Facebook Hakkında Soruşturma Açıldı!

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Facebook hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Haberin yayılanma tarihi:21 Mart 2018, Çarşamba

Geçen hafta merkezi İngiltere'de bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketi, yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından gizli bilgiye erişim sağladığı, bu bilgilerin ABD'de 2016'da yapılan başkanlık seçimleri ve Brexit referandumunda kamuoyunu etkilemek için kullandığını iddia etmişti.

Olayın ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel verilerin kötü amaçlı kullanıldığına yönelik iddiaların detaylı bir şekilde soruşturulacağını açıkladı. 

Cambridge Analytica isimli veri analiz şirketi, Facebook'un ABD seçimlerinde 50 milyona yakın kullanıcısının verisini sızdırdığını öne sürmüştü. Olayın ardından Facebook hisseleri çakılırken, şirket piyasa değerinden 20 milyar dolar kaybetti.

Bugün ise Facebook'a bir darbe daha geldi. ABD Federal Ticaret Komisyonu, Facebook’un kullanıcıların verilerini üçüncü parti kurumlarla paylaşarak kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiğine dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bloomberg News’ün aktardığı haberde, konuyla ilgili kişilerin soruşturma başlattığı belirtildi. Soruşturmada Facebook’un Cambridge Analytica’ya bazı kullanıcı verilerini verdiği ve bunu yaparak yasaları çiğnediği ifade edildi. 

Cumhuriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki