Feda Var Vefa Yok!

Beşiktaş yönetimi uzun süredir sakatlığından dolayı forma giyemeyen Veli Kavlak’ın sözleşmesini feshetti.
Haberin yayılanma tarihi:05 Ağustos 2018, Pazar

1 yıllık sözleşmesi daha bulunan gurbetçi futbolcuyla Siyah-Beyazlı yönetim hiçbir görüşme yapmazken, fesih haberi kendisine noter kanalıyla iletildi.

2011’de Rapid Wien’den 750 bin Avro’ya transfer edilen Kavlak, 2014-2015 sezonunda omuzundan sakatlanmış ve bir türlü bu problemi atlatamamıştı. Son 3 sezonda ligde sadece 1 maçta forma giyen Veli, Beşiktaş kariyerinde 152 resmi karşılaşmada yer alırken 8 gol attı, 5 asist yaptı.

6 Ameliyat Oldu

Veli, Samsunspor maçında yaşadığı omuz sakatlığının ardından bir türlü toparlanamadı. Tam 6 kez operasyon geçirdi. Veli Kavlak’ın 3.5 yıl sahalardan uzak kalmasının başlıca nedeni doktorların yaptığı yanlış ameliyat. Siyah-Beyazlı oyuncu sakatlanmadan önce iyi bir form grafiği yakalamış, transferin gözdesi haline gelmişti. Hatta, Fenerbahçe peşine düşmüş, Sarı-Lacivertli kulübün düşündüğıü yüksek meblağa rağmen Veli teklifi geri çevirmişti. Veli’nin Beşiktaş’a yaptığı fedakârlıklar çoktur. Gün oldu, ameliyat parasını dahi kendisi karşıladı. Sözleşmesi feshedilmeden önce yıllık alacağı olan 1.1 milyon Avro’dan dahi vazgeçti. Sonuç, kulüp Veli’ye kapıyı gösterdi. Deyim yerindeyse Veli’nin parasından ‘feda’ etmesine, Siyah-Beyazlı kulüp ‘Vefa’ göstermedi.

Görüşme Yok

Beşiktaş yönetiminin futbolcuyu çağırdığı ve bir yıllık 1 milyon 250 bin Avro ücret teklif ettiği, Veli’nin ise bu parayı kabul etmediği konuşuluyor. Oysa işin perde arkasında böyle bir görüşme asla söz konusu değil. Siyah-Beyazlılar böyle bir kararı alırken futbolcuya danışmamış. Veli’yi yakından tanırım. İnsanlığına ve futboluna hep saygı duymuşumdur. Bir de çok dürüsttür. Her futbolcu gibi o da sakatlık geçirmiş, şanssızlık yaşamıştır. Futbolun içinde bunlar var. Ancak kulüpler bu tarz futbolculara sahip çıkmalı. Görüyorum ki Beşiktaş , Veli Kavlak’a hiç sahip çıkmadı ve onu yanlız başına bıraktı. Bir başkan bir yönetici ya da Şenol Güneş sakat futbolcusunu arayıp durumun ne diye sormaz mı? Beşiktaş , Veli’ye bunu yapmadı. Şimdi aklıma geldi, 2016-17 sezonunda Veli, U21 takımına da gönderilmişti. Yakın zamanda Veli’nin bir basın toplantısı düzenleyerek her şeyi A’dan Z’ye anlatması bekleniyor.

‘Adeta Kovuldu’

Veli Kavlak’ın menajeri Ercan Kayhan, sözleşme feshiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Birçok sağlık kuruluşu ve uzman hekimlerin ortak görüşü, Beşiktş Sağlık Kurulu tarafından sakatlığa ilişkin yapılan ilk teşhis ve tedavinin hatalı olduğu, bu durumun Veli’nin sağlığına kavuşamamasının temel sebebi olduğudur. Veli sahalara dönme çabasını bırakmamış, bugüne kadar kendi imkanlarıyla ameliyat olması sebebiyle 200 bin Avro’dan fazla tedavi masrafını cebinden ödemek zorunda kalmış; ameliyat olmasına Beşiktaş tarafından izin verilmesi için ücretinden 2016-17’de 600 bin Avro, 2017-18’de 500 bin Avro olmak üzere toplam 1.1 milyon Avro indirim yapmak mecburiyetinde kalmıştır. Her zaman Beşiktaş’a en üst düzeyde hizmet vermek amacında olan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Veli, halihazırda futbol oynayamayacak durumda olmasına karşın adeta Beşiktaş’tan kovulmuş, yalnız bırakılmıştır. Gelecek günlerde Veli tarafından da kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtir, kendisinin yüzüstü bırakıldığını, profesyonel sözleşmesinin hukuka, vicdana aykırı olarak Beşiktaş tarafından tek taraflı feshedildiğini kamuoyunun takdirine sunarız.” 

Cumhuriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki