Faroe Adaları Ulaşım Kabusu!

B36 Torshavn için Beşiktaş en büyük sınavı ulaşımda veriyor.
Haberin yayılanma tarihi:23 Temmuz 2018, Pazartesi

Faroe Adaları’na giden uçak bulma sıkıntısının yanında Vagar Havaalanı’na iniş yapmanın da ayrı bir dert olması dikkat çekiyor.

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları’ndan B36 Torshavn takımıyla eşleşti. Her ne kadar rakip siyah-beyazlılara göre oldukça zayıf olsa da, Kartal bu eşleşmeden pek de memnun kalmadı. Çünkü İskoçya ile İzlanda arasında Atlas Okyanusu’nda bulunan ülkeye ulaşım büyük bir dert.

Rüzgarlı havada kapatıyorlar

Adaya istenilen zamanda giden uçak bulmak sıkıntılı iken, uçakların inişi de bir başka sıkıntılı konu olarak öne çıkıyor. Şiddetli rüzgarlı ve yağmurlu havalarda havaalanı çok kolay bir şekilde uçuşa kapatılabiliyor ve bu tip durumlarda ülkeye ayak basmak iyice zorlaşıyor.

Standartlardan kısa pist 

Vagar Havaalanı lokasyon olarak da sorun çıkaran bir yerde bulunuyor. Hemen etrafını çeviren dağların yanı sıra, pistin çok kısa olması uçakları zorlayan ve inişlerini zorlaştıran bir faktör olarak öne çıkıyor. Pistin boyu 1799 metre… Her havaalanının uçak pistlerinin boyu farklı olmakla birlikte en kısa pist boyunun 1829 metre olması tavsiye ediliyor.  

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki