraberlik alan Beşiktaş, bu sezon topladığı 41 puanın 24'ünü Vodafone Park'taki müsabakalardan elde etti.

Beşiktaş, ligin geride kalan bölümünde Galatasaray'la sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen iki takımından biri oldu. Siyah-beyazlı ekip, topladığı puan ve averaj bakımından ise en iyi iç saha performansı gösteren 3. ekip konumunda.

İçeride zor gol yiyor

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon iç saha maçlarında ligin en az gol yiyen ekibi olarak dikkati çekiyor. Sahasında yaptığı maçlarda 24 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise sadece 6 gol gördü.

Siyah-beyazlılar, sahasındaki Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor maçlarında kalesini gole kapatmayı başardı. Beşiktaş, bu sezon sahasında ağırladığı Bursaspor, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ve Kasımpaşa'dan birer gol yedi. Siyah-beyazlı ekip, Trabzonspor'un 2 golüne engel olamadı.

Vodafone Park'ın golcüsü Talisca

Beşiktaş'ın bu sezon iç sahadaki en golcü ismi Anderson Talisca oldu.

Siyah-beyazlı ekibin sahasında yaptığı 10 maçta 10 farklı futbolcu toplamda 24 gole imza attı. Bu futbolcular arasında 5 kez fileleri havalandıran Talisca, bu sezon Beşiktaş'ın iç sahadaki en golcü oyuncusu unvanını aldı.

Talisca'yı 4 golle Cenk Tosun, üçer golle Ryan Babel ve Dusko Tosic, ikişer golle Pepe, Alvaro Negredo ve Vagner Love, birer golle Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma ve Jeremain Lens izledi.

21 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe, Süper Lig'de 15 ve son 21 resmi karşılaşmayı kaybetmedi.

Ligde son 15 karşılaşmada yenilmeyen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise oynadığı 6 maçı da kazandı. Son mağlubiyetini geride kalan yıl 29 Eylül'de Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0'lık sonuçla yaşayan sarı-lacivertli ekip, daha sonra ligde oynadığı 15 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertliler, son 21 resmi maçta ise 15 galibiyet, 6 beraberlikle önemli bir seriye imza attı.

İki eksik

Fenerbahçe'de derbi maç öncesi iki eksik futbolcu bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım, yarın derbide forma giyemeyecek.

Sakatlığını atlatarak hafta içi antrenmanlara başlayan Martin Skrtel ise kadroda yer alacak.

Geçen hafta mide rahatsızlığı nedeniyle forma giyemeyen kaleci Volkan Demirel de yarın forma giyebilecek.

Öte yandan Fenerbahçe'de, İsmail Köybaşı ve Roberto Soldado sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Dirar 11'e, Valbuena kulübeye

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbi maçta Mathieu Valbuena'yı yedekte oturtup yerine Nabil Dirar'ı oynatmayı planlıyor.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor karşısında Valbuena'yla sahaya çıkan Kocaman, bu hafta Fransız yıldızı kenarda bekletecek. Valbeuna'nın yerine, Süper Lig'de ilk kez geçen hafta yedek oturan Dirar'ın ilk 11'de olması bekleniyor.

Kocaman, rahatsızlığı geçen Volkan Demirel'i de Carlos Kameni'nin yerine kaleye geçirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sarı kart cezalısı Hasan Ali'nin yerine ise İsmail Köybaşı oynayacak.

Son 9 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son 9 derbiyi de kaybetmedi.

Ligde son derbi yenilgisini 27 Eylül 2015'te Beşiktaş karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra Galatasaray ve Beşiktaş'la oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, yarın karşılaşacağı Beşiktaş'a karşı ise oynadığı son 5 resmi maçı da kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, son 5 derbide rakibine karşı 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Vodafone Park'ta yenilgisi yok

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Park'ta yenilgi yüzü görmedi. Dolmabahçe'deki yeni statta iki maça çıkan sarı-lacivertliler, birer galibiyet ve beraberlik elde etti.

Beşiktaş'a 5 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe, ligde hafta sonu karşılaşacağı Beşiktaş'a karşı oynadığı son 5 resmi maçı da kaybetmedi.

Rakibine 27 Eylül 2015'te Süper Lig'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçta 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonra Beşiktaş'la ligde 4, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaştı.

Sarı-lacivertliler, bu derbilerde 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında oynadığı son 5 maç şöyle:

29 Şubat 2016 (Süper Lig): Fenerbahçe-Beşiktaş 2-0

3 Aralık 2016 (Süper Lig): Fenerbahçe-Beşiktaş 0-0

5 Şubat 2017 (Türkiye Kupası): Beşiktaş-Fenerbahçe 0-1

7 Mayıs 2017 (Süper Lig): Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1

23 Eylül 2017 (Süper Lig): Fenerbahçe-Beşiktaş 2-1

Trtspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki