En Pahalı Yedek Mitrovic!

Beşiktaş, Avrupa’da oynattığı 8 oyuncuya bonservis bedeli ödemedi...
Haberin yayılanma tarihi:15 Kasım 2017, Çarşamba

Siyah-beyazlılar, Devler Ligi’ndeki 4 maçta bonservisine 18.4 milyon Euro ödediği oyuncularla 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. 

Monaco 231, Leipzig 121, Porto ise 75 milyon Euro harcayıp yine de geride kaldı.

Mali çöküşün ardından başlayan FEDA dönemiyle yeni bir akım yaratan ve iki sezon üst üste şampiyon olan kadronun temellerini atan Beşiktaş, son yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde adından çok söz ettirdi.

Az para harcayarak, düşük maaş ödediği bir futbolcu grubuyla özlenen başarıların peşinde koşan siyah-beyazlıların yaptıkları, Devler Ligi'ndeki rakipleriyle karşılaştırıldığında çok daha iyi şekildeanlaşılıyor.

Kara Kartal'ın 10 puan topladığı gruptaki takımların bonservis harcamaları buna en büyük örnek.

EN PAHALISI, YEDEK MİTROVİC

Beşiktaş, 3 galibiyet-1 beraberlik yaşadığı Monaco, Porto ve Red Bull Leipzig takımlarına karşı oynattığı 17 futbolcuya toplam 18.4 milyon Euro bonservis ödedi. Söz konusu futbolcular arasında enpahalı isim 4.2 milyon Euro harcanan Matej Mitrovic'ti ki o da bir kez yedekten oyuna dahil oldu. Bununla birlikte siyah-beyazlılar, Devler Ligi'nde sahaya sürdüğü tam 8 oyuncusuna tek kuruş bonservis vermedi. Bunlar arasında 4 gollü Cenk Tosun ile Pepe, Babel ve Fabri gibi başarılı isimler de var.

GRUPTAN ÇIKARSA 6 MİLYON DAHA

2 puanlı Monaco, Beşiktaş'a karşı çıktığı iki maçta oynattığı 18 futbolcusuna toplam 231 milyon Euro bonservis ödedi. RB Leipzig de siyah-beyazlılardan kat kat fazla para harcadı. Alman ekibi,oynanan tek maçta sahaya sürdüğü 14 futbolcuya 121 milyon Euro bonservis verdi.

Porto ise grupta Beşiktaş'tan sonra en az harcayan takımdı ancak onların kasasından da 14 isme 74.7 milyon Euro çıktı. Beşiktaş, 5 milyon Euro performans primine 6 milyon Euro da gruptan çıkma ‘bonus'u eklerse başarısını taçlandıracak.

Sözcü Skor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki