Dünyanın En İyi Taraftarı Beşiktaş’ta!

Everton'ın yıldız forvet oyuncusu Cenk Tosun, çok özel açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:11 Kasım 2018, Pazar

Gaziantepspor'da yakaladığı çıkışın ardından Beşiktaş'a gelen ve Siyah Beyazlı ekipte dört dörtlük bir iş etiğiyle basamakları tırmanan 27 yaşındaki forvet oyuncusunun azmi, her Türk futbolcuya örnek olması gereken türden bir azim.

Demba Ba ve Mario Gomez gibi dünya çapında iki yıldızın yedeği olmasına rağmen, bundan hicap duymak yerine kendisini geliştiren Cenk, 2016-17 sezonunun tamamı ve 2017-18 sezonunun ilk yarısındaki performanslarını biraz da buna borçlu. "Benim için en özel şampiyonluk 2016-17'dekiydi çünkü onda daha çok oynadım." diyor Cenk Tosun. Haklı. 

Everton'da da benzer bir süreçten geçiyor Cenk. Sam Allardyce'tan sonra Marco Silva'ya geçiş onun için oldukça keskin oldu. Richarlison’un müthiş formu yüzünden bu aralar ilk 11’de yer bulamasa da pes etmiyor ve çalışmaya devam ediyor. 

Geçen senenin ikinci yarısında Everton’da en çok gol atan isimdin. Premier Lig’e çok çabuk bir şekilde adapte olduğunu düşünüyor musun?

Tabii ilk aylar kolay olmadı. Farklı bir ligden geliyorsun, farklı bir kültürden geliyorsun. Ama sonrasında çabuk uyum sağladığımı söyleyebilirim. Sonlara doğru çok açıldım ve iyi goller de attım. Sizin de dediğiniz gibi, geçen sene ikinci devrede en çok gol atan bendim bizim takımda.

Goodison Park ile Vodafone Park’taki atmosferi nasıl karşılaştırırsın?

Burada çok iyi bir atmosfer var. Çok köklü bir kulüp. Atmosfer çok güzel. Ama Beşiktaş’ta çok farklıydı her şey. Dünyanın en iyi taraftarı Beşiktaş’ta diyebilirim. Bunu her tarafta söylüyorum. Ama Everton taraftarıyla Beşiktaş taraftarı birbirlerine benziyorlar. Burada daha fazla aktivite gibi görülüyor. Adam çocuğunu alıyor, sabahtan çıkıyor geliyor stadında yemeğini yiyor, birasını içiyor sonra maça geliyor. Maçtan sonra eğleniyor. Bütün gününü o güne harcıyor. Bir de burada kendi şehirlerindeki takımları seviyorlar. İngiltere’de bunu çok seviyorum. Hangi şehirde oturuyorsan o takımı destekliyorsun. Çok hoşuma gidiyor.

Merseyside derbisini Türkiye’deki derbilerle karşılaştırınca ne farklar ya da ne benzerlikler olduğunu söylersin?

Gerçekten çok güzel bir derbi, dünyanın en büyük derbilerinden bir tanesi. Türkiye’de de çok derbiye çıktım. Burada da Liverpool derbisine çıktım. İkisi de çok heyecanlı derbiler. İkisinde de şehir duruyor. İstanbul’da da Galatasaray’a ve Fenerbahçe’ye karşı oynadığında şehirde çok farklı bir hava oluyordu. Burada da öyle. Sokaklarda mavi ve kırmızı renkler görebilirsin. Bizim için çok özel bir gün.

Türkiye’de bazen [futbolun] spor olduğu unutuluyor. Bazı derbilerde hem saha içinde hem de saha dışında çok kötü olaylar oluyor. Burada öyle değil. Liverpool ve Everton taraftarı yan yana maç seyredebiliyor. Statların arası da çok yakın. Hiç olay olduğunu görmedim. Önceden de izliyordum çünkü. Geçen sezon bizim maçta da bir olay olmadı. Herkes tokalaştı, içeri girdi. Bazen Türkiye’de bunun bir spor olduğu unutuluyor. Biz duygusal insanlar olduğumuz için, Türkler. İkisinde de atmosfer çok güzel ama burada o işe daha profesyonel bakılıyor.

Premier Lig ile Süper Lig’i karşılaştırırsan, nasıl farklar olduğunu söylersin?

Burada futbol daha hızlı oynanıyor. Onu izlerken de zaten çok fark ediyordum, buraya varınca yine fark ettim. Top hiçbir zaman durmuyor. Taç olmasa oyun durmayacak. Hakemler de buna müsaade ediyor. Bazen kemik sesleri duyuyorum. Burada daha sert ve hızlı bir futbol oynanıyor. Türkiye’de daha tekniğe dayalı bir futbol oynanıyor. İkisinin farkı bunlar diyebilirim.

Aslında daha fiziksel düşünürsün Süper Lig’i. Sorsalar, dışardan daha fiziksel gelir…

Bence burası daha fiziksel bir lig. Çok fizikli futbolcular var. Çok sert oynayan futbolcular var. Haftada iki üç kere, mecburi, bizi salona sokuyorlar. Türkiye daha tekniğe dayalı. Burası güce dayalı.

Temponun artması bir forvet olarak seni zorluyor mu?

Tabii ilk başlarda kolay olmadı, Türkiye’den gelip buraya hemen uyum sağlamak. Ama idmanları yiyince vücudum ister istemez alıştı tabii. İyi oldu.

Ryan Babel’le hâlâ konuşuyor musun?

Tabii.

En iyi arkadaşlarından biriydi. Aranızdaki ilişkiyi de soracağım. Çok yakın olduğunuz, her golden sonra birlikte sevinmeniz çok konuşuldu.

Bir özel sevincimiz vardı bizim. Gerçekten güzel anılarım var Beşiktaş’ta. Babel de o anıların içinde. Beşiktaş’ta çoğu futbolcuyla, daha fazla yerlilerle, haftada bir olsun, haftada iki olsun konuşuyoruz. O bağın hiçbir zaman kopacağını sanmıyorum. Çok güzel anılarım oldu Beşiktaş’ta.

Türkiye’de üç büyükler sezona çok iyi başlamadılar. Bir yandan rekabetçi bir lig olduk. Geçen sezon da son haftalara kadar devam eden bir yarış vardı. Bu konudaki yorumun nedir?

Artık eskisi gibi üç tane takımın domine ettiği bir lig yok. Bu çok güzel bir şey bence. Üçünden biri şampiyon oluyordu ya da Trabzonspor oluyordu. Artık öyle değil. Başakşehir olsun, Bursaspor olsun, bu takımlar büyük takımları zorluyorlar. Başakşehir birkaç yıldır göze hoş gelen bir futbol oynuyor. Hak ettikleri yerdeler. Böyle devam ederlerse şampiyonluğun da en büyük adayı Başakşehir.

Goal

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki