Enseyi Karartmak Yok

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:14 Nisan 2017, Cuma

BEŞİKTAŞ, son derece güvenli ve olgun bir oyunla başladı maça. Şenol Güneş, takımının oyun gücünün nereden geldiğini biliyor ve orta alanda Atiba-Oğuzhan-Talisca üçgenini bozmadı. Savunmayı düşünen bir kurgu ile sahaya çıkmadı. Quaresma’nın yokluğunda Adriano’yu sol önde kullandığı için Tosiç’i stoperden alıp sol bekte oynattı. Ancak bu kez de Mitroviç-Marcelo ikilisi iyi bir uyum yakalayamadı ve aksadı. Şenol Güneş ise Tosiç’i stopere; Adirano’yu sol beke çekerek ideal savunma 4’lüsüne döndü ve savunmadaki sorunları çok çabuk tamir etti. 

HÜCUMDA ise ilk 25-30 dakika iyi pas yaptık. Talisca’nın harika pasıyla Babel golle buluştuktan sonra duran toplardan Marcelo ile 2 kez daha gole yaklaştık. Ancak devrenin sonlarına doğru özellikle de Cenk yorulduktan sonra hiç top tutamamaya başladık. 

2. yarıda ise ilginçtir Şenol hoca içeriye 1-0 giren takımı bozmadı ve savunmanın önünde Mitroviç’le devam etti. Ancak bu karar ilk yarının son bölümünde olduğu gibi pas yapmamızı engelledi. Babel dışında topu hiç rakip yarı alana taşıyamadık ve baskı yedik. 60 dakika mükemmel oynayan Oğuzhan da yorulunca orta alanda top kayıplarımız arttı. Ancak Lyon, Fekir ve Lacazette ile girdiği net pozisyonlardan sonuç alamadı. 
 
LYON kırılgan bir takım ve işler oyunda iyi gitmediği zaman baskıyı kaldıramıyor. Ayrıca stoper kalitesi de çok düşük. Bu takıma İstanbul’da da gol atarız ancak Marcelo’nun cezalı olması savunmada işimizi güçleştirebilir. 

AH FABRİ AHH 

ADRIANO ve Babel maç boyunca çok iyi oynadılar. Tosiç tek bir hatası dışında savunmada iyi ayakta kaldı. Gökhan Gönül çok efor sarfetti. Talisca ilk yarı, Oğuzhan ise 60 dakika kaliteli işlere imza attılar. Marcelo ve Atiba bile baskı yediğimiz dakikalarda çok bocaladı. Kabul etmek gerekir ki özellikle 2. yarıda şans bizden yanaydı ancak zorluk düzeyi böylesine yüksek bir deplasman maçında acı çekmeden de istediğinizi alamazsınız. Beşiktaş buna çok yaklaşmıştı fakat Talisca’dan seken bir pozisyon ile gelen basit bir ilk gol ve ardından Fabri’nin inanılmaz hatası ile gelen 2. gol bizleri kahretti. 2. yarıdaki kötü oyuna rağmen maçı 1-0 veya en kötü 1-1 bitirebilirdik. Rövanş için bu skor kötü değil ama çok daha fazlası da olabilirdi. 
 
Tecrübeli İspanyol hakem Lahoz çok iyi bir yönetim gösterdi.

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki