Dorukhan'ın Performansı Serie A'ya Yeter Mi?

Geçtiğimi sezon yaptığı çıkışla Beşiktaş'ın değişilmezi olan Dorukhan Toköz, transferin gözde ismi oldu. OPTA genç oyuncuyu analiz etti...
Haberin yayılanma tarihi:03 Temmuz 2019, Çarşamba

Beşiktaş'ta formayı aldığı günden bu yana bırakmayan ve takımın as oyuncularından biri olan Dorukhan Toköz, Türkiye Milli Takımı'na kadar yükselerek 2019'un en iyi çıkış yapan oyuncuları arasında ilk sıralarda yer aldı.

23 yaşındaki oyuncu bu performansıyla transfer döneminde de adından sıkça söz ettiriyor.

Özellikle Serie A kulüplerinin radarına giren Dorukhan'la Udinese, Sassuolo, Genoa gibi kulüpler ilgileniyor.

OPTA, Dorukhan'ın geçtiğimiz sezonki performansını masaya yatırdı. Süper Lig'de 20 maçta sahne alan Dorukhan, 3 gol ve 4 asistle oynadı. Hiç şüphesiz ki sezon başından bu yana kesintisiz oynasaydı bu rakamlar en az 1-2 sayı artacaktı ki Dorukhan gibi orta sahada mücadelesiyle öne çıkan bi oyuncu için gayet iyi rakamlar. Genç oyuncu girdiği ikili mücadelelerin de yarısından fazlasını kazanmayı başardı. Dorukhan ikili mücadeleler sonrası % 53,5 ortalamayla ayakta kalmayı bildi. Ayrıca 11 sahipsiz topu da kazanarak takımının topa sahip olmaını sağladı.

Dorukhan'ın isabetli pas oranı ise %76,9 olarak kayıtlara geçti.

Şenol Güneş'in gelmesiyle Türkiye Milli Takımı'nda da kendine yer bulan Dorukhan, 5 kez ay yıldızlı formayı giyerken 1 gol kaydetti.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki