Fikret Başkanın Kulağı!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:26 Ekim 2017, Perşembe

Güzel Türkçe’mizde benzersiz bir tabir vardır; ‘Kulağının Üzerine Yatmak!’

Anlamı; Duymazdan gelmek, duymamış gibi davranmak, hiç aldırış etmemek, vurdum duymaz birisi gibi davranmak, aldırmamak!..

Son 6 yıldır BJK Başkanlık görevini sürdüren SN. Başkan Fikret ORMAN’ın kazanılan Şampiyonluklar, basında sıkça Beşiktaş’ın yer bulması, Şenol GÜNEŞ’in göreve getirilmesi, yeni stat gibi başarılılarını ‘Kulak arkası' etmeden, birde ‘Kulağının Üzerine Yattığı’ konuları gündeme getirmek istiyorum. 

Örneğin Caner ERKİN meselesi, Anderson TALİSCA’nın Mahkeme tarafından ‘zorla getirme’ kararı, hakemlerin ve TFF’nin Beşiktaş JK’yı çekmeye çalıştığı ‘Puslu hava’, son 2 sezonun Şampiyonu futbol takımının 8 puan geride olması ve sebepleri vb. konularda Başkan yâda İletişim sorumlularından tek bir doyurucu açıklama yok!

Şimdide bir parça yakın geçmişe gidip, onlarca defa yazdığım Yıldırım DEMİRÖREN döneminin araştırılıp (yüzlerce kez söz verilmesine rağmen) asla kamuoyu ile paylaşıl(A)mayan Erns & Young raporlarının akıbetini sorarak devam edelim!..

Hemen akabinde ise, 2 transfer; Aboubakar ve Mitrovic transferleri var! Bilindiği üzere adettendir deyip BJK Yönetim Kurulu üyeleri Umut GÜNER ve Metin ALBAYRAK ‘Kulaklarının Üzerine Yatıp’ Porto’dan 1.2 Milyon Euro alırken, BJK’dan 3.3. Milyon Euro kazanan Aboubakar ile Hırvatistan liginde aldığından tam 7 misli fazlaya imza atan, Matej Mitrovic konusuna asla açıklık getir(E)mediler! (İki oyuncunun Kiralama ve Bonservis bedellerinin toplamı da 6.7 Milyon Euro, yani 45 Milyon TL’dir) 

Sırada ise Duymazdan gelinmeyen, duymamış gibi davranılmayan, aldırış edilen, vurdumduymaz birileri gibi davranılmayan yani ‘Kulağının Üzerine Yatılmayan’ bir konu var. BJK Divan Kurulu seçimleri ve Yalçın KARADENİZ’in, görevden uzaklaştırılmaya çalışılması. Bakınız bu Vaka da ne Başkan, ne Yönetim, ne Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel asla ve kata kulağının üzerine yatmamışlardır. Tam tersi konuya topla-tüfekle, Adliye ve onlarca Mahkemeyle müdahil olmuş (maalesef) diledikleri neticeye ulaşmışlardır! Bu konu hem mahkemelik hemde inceleme safhasında olduğundan, müsaadenizle fazla detaya giremeyeceğim. 

Bir diğer ‘Kulağının Üzerine Yatılan’ konu ise, Beşiktaş’ın kanayan yarası kirlenmiş kongre üyesi yapısı ile ilgili. Malumunuz; Yakın zaman önce, 3 kongre üyesi (Ozan BİBER, Okan BAŞARAN, Ahmet GELBERİ) Başkan ve Yönetim kurulu üyelerinin talepleri ile üyelikten ihraç edildi. Fakat gelin görün ki; Dönemin Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çalışma masasına ‘Böcek’ koymaktan yargılanan ve ceza evinde bulunan Zeki BULUT, Fetö terör örgütü mensubu firari Ekrem DUMANLI ve (maalesef) BJK icra kurulunda da yer almış eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’ın damadı Ömer KAVURMACI'nın BJK Kongre üyeliklerinden atılması için tek bir hamle yapılmadı İşte bu kadar hassas bir konuda bile, bırakın ‘Kulağının Üzerine Yatmayı’ tek bir cümle dahi edil(E)medi!

Aslında, bu listeye daha onlarca ‘Kulağının Üzerine Yatılan’ konuyu yazabilirim ama ben sadede gelmek istiyorum.

Bizler kendi mecralarımızda, işin ehilleri Ulusal ve diğer basın organları eliyle, Kongre ve Divan üyeleri BJK’nın toplantılarında defaten aynı şeyi talep ettik. ‘Sn. Yönetim; Lütfen yeni stadın maliyetini ve gelir giderlerini en azından Resmi siteden kalem kalem ve şeffaf bir şekilde açıklayınız. Devletin ortalama 200 MİLYON TL’ye mal ettiği 23 adet stat yapılmışken, bizim stadın 500-600 MİLYON TL maliyetler anılmasına ‘’Biz Saray Yaptık!’’ benzetmesinden daha aydınlatıcı ve şeffaf bir yol izleyin’ diyerek uyarmıştık.

‘BJK STATI, DEVLETİN VERDİĞİ PARALARLA YAPILDI’

Yukarıdaki açıklama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ait. Defalarca Fikret ORMAN’ın stadın açılış aşamasında ve bürokrasi kısmında, Devlet yardımlarına teşekkür ettiğine şahit oldum. Ancak Devletten alınan (yardım, hibe vb.) tek bir beyanatını gören duyan beri gelsin!..

Belki eski ortak olduğunuz şirketler, Zekeriya Öz, Erns & Young, transferler, Reza Zarrab, Mali tablo, ‘Arsen Fikret’ benzetmesinden dolayı Mahkemeye vereceğinizi açıkladığınız Mahmut Uslu vb. konularda kulağınızın üzerine yatabilirsiniz. Ancak; Bu stat meselesinde asla ‘Kulağınızın Üzerine Yatamazsınız!’ 

Sebebi ise Başkan ve yönetimde çok iyi biliyor ki; Yükselen çatlak seslerin ardından, Vodafone Park stadını SORUŞTURUYORLAR! Hemde ‘Kulaklarının Üzerine Yatarak’ değil, ‘Kulaklarını Kabartarak’.

Yazıya güzel Türkçe’mizden, benzersiz bir tabirle başladım. Müsaadenizle, özlü bir sözle de bitirmek isterim. 

‘Gerçeklerin, Er-Geç ortaya çıkmak gibi kötü bir alışkanlığı vardır!..

Hak edene Saygılarımla
Hakan ÖNCÜL

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki