Erzurumspor’da Sahtekarlık ve Dolandırıcılık Davası!

Atilla Türker, BB Erzurumspor'daki sahtekarlık ve dolandırıcılık davasıyla ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir yazı kaleme aldı.
Haberin yayılanma tarihi:25 Ekim 2018, Perşembe

İşte belgeleriyle birlikte o yazı:

"Erzurumspor’da sahtekarlık ve dolandırıcılık davası! Önceki başkan Ali Demirhan hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda inanılmaz ağır iddialar var. İşte o belgeler...

Evet... İddialar inanılmaz ağır. Yenir yutulur cinsten değil.

Hemen belirteyim. Konu savcılık aşamasında olduğu için belli bir kapsam çerçevesinde olayı özetlemeye çalışacağım. Yorum yapmaktan kaçınacağım.

Soruşturmanın gizliliği açısından bazı hususlara sınırlı yaklaşacağım.

Konunun özü şu:

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Derneği, 2015-2017 döneminde kulüp başkanlığı yapan Ali Demirhan için resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlarından dolayı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mevzu şu şekilde başladı ve gelişti:

Ali Demirhan, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Derneği’nin 29 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı olağanüstü genel kurul sonucu yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Demirhan bu görevi 18 Haziran 2017’ye kadar sürdürdü.

Sonra ne oldu? Göreve gelen yeni yönetim, mali ve idari açıdan çok büyük bir inceleme başlattı.

Ardından da... Belge, bilgi ve tanıklar çerçevesinde düğmeye basıldı.

“HİLELİ DAVRANIŞLARLA ALDATTI...”

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Derneği tarafından, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda şu iddialara yer verildi:

-“Ali Demirhan’ın başkanlığı sona erdikten sonra kulübümüze yönelik olarak ardı arkası kesilmeyen icra takipleri başladı. Üçüncü şahıslara ne için verildiği belli olmayan senetler ortaya çıktı.”

-“Ali Demirhan’ın göreve geldiğinde kendisine verilen münferit temsil yetkisine dayanarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u hukuki dayanağı olmayan işlemlerle borçlandırdığı tespit edildi.”

-“Ali Demirhan’ın hileli davranışlarla Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Derneği’ni aldatan, haksız yere borç altına sokan, kendisine veya başkasına yarar sağlayacak özel evraklar ortaya çıktı.”

-“Kulübün mağduriyeti her geçen gün arttı.”

-“Haksız ve hukuki dayanağı olmayan senetler ve evraklar nedeniyle kulüp sürekli borçlu konumuna düşürüldü.”

PARALAR UÇMUŞ!

“Ali Demirhan’la ilgili ortada ne gibi belgeler var” diye soracak olursanız eğer... Suç duyurusunda yazılı döküm şu şekilde:

-“Antalyaspor’da 2 yıl öncesine kadar kulüp başkanlığı yapan Gültekin Gencer adına 350 bin lira tutarında 5 adet senet düzenlemiş olmasına karşın, Gültekin Gencer ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında herhangi bir mal ve hizmet alımının gerçekleştirilmediği saptandı. (Zaten Antalyaspor Kulübü de bu alışveriş çerçevesinde Gültekin Gencer hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu)

-“Sinan Gürsoy isimli şahsın banka hesabına 50 bin lira yatırıldığı tespit edilmesine karşın, yapılan inceleme sonucunda bu ödemeye konu herhangi bir mal ve hizmet alımı belirlenemedi.”

SEZER BRAVO... GERÇEKTEN BRAVO!

-“25’er bin Euro üzerinden toplamda 50 bin Euro tutarında 2 adet senet verilen menajer Sezer Bravo ile herhangi bir hizmet alımının gerçekleştirilmediği saptandı.” (Düşünebiliyor musunuz, menajer Sezer Bravo’ya senetler veriliyor ama ortada Sezer Bravo’nun yaptığı bir iş yok. Ve Sezer Bravo bu senetlerle kulübü icraya veriyor)

-“Yine Sezer Bravo’ya ait Bravo Menajerlik banka hesabına 50 bin lira yatırıldığı tespit edilmesine karşın, yapılan mali incelemede bu ödemeye konu herhangi bir mal ve hizmet alımı belirlenemedi.”

-“Kerem Gülsoy isimli şahsın banka hesabına 122 bin 523 lira yatırılmasına karşın, yapılan mali incelemede bu ödemeye konu herhangi bir mal ve hizmet alımı belirlenemedi.”

“ESKİ TARİHLİ BİR ÇOK PROTOKOL DÜZENLEDİ...”

Suç duyurusundaki ilginç bir iddia da aynen şöyle:

-“Ali Demirhan, temsil yetkisi sona ermesine rağmen, kulübün anteti ve kaşesi kullanılmaksızın kulüpten ayrılan eski oyuncular lehine eski tarihli bir çok protokol düzenleyerek kulübü borç altına sokmaya devam etti.”

SAHTECİLİK... DOLANDIRICILIK... GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA!

İddia şu:

-“Ali Demirhan’ın eylemleri TCK (Türk Ceza Kanunu) madde 207 Resmi Belgede Sahtecilik ve TCK 157-158 Dolandırıcılık suçları dışında TCK 155/2 Hizmet Nedeniyle Görevi Kötüye Kullanma suçunu da oluşturmaktadır.

Ali Demirhan, herhangi bir ticari karşılığı olmayan işlemler yaparak kulübü borçlandırdı ve zarara uğrattı. Bu sebeple soruşturmanın yapılarak cezalandırılması gerekir.”

ZEHİR ZEMBEREK BİR BASIN AÇIKLAMASI

Dahası var.

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Kulübü, bir süre önce Ali Demirhan hakkında yaptığı basın açıklamasında şu iddiaları paylaştı:

-“Kulübümüze kasıtlı olarak maddi ve manevi zarar veren malum şahsın (Ali Demirhan) tekrar bu kulübe başkan olma olasılığı bile şüphesiz telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır.

-Malum şahıs, nakde çevireceği vaadiyle kulüpten aldığı çekleri bir daha kulübe getirmedi, kendi hesabına kullandı.

-Bazı futbolcuların menajerleri olmamasına rağmen, transfer ettiği futbolcuların menajeri varmış gibi gösterip menajerlik şirketine ücret ödedi.

-Yönetim değişikliğinden sonra yetkisi olmamasına rağmen bazı futbolcularımız için geçmiş tarihli evrak tanzim ederek kulübümüzü maddi ve manevi olarak zor durumda bıraktı.

-Bazı kulüp başkanları adına, yine karşılığı olmayan yüklü miktarlarda senetler düzenleyerek kulübümüzü zor durumda bıraktı, ilgili senetler icra takibine konu edildi.

-Kulübümüzle sözleşmesi devam eden oyuncularla ilgili geçmiş tarihli fesih protokolleri düzenleyerek oyuncuların bedelsiz şekilde serbest kalmasına neden oldu.

-24 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da oynadığımız final müsabakası için Erzurum derneklerinden toplanan bilet paralarının büyük bir bölümünü kulübümüze teslim etmedi.

-Ve soruşturma dosyalarına konu edilen daha bir çok haksız fiil...”

Durum bu...

Şu aşamada fazla söze gerek yok.

Kararı bağımsız yargı verecek."

Atilla TÜRKER / Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki