DİKKAT! “Depremler Ana fayın Gerildiğini Gösteriyor”

Yalova açıklarında meydana gelen 4,4 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem İstanbul’da tedirginliğe neden oldu.
Haberin yayılanma tarihi:26 Haziran 2016, Pazar

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu, 1999 depreminden bu yana Marmara'nın deprem aktivitesinin değiştiğini belirterek, “Depremler ana fayı gerildiğini gösteriyor” dedi.  

Marmara Denizi'nde dün sabah merkez üssü Yalova açıkları olan 4,4 ve 3.0 büyüklüğündeki iki deprem İstanbul’da da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin odak derinliğinin yaklaşık 7 km olduğunu açıkladı.

KÜÇÜK DEPREMLER NORMAL 

İ.Ü Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: "Aynı bölgede bu depremlerin öncüsü kabul edebileceğimiz 2 küçük deprem daha oldu. Bu depremler, 7'inin üzerinde kırılma beklediğimiz fay üzerinde değiller. Bu nedenle kendi başına oluşmuş bir deformasyon olarak bakabiliriz." "1999 depreminden bu yana Marmara'nın deprem aktivitesi değişti ve zaman zaman küçük çapta depremler yaşanmaya başlandı. Bu da büyük depremin beklendiği ana fayın ne kadar gerildiğini gösteriyor. Böyle depremler zaman zaman yaşanabilir. Etkinlik bazen artar bazen azalır."

BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Atilla Ansal: "Türkiye'de bu boyutta depremler her zaman ve her yerde olabilir. Bu tarz büyüklüklerdeki depremlerin beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği ise bilimsel olarak kanıtlanamaz." "Diğer yandan beklenen büyük depremle ilgili olarak, vatandaşların yapabileceği çok fazla bir şey yok. Bu konuda belediyelerin ve inşaat sektörünün rolü çok önemli." dedi.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki